Vika byväg 227

Vika, Mora kommun Se på karta

2 195 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
104 m²
Tomtarea
1,5 ha
Uteplats
Ja
Byggår
1920
Driftkostnad
40 024 kr/år

Välkommen till södra Vika och denna gård om hela 1,51 hektar.
Fastigheten har ett strategiskt bra läge med närhet till Malungsvägen som tar dig in till Mora centrum på bara några få minuter.

Bostadshuset består av två våningar. Entréplan har en rymlig hall som tar dig vidare in i bostaden. Här finns ett badrum med dusch och tvättmaskin, toalett, stort kök från Marbodal med plats för matgrupp, ett matsalsrum med en braskamin som sprider härlig värme samt ett vardagsrum med öppen spis. Något man slås av är den rymd som skapas då det är högt i tak och gott om naturligt ljusinsläpp. Trappen till ovanvåningen nås från hallen och väl uppe finner vi bostadens båda sovrum som är väl tilltagna. I det stora sovrummet har en kattvind gjorts om till en walk-in closet. På ovanvåningen var det tidigare en egen lägenhet vilket gör att det i stora sovrummet finns vatten genom handfat. Det andra sovrummet har väl tilltagen storlek, istället för en walk-in closet har man inrett kattvinden med en extra sängplats, perfekt för när man har gäster över. På detta plan finns även ett mindre kontor som även kan användas som gästrum.

Vid entrén till huset finns en härlig veranda, här kan det avnjutas fina grillkvällar i gott sällskap.
På baksidan av huset finns en mindre källardel som kan användas som matkällare eller varför inte vinkällare.

På fastigheten finns flera äldre ladubyggnader. En av dessa används idag som stall där det finns två boxar, en fullstor och en för D-ponny. Vid sidan om stallplatserna finns en öppning i ladan som gör att hästarna kan få regnskydd när de önskar och i övrigt kan de vandra fritt i hagen. Vidare finns en lada som har använts för festligheter där du enkelt kan duka upp ett långbord och njuta av härligt umgänge i en fantastisk och rustik miljö. De övriga ladubyggnaderna kan användas för förvaring.

Fastigheten gränsas av mot Malungsvägen samt en porlande bäck. Ner mot Malungsvägen växer skog och du har begränsat med insyn från grannar.
Här finns flertalet buskar och träd, bland annat röda vinbär och äpplen.
Fiber finns installerat.

Vika by är en långsträckt by 9 km söder om Mora indelad i tre delar, södra, norra, samt där emellan den centrala delen, Stenis. Vika byalag är en livaktig förening som årligen anordnar slåtterdag, Vika-dagen, filmafton mm. Även idrottsföreningen Vika-pojkarna som har egen idrottsplats har fotbollslag i div 5.
I byn Vika finns egen skola F-3, samt en Lifvs-butik vid bygdegården.

Denna fastighet passar utmärkt för den hästintresserade familjen som önskar ha hästen hemma på gården, vilket gör att man inte behöver hyra in sig på en stallplats.
Busshållplats finns precis utanför fastigheten vilket gör att barnen som går i skola enkelt kan ta sig hem.

Fastigheten är besiktigad.

Välkommen med din intresseanmälan redan nu!
Victor Gustafsson | [email protected]

Läs mer hos mäklaren
Vix Fastighetsförmedling AB

Kontakta mäklaren

Victor Gustafsson

Vix Fastighetsförmedling AB
Mäklare Victor Gustafsson, Vix Fastighetsförmedling AB
+46730653922