Västerlångvägen 25

Aspeå, Nordmalings kommun Se på karta

1 325 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3,5 rum
Boarea
110 m²
Biarea
50 m²
Tomtarea
7 387 m²
Byggår
1893
Driftkostnad
36 668 kr/år

I byn Aspeå vid Aspans friska vatten hittar man denna natursköna idyll, ett välbyggt hemman i timmer med liten lagård med stenplatta byggår 1893. Här på Sandarna kan man verkligen koppla av och njuta av stillheten, grönskan och fågellivet. Ån ger dig också fint källvatten i kranen alldeles gratis. Och vid bra förhållanden kan man även fånga laxforell här. På den stora tomten på hela 7387 kvm finns även en vedbod/uthus senare tillbyggt, likaså ett garage nära huset.

Västerlångvägen 25 är en äldre jordbruksfastighet med en genuin gårdsmiljö, granne med Aspan som rinner förbi längs fastighetens östersida. Fastigheterna är placerade på en liten höjd med en öster och södervänd trädgård.

Här har människor bott och verkat sedan 130 år. I lagårn har det funnits häst, kor och grisar ända in på trettiotalet. Interiört har bostadshuset varsamt renoverats till ett mycket fint hem, och all el är utbytt senaste åren.

Man kommer in i en möblerbar hall, som t h har ett stort kök med väl fungerande vedspis, stor och gedigen mat/ vinkällare, som har slipad stentrappa. Vardagsrummet t v har en vacker nyrenoverad murad öppen spis med gjutjärnsinsats.

Välkomna att boka visning!

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Umeå

Kontakta mäklaren

Peter Jevenko

HusmanHagberg Umeå
Mäklare Peter Jevenko, HusmanHagberg Umeå
070-344 37 57