Runsätravägen 32

Farsta, Stockholms kommun Se på karta

8 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
162 m²
Biarea
70 m²
Tomtarea
1 233 m²
Byggår
1927
Driftkostnad
63 404 kr/år

Runsätra äng - 15 minuter från stan, 15 sekunder till sjön

Mitt i villaidyllen Stortorp, beläget i Stockholms kommun, bara 100 meter från badstrand och båtplatser, finner ni denna väl tilltagna villa med stor grönskande trädgård. Här erbjuds en tidstypisk villa i trä byggd 1928 av nuvarande ägares förfäder på en plan tomt med flera härliga umgängesytor i den grönskande trädgården. Det ursprungliga huset förfogar över 3 plan som år 2000 byggdes ut med 70 kvadratmeter i två plan som idag används som en uthyrningslägenhet i entréplanet och som ett master bedroom i det övre.

När ni öppnar upp den snickarglada grinden från gatan och kliver in på den grusbelagda gången slås ni över trädgårdens rogivande charm. Ta sedan den gjutna betongtrappan upp till entrédörren och in till den fantastiska punchverandan som förutom förvaring även rymmer ett matbord där ni kan avnjuta middagar med utsikt över det glittrande vattnet i Drevviken. Vidare in på entréplanet öppnar ett luftigt vardagsrum upp med gott om plats för sittmöbler och tv-hörna. Längre in finns köket som av finsnickare platsbyggdes i samband med utbyggnad år 2000. Köket rymmer även ett matbord för 6 personer. På entréplanet finns en WC intill trapphuset.

Vidare tar ni den svängda trätrappan upp det övre planet där en hall med förvaring möter upp. Härifrån nås två stycken sovrum om var sida av nocken samt husets badrum med duschhörna, handfat och wc. Från hallen nås också det stora sovrummet som förutom dubbelsäng och förvaring även rymmer annat möblemang. Trappan ner till källarvåningen är även den i trä och ger er åtkomst till ett pannrum, en matkällare, en renoverad tvättstuga med genomtänkta torklösningar, ett snickeri samt en grovingång varifrån tomten nås. Bra förvaringsmöjligheter finns på detta plan!

Från husets ena gavel nås även en uthyrningsdel med separat ingång. Lägenheten är inredd med eget kök, ett badrum med tvättdel, ett vardagsrum samt en sovalkov. Perfekt för familjen som behöver ett generationsboende eller som vill tjäna in sina boendekostnader.

Trädgården är välordnad och tomten har plana och fina ytor för lek och spel. För den trädgårdsintresserade så finns flera perenna växter, äppelträd, buskar och trädgårdsland. På tomten finns tillgång till sommarvatten från Drevviken för bevattning av trädgården. Här kan solen avnjutas från förmiddag till senare kväll på någon av de alla uteplatserna som sträcker sig runt huset. Plats för flera bilar på uppfart. God förvaring i friggebod placerad på baksidan av tomten.

Från huset är det kort promenadavstånd till fin badplats vid Runsätra äng med möjlighet till båtplats för de boende i närområdet. Här möts grannarna upp för gemensamma morgondopp vid föreningens bastuflotte. Samfällighetsföreningen är en aktiv förening för de boende i området och anordnar vår- och höststädning, majbrasa vid Valborg, midsommarfirande, kräftskiva och boulekvällar. Från fastigheten är det endast ett par minuter till kommunikationer med buss och gångavstånd till förskolor/skola.

Varmt välkomna att anmäla er till visningen!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Trångsund/Skogås/Länna

Kontakta mäklaren

Victor Samuelsson

Svensk Fastighetsförmedling Trångsund/Skogås/Länna
Mäklare Victor Samuelsson, Svensk Fastighetsförmedling Trångsund/Skogås/Länna
+46706580355

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.