Tryffelvägen 2

Ekeby-Almby, Örebro Tjänster för säljaren
Karta & restider

1 695 000 kr
VillaVilla

Välkommen till Villa Skogslid! På generös tomt om ca 1 800 kvm finns detta unika timmerhus från sekelskiftet med stor potential. Här finns chansen att sätta sin egen prägel och skapa ett charmigt drömboende!
Villa Skogslid har ett högt kulturhistoriskt värde som en av de mer påkostade sommarvillor som byggdes i trakten av Ekenäs/Glashyttan vid förra sekelskiftet. Huset ligger naturskönt med härliga grönskande omgivningar och en kort promenad till Hjälmaren. Ca 10 minuter med bil till citykärnan med all service man kan önska sig!

"Villa Skogslid ligger högt i sluttningen på en naturtomt söder om Gamla Hjälmarvägen med vid sjöutsikt. Villan är knuttimrad i nationalromantisk stil. Timmerstommens utsida är oskrädd, s k rundtimmer och faluröd med vitmålade knutändar och snickeridetaljer. Hörnknutarnas längd varierar och skapar tillsammans en bågform. En av gavlarna byggdes med öppen veranda i bottenvåningen och däröver utkragad övervåning. Verandan är numera inklädd med brädpanel men på ett sätt som tydligt visar att en förändring skett, men med bevarande av ursprungligt räcke. Även ena långsidans utkragande balkong i övervåningen har blivit inbyggd. Förändringarna har skett i enlighet med husets karaktär och har inte sänkt det kulturhistoriska värdet nämnvärt.
Sommarvillorna i området ligger i norrsluttningen med den åtråvärda utsikten över Hjälmaren. De är byggda för umgänge och ofta i den nationalromantiska stil som under förra sekelskiftet var på modet. Flertalet villor har verandor, ibland dubbla, några villor har torn. Verandastaket, grindar och grindstolpar tillverkades med naturens organiska mjukhet som utgångspunkt och ideal. Trädgårdsmöbler av grenar eller gjutna efter grenars form passade in i stilen. På de relativt stora tomterna tog man tillvara den naturliga sluttningen i planeringen av trädgården. Stora stenar, tallar, björkar och granar bevarades."

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Friliggande villa
Boarea
136 m²
Tomtarea
1 813 m² tomt
Antal rum
5 rum
Byggår
1909
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Tryffelvägen 2 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
1 695 000 kr

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

24 450
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 197 dagar sedan, den 31 maj 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips