Tureholm Stubbhugget

Trosa, Trosa Se på karta

5 950 000 kr

Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
100 m²
Biarea
30 m²
Tomtarea
3 209 m²
Byggår
1890
Driftkostnad
51 800 kr/år

Drömmer ni om ett lantligt läge med plats för släkt och vänner med närhet till idyllen i Trosa? Då är detta något för er. Fastigheten är lantligt belägen ca 4,5 km utanför Trosa centrum, vilket tar 7-8 minuter med bil.

Varmt välkomna till Tureholm Stubbhugget och denna vackra lilla gård med ett läge som sällan kommer ut på marknaden. Här finner ni tre vinterbonade bostäder, vilket kan passa för både generationsboende, egen företagare eller uthyrning. Här erbjuds ett charmigt huvudhus med anor från 1800-talet med fina sociala sällskapsytor att samla familj och vänner på. Allt är renoverat under senare år, men med den gamla charmen bevarad tillsammans med nuvarande bekvämligheter. På baksidan av huset finns en stor trädäckad altan med spa-bad, som vetter åt sydväst. Gården är belägen på en generös tomt med härlig grönska, fruktträd och goda möjligheter till egna odlingar av kryddor, örter och grönsaker. På gården finns även ett uthus med lyxig relaxavdelning och separat lägenhet med pentry ovan. Därutöver finns ett gästhus, även det inrett med pentry, vatten och avlopp. Det finns också ett isolerat hönshus på tomten där nuvarande ägare hade höns tidigare. Vid infarten finner ni ett garage med verkstadshörna och tillbyggd carport för lite högre fordon samt ett förråd med plats för allehanda ting. Barnvänlig badplats och eventuell möjlighet till båtplats vid Viksnäsviken, vilken är belägen ca 3 km bort.

En unik fastighet med historiska vingslag som omnämns i Sörmlands museum, där torparen och spelmannen Per August Pettersson drev gården Stubbhugget. Här växte hans söner Arvid, Viktor och Edvard upp, vilka sedermera blev kända fiolspelemän.

Läs mer hos mäklaren
Fastighetsbyrån Trosa/ Vagnhärad