Ormbunksvägen 13

Älvsala, Värmdö kommun Se på karta

3 995 000 kr

Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
65 m²
Tomtarea
2 144 m²
Byggår
1975
Driftkostnad
16 300 kr/år

I härlig skärgårdsmiljö med natursköna omgivningar ligger detta fritidshus med permanentstandard, renoverat och med bra planlösning. Denna fastighet har i dag en generös byggrätt, 150 kvm BYA för huvudbyggnad och 40 kvm BYA för komplementbyggnad. Ny detaljplan är under arbete och kommer medföra en ny byggrätt om 180 kvm BYA eller 240 kvm BTA avseende huvudbyggnad och 60 kvm BTA avseende komplementbyggnad. Preliminär tidsplan för antagande av detaljplanen är våren 2023 och VA-utbyggnaden kan ske parallellt med planarbetet enligt Värmdö kommun.

Huvudbyggnad som rymmer hall med golvvärme, två sovrum, duschrum med golvvärme, kakel och klinker, WC och handfat samt tvättmaskin och torktumlare. Vardagsrum med en stor täljstenskamin som ger maximal värme. Fullt utrustat kök och matsalsdel med utgång till den stora altanen i sydostläge. Fiber från Telia är indraget i huset.

Ett isolerat gästhus om ca 6 kvm och en friggebod om ca 9 kvm finns också på tomten.

Dryga kilometern från fastigheten ligger områdets badstrand i Älvsalaviken. En härlig sandstrand med badflotte, omklädningsrum och även klippbad och badbryggor. Ett stenkast därifrån finns båtklubben där möjlighet finns att hyra en båtplats. I hamnen finns mastkran, mastskjul och egen uppläggning.

Från Älvsalaviken kommer man snabbt ut till Kanholmsfjärden eller Nämndöfjärden, mitt i Stockholms mellanskärgård.
Knappt 2 kilometer från fastigheten ligger Bullandö Marina, som är norra Europas största privata marina. Här finns restaurang, café, glassbar och lite butiker, ett perfekt utflyktsmål med båten eller cykeln.
I området finns också fina strövområden med bär- och svampskog.
Bussen går ända till Slussen och tar ca 55 min, med bil tar resan ca 40 min.

Det här är ett trivsamt boende för den som vill ha lugn och ro och närhet till både skärgård och natur.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö

Kontakta mäklaren

Erik Harder

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö
Mäklare Erik Harder, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö
070-162 72 07