Furåsa Oxelgården

Vadstena, Vadstena Se på karta

4 895 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
11 rum
Boarea
280 m²
Biarea
60 m²
Tomtarea
1,5 ha
Byggår
1909
Driftkostnad
56 500 kr/år
Antal besök
10 009
Dagar på Hemnet
20

Åkrar, fält och vackra vyer över Östgötaslätten med Omberg, Tåkern och flera kyrktorn i periferin. Det är vad den här vackra och tidigare avstyckade gården kan erbjuda i kombination med en väldigt vacker gårdsbild och två mycket representativa bostadshus.

Det stora boningshuset är smakfullt renoverat under framförallt 2015 och präglas av en varm och välkomnade atmosfär med högt i tak och härliga sociala ytor. Huset andas sorber lyx och ingenting har här lämnats åt slumpen. Vad sägs om ett exklusivt kök med påkostade Italienska vitvaror och gasspis från Ilve. Denna köksinredning får sägas vara till för riktigt kvalitetsmedvetna matälskare.

På entréplan ges gott om plats åt sociala tillställningar i både små eller stora mått. Den rymliga entréhallen är välkomnade och kök, vardagsrum och matsal bildar en enda generös öppen yta och härifrån når ni dessutom den härliga terrassen. Entréplan inrymmer också ett ”herr rum” samt ett kontor alternativt sovrum. Innanför köket finns en gästtoalett, en praktisk sidoentré samt nedgång till den iordninggjorda och fräscha källaren med bland annat en trevlig relaxavdelning.

Ovanvåningen, som ni når via en öppen vacker trappa, går i samma färgtoner och stil som övriga huset. Här möts ni av ett allrum med utgång till balkongen med fantastisk utsikt över Tåkern och Omberg. Här finns vidare två rymliga sovrum med var sin tillhörande klädkammare i kattvindar. På våningsplanet finns även ett påkostat badrum med vattenburen golvvärme och alla bekvämligheter. Badrummet andas engelsk elegans från en svunnen tid med detaljer och porslin från Burlington. Sammanfattningsvis är detta ett påkostat hus och boende för den kvalitetsmedvetna.

Även flygelbyggnaden är i mycket gott skick med en varm och ombonad känsla. Detta hus är helrenoverat 2015/2016. Huset rymmer idag ett lantligt och moderniserat kök, ett förtjusande matrum samt ett allrum. På entréplanet finns även ett kontor alternativt sovrum och en gäst-WC. Det övre planet bjuder på en liten möblerbar hall, ett badrum samt ett ljust sovrum. På det övre planet finns även en kallvind med utsikt över Tåkern och Omberg. Rummet är fullt möjligt att inreda så här är det bara fantasin som sätter gränserna. Kanske en ateljé eller ytterligare ett sovrum? Flygeln är idag uthyrd med goda hyresintäkter för ägaren.

Vidare finns på fastigheten två uthusbyggnader inrymmande garage och gott om förvaringsutrymmen i både förråd och loft. Likaså finns på tomten, i anslutning till betesmarken, ett äldre hönshus som eventuellt kan ge plats år ett par hästar eller får för den som önskar djurhållning i mindre skala.

Fastigheten har vidare en parkliknande trädgård, lummigt inbäddad i grönska med klassiska syréner som skyddar fastigheten från insyn samt en privat grusbelagd innergård. Trädgården är en fröjd för alla sinnen med gott om fruktträd. För den med riktigt gröna fingrar finns här också goda odlingsmöjligheter och ni får här er alldeles egna damm med anslutande grillplats. Vidare består fastigheten av en del betesmark.

Miljön runt Furåsa i sig är fantastisk och att bara vistas i den är som balsam för själen. Här får man häckande sångfåglar och ett rikt djurliv på köpet såsom rådjur, harar och stora flockar med tranor och gäss som stannar på åkrarna runtomkring. För er som önskar mer aktivitet går det alldeles utmärkt att göra en utflykt till sommar- och kulturstaden Vadstena som bland annat erbjuder konserter och operaföreställningarna på slottet mm. K

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Mjölby