Glimmingevägen 16

Glimminge, Simrishamns kommun Se på karta

3 950 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
80 m²
Biarea
48 m²
Tomtarea
355 m²
Byggår
1880
Driftkostnad
13 600 kr/år

Nära medeltidsborgen Glimmingehus, en bit in från vägen mellan Gislöv och Borrby, ligger det charmiga samhället Lilla Glimminge utanför Glimminge by. Det lilla samhället omfattas nästan bara av en handfull små avstyckade gårdar som alla ligger bedårande vackert i det klassiskt kuperade lantbruksområdet med dess insprängda naturbetesmarker och lövdungar. Mitt i det kilometerlånga åkerlandskapet, ligger en drömskt sommarställe som snart skall få glädja nästa familj. Varmt välkomna till Glimmingevägen 16, ett sommarparadis på landet!

Den sockersöta skånelängan är uppförd i klassiskt byggstil på ett otroligt vackert läge. Längan har alla tidstypiska attribut som utlovas av ett 1800-talshus på Österlen så som fina brädgolv, synliga takbjälkar, spröjsade fönster och dekorativ öppen spis. Samtidigt går den äldre charmen i fin och behaglig symbios med modern boendestandard - vilket gör att man omedelbart kan börja spendera tid här! Huset är beläget mitt i det Österlenrepresenterade slättlandskapet där ni från er privata sfär kommer kunna njuta av vackra solupp- och nedgångar.

Huset har genom åren främst använts som fritidshus och andas verkligen sommarcharm med sin vitaputsade fasad, svarta sockel, vackra äppelträd och den inramande häcken. Ett litet sommarparadis! Interiört genomgick fastigheten en stor renovering under 2021. Då öppnade man bland annat upp till nock i matrummet, inredde ett sovloft och isolerade taket. Renoveringen berörde även golv, väggar och tak i entréhallen, sovrummet, badrummet och köket. Därtill har all el setts över och en ny luft/luftvärmepump installerats. Tack vare välvalda material har huset fortfarande en äldre charm bevarad vilket gör att man erbjuds det bästa av två världar!

Interiört består bostaden av ett allrum, kök, entréhall, matrum, sovrum och duschrum. Då det är öppet upp till nock på två ställen finns det två loft att tillgå vilka nås med stege. På loften ges sovmöjligheter för 4 personer.

Trädgården ger utrymme åt lite odlingsmöjligheter om så önskas men erbjuder framförallt flera njutbara uteplatser i solen som lyser dagen lång. På tomten finns två mindre förråd för förvaring. Läget är fritt ut mot åkermark och hagar men är samtidigt inte avskilt. Restauranger och salta bad vid Skillinge fiskeläge ligger på cykelavstånd bara 2,5km bort. Till övrigt serviceutbud i Simrishamn eller Borrby är det endast 10-15 minuters bilfärd.

Läget på Österlen är förnämlig. Varmt välkomna till detta sommarparadis!

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Österlen

Kontakta mäklaren

Micaela Rydberg

Bjurfors Österlen
Mäklare Micaela Rydberg, Bjurfors Österlen
0701641927