Jordholmsvägen 175-70

Vellinge kommun Se på karta

17 900 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
18 rum
Boarea
616 m²
Biarea
266 m²
Tomtarea
3 902 m²
Byggår
1870
Driftkostnad
81 106 kr/år

Det blir nog inte mer skånskt än så här. Fria vidder av rapsfält, åkermarker och pilalléer uppenbarar sig åt alla håll. Det sägs att du bör se åtminstone tre kyrktorn när du bor på en gård, vilket infrias med råge här. Därför kan det vara extra svårt att ta in att du kan vara inne i centrala Malmö på en kvart och med en resväska i hand på Kastrup på dryga halvtimmen. Västra Ingelstad är en livfull by som erbjuder mycket på bekvämt cykelavstånd för familjen; förskola, skola, fritidsaktiviteter, bibliotek och kafé. Den passionerade golfspelaren har fantastiskt nära till både Vellinge och Söderslätts golfklubb. Från tågstationen kan du ta Pågatågen till Helsingborg, Malmö och Trelleborg.

Den fyrlängade gården uppfördes redan 1870 men få spår finns kvar från denna tiden idag. Hela fastigheten genomgick en totalrenovering för några år sedan och framstår mer eller mindre som en helt nyuppförd gård idag. Utvändigt kan ursprunget anas lite tydligare. De vitputsade längorna med röda tegelpannor och spröjsade fönsterpartier smälter väl in i den lantliga idyllen. Med en total boyta på totalt 686 kvadratmeter fördelat på mangårdsbyggnad, en lägenhet, ett annex och en lokal är möjligheterna stora för dig som vill skapa mer än ett hem. Mangårdsbyggnaden sträcker ut sig i den norra och västra längan. I den östra finns en separat bostad på två våningsplan med tre sovrum och stora sociala ytor. I den södra finns idag en lokal som utnyttjas för verksamhet samt ett stort förråd. Lite avskilt och med egen trädgård ligger ett annex med tre sovrum, två badrum och allrum med kök.

Det är kanske nu du ska öppna kaféet, ateljén, keramikverkstaden, butiken eller pensionatet som du alltid har drömt om eller skapa ett generationsboende? Flexibiliteten är stor och läget vackert.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Höllviken

Kontakta mäklaren

Daniel Jönsson

Bjurfors Höllviken
Mäklare Daniel Jönsson, Bjurfors Höllviken
0701-64 67 16