Linneryds by Västergård 17

Tingsryds kommun Se på karta

2 500 000 kr

Bostadstyp
Gård utan jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
80 m²
Biarea
80 m²
Tomtarea
4 ha
Byggår
1909

Längtar du ut på landet och vill uppleva det på riktigt så finns det nu en fantastisk möjlighet! Denna unika och välskötta gård med anor från 1800-talet ligger i Linneryds gamla by och är omgiven av ängar, ekar och fina stenmurar. Här hittar du rustika timmerväggar, skurgolv och massor av unika detaljer. På slåtterängen hittar du solvända, ljungfrulin och blommande nattviol.
Detta är en plats som kan passa många. Är du kanske den som värnar om naturen, vill ha djur och odla din egen mat eller drömmer du om den lilla, men personliga verksamheten? Kanske vill du bara leva i lugnet, i harmoni med naturen? Här finns alla förutsättningar till självförsörjning med odlingsland, jordkällare, utedass, får- och hönshus.
Nuvarande ägare har bedrivit djur- och konstnärsverksamhet med egen butik och charmigt café. Platsen är fylld med vackert dekorerade dörrar, grindar, blomlådor och trädgårdspynt.
Kika gärna in på www.torpetnagolunda.se där finns information om den befintliga verksamheten som erhållit Tingsryd kommuns kulturpris. En youtube video som säljaren har skapat hittar du via denna länk https://youtu.be/WEfzMSZX3h0.

Mitt i Linneryd tronar Kyrkan med vacker utsikt över sjön. Där ligger också skolan med årskurs F-6 med gymnastiksal, en liten mataffär och bensinmack. Bygden med sina 450 invånare har ett rikt förenings- och kulturliv. Den första helgen i September varje år arrangeras Tingsryds konst-och Hembygdsrunda. Några minuter iväg med bil, ligger Korrö hantverksby och restaurang i naturskönt läge intill Ronnebyån. Där serveras god mat och anordnas flera kulturella arrangemang varje år.
För större utbud med bank, vårdcentral och matbutiker, tar du dig till Tingsryd (2,5 mil). Där finns flera specialbutiker och skolor åk F-9 samt gymnasieskolor. Närmaste stad är Växjö (4,2 mil), där finner du allt du kan behöva och därifrån tar du dig vidare till resten av världen med flyg eller tåg.
Fastigheten är belägen där förvärvstillstånd krävs enligt jordförvärvslagen.

Fastigheten tillhör fiskevårdsområdet Linnerydssjön och Rolsmosjön. Även jakträtt tillhör fastigheten.
Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen att boka tid för visning!

Läs mer hos mäklaren

Kontakta mäklaren

Jørgen Johansen

Egendomsbyrån AB
Mäklare Jørgen Johansen, Egendomsbyrån AB
+4647710000