Stora Jore Torp 2

Fjällbacka, Tanums kommun Se på karta

6 000 000 kr

Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
50 m²
Tomtarea
1,4 ha
Byggår
1897
Driftkostnad
57 121 kr/år

Välkomna till Stora Jore Torp och denna mindre gård/torp strax utanför Fjällbacka. Fastighetens areal uppgår till 1,4 ha och ger möjlighet till djurhållning i mindre skala eller annan verksamhet i den stora ekonomibyggnaden. Här finns nu en möjlighet att fullfölja drömmen om det lantliga livet på behagligt avstånd från stadens stress. Den stora ekonomibyggnaden inrymmer b.la. ateljé i två plan, rymlig lägenhet om ca 70 kvm, dubbelgarage samt gott om övriga utrymmen så som traktor garage samt förvaringsutrymmen.
Möjligheten för olika verksamheter är många och önskar man ett hemmakontor i separat hus så har man hittat rätt. För den odlingsintresserade finns såväl växthus som en stor trädgård samt åkermark att utveckla. I närheten av fastigheten finns möjlighet till båtplats och för den kajakintresserade kan man gå en kortare sträcka ner till stranden för iläggning. Från gården är det ca 2h till Oslo och 1,5h till Göteborg med bil.

På fastigheten finns flera byggnader i charmig lantlig bohuslänsk stil. Bostadshuset har flera trevliga detaljer så som vedspis och spegeldörrar med rejäla trösklar som skapar den hemtrevliga känslan som bara äldre hus kan ge. Ett tillhörande vidbyggt orangeri öppnar upp och släpper in ljus. Här kan man njuta av ljuset från solens strålar från tidig vår till sen höst vilket förlänger utesäsongen och skapar välmående i form av ljusterapi. Här finns även ett mindre gästhus med allrum, pentry, badrum samt sovloft, för långväga besök samt ett växthus i samma stil som orangeriet.

Välkända Fjällbacka, med Ingrid Bergmans torg ligger bara några minuter med bil, norr om gården. Här finns flertalet restauranger och butiker, vilket är ett populärt utflyktsmål sommartid. Strax söder om gården ligger Hamburgsund med allmän service och bil-/cykelfärja till natursköna Hamburgö. Härifrån kan man ta turbåtar ut i den vackra bohuslänska skärgården med Väderöarna som en perfekt dagsutflykt. Gerlesborgsskolan, strax söder om Hamburgsund, med sin välkända konstskola bidrar till traktens rika kulturutbud med utställningar, konserter mm. I närområdet finns många trevliga promenadstråk och motionsslingor. Söder ut från fastigheten finns det omtyckta Valöns naturreservat med vackra klippbad och lugna stränder. Norrut ligger Väddö naturreservat, en välavgränsad halvö i den yttre skärgården där man kan vandra på rosafärgade, välslipade granitklippor och uppleva betade strandängar med rik flora och fauna. I omgivningarna finns även intressanta fornlämningar från såväl bronsålder och järnålder. Inom några mils radie finns flertalet mycket fina golfbanor Sotenäs, Fjällbacka, Torreby och Mjölkeröd.

Varmt välkomna med er intresseanmälan till fastighetsmäklare Joacim Bergman 0727 33 90 91 eller Jesper Ohlsson 0727 33 90 31.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Tanum-Sotenäs

Kontakta mäklaren

Joacim Bergman

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Tanum-Sotenäs
Mäklare Joacim Bergman, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Tanum-Sotenäs
0727-33 90 91

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.