Särnavägen 133B

Särna, Älvdalens kommun Se på karta

2 200 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
318 m²
Biarea
350 m²
Tomtarea
1 163 m²
Driftkostnad
126 205 kr/år

Särnaffär'n är en butik med parkeringar direkt utanför entrén och här finns det mesta man kan tänka sig att handla. Mestadels är det jakt&fiske artiklar, bygg&verktyg, kläder, målarfärger med egen blandare- detta är ett axplock ur sortimentet och efter alla års erfarenhet så vet man vad kunderna vill ha och efterfrågar.
Till butiken finns även en toalett, fikarum och lager.
På övervåningen finns det totalt 4 lägenheter som hyrs ut till privatpersoner och även en vind som används som förråd.
Källaren som är under butiken är bara i den ena vinkeln i byggnaden (den äldre delen av huset) andra vinkeln är torpargrund är byggd senare i tid.

Särna är en gammal skogsbruksort i norra dalarna i Älvdalens kommun. Det har utvecklats en hel del längre norrut i Idre området med både Idre Fjäll och Himmelfjäll som är kända skidorter. Denna utveckling har fört med sig att även Särna som ligger 3 mil längre söderut har fått ta del av den också genom att både fritidshus och villor blivit dubbelt så dyra på bara några år. Bostadsbristen i Särna är total och det finns inga lägenheter att hyra vare sig i allmännyttan eller privat.
Så om du går i tankar att en dag få driva din egen lilla butik eller rörelse så finns nu en stor möjlighet till detta då säljaren vill sälja helst hela bolaget och där ingår hela fastigheten med 4 lägenheter, butiken och bolaget med alla inventarier och lagervärde. Bara själva uthyrningen av lägenheterna ger intäkter på mer än 18 800 kr/månad och då är inte butiks hyra medräknad i det priset, så med dessa intäkter så har man ju driftskostnaderna betalda varje månad för hela huset med marginal.

Det finns ju potential att göra helt andra saker med butikslokalen också om man har andra idéer och tankar och säljaren kan ju som alternativ sälja bara fastigheten också om man kommer fram till att det är en bättre lösning för båda parter, likaså om den som köper bolaget (eller fastigheten) vill driva butiken vidare så är säljaren villig att diskutera en fortsatt roll för henne i butiken att hjälpa igång under en övergångsperiod eller arbeta kvar som anställd i någon form.

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Idre Älvdalen

Kontakta mäklaren

Annelie Svelander

HusmanHagberg Idre Älvdalen
Mäklare Annelie Svelander, HusmanHagberg Idre Älvdalen
070-784 99 76