Hagelbergsgatan 2

Hovmantorp, Lessebo kommun Se på karta

4 995 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
12 rum
Boarea
472 m²
Biarea
63 m²
Tomtarea
1,4 ha
Byggår
1894
Driftkostnad
50 224 kr/år

Nu finns ett unikt tillfälle att förvärva ett enastående boende beläget vid sjön Rottnen. Med sina karaktäristiska rum och flera tidsenliga detaljer är Prästgården i Hovmantorp ett drömhus med mängder av möjligheter.
Vägen upp mot huset kantras av en vacker trädallé som inger ett ståtligt intryck. Genom den vackra gjutjärnsgrinden träder man in på den stora tomten om 14 000 kvm. Här samsas stora vackra träd med doftande ängsmark och för den kreativa finns både ladugård och enorma grönytor. Den generösa tomten skapar en privat och lummig oas med en skyddad atmosfär. Och från husets baksida öppnar sjön upp sig med sitt glittrande vatten och inbjudande naturlandskap.
Bakom de dubbla entrédörrarna med vackert glas möts man av en enastående rymd och ljusinsläpp. Huset genomsyras av en fantastisk takhöjd, tidstypiskt hantverk och vackra detaljer och spatiösa ytor. De representativa rummen har vackert fiskbensparkettgolv och underbara skjutdörrar och innerdörrar med spegelmönster. Rum i fil och stora fönster bidrar till att rummen flödar i ljus och här finns oändliga möjligheter att sätta sin egen personliga prägel på den anrika atmosfären. Tack vare det stora antalet rum kan flera av genomgångsrummen användas som sociala ytor med eldstäder och inbjudande loungegrupper. Rummens generösa storlekar ger bästa förutsättningar för att inreda och lyfta fram husets unika karaktär.
Ett sällsynt boende med riktigt bra förutsättningar att skapa sitt eget drömhus!

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Växjö

Kontakta mäklaren

Eric Svensson

Bjurfors Växjö
Mäklare Eric Svensson, Bjurfors Växjö
0735000586