Östra Halörsvägen 132-4

Höllviken, Vellinge Se på karta

28 000 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
282 m²
Biarea
150 m²
Tomtarea
2,2 ha
Byggår
2009
Driftkostnad
73 000 kr/år
Antal besök
5 630
Dagar på Hemnet
3

UNIKT LÄGE INTILL HAV OCH HÄSTHAGAR

Med sina avskalade, naturnära materialval vilar ett rofyllt lugn över detta vackra gårdsliknande hem om 282 kvm som är harmoniskt planerat med både hjärta och hjärna. Valen är medvetna och sammanhängande som genomgående kalkstensgolv, full takhöjd med öppet upp i nock, vackra trädetaljer och mängder med ljusinsläpp i samtliga rum. Med stora fönsterpartier och dörrar är naturen utanför påtaglig och lättillgänglig. Det är tidlöst och vackert. En ynnest att få leva och bo på en plats likt denna. Faktum är att det är endast från ett rum du inte ser havet…

Klassiskt, tidlöst kök från Unoform som kännetecknas av de karaktäristiska och funktionella lådlamellerna som skapar det optimala ”handtagslösa” köket. Matplats med plats för många att njuta av att se solen gå ner i havet. Idag finns två sovrum, med möjlighet att skapa fyra vid behov. Två badrum, ett med dusch och ett med badkar. Allt i samma avskalade framtoning.

Tomten om hela 22 443 kvm består av trädgårdstomt som mynnar ut i öppna fält, hästhagar och vidare till havet. Flera fina uteplatser, dels den stenlagda innegården samt det generösa trädäcket som sträcker sig längs med huset. På tomten finns ett komplett gästhus om 32 kvm med vardagsrum med kök, sovrum och badrum. Dessutom finns en underbar ateljé om 68 kvm, svårslagen plats för arbetsro och inspiration. Låt inspirationen flöda, ett möjligheternas hus att använda till det just du har behov av.

Området är uppskattat av många hästintresserade och det ligger ett antal gårdar runt omkring. Njut på nära håll eller avstånd, stall med fem boxar finns på tomten om man har hästar. Rid längs med fälten och havet och njut av lugnet och naturen. En fröjd för både häst och ryttare! Ja, det går naturligtvis lika bra att gå, cykla eller jogga! Läget är unikt med sin fulla på-landet-känsla och ändå så nära Höllviken och vidare till Hyllie och Malmö.

Kuriosa värt att nämnas är att gården heter Emunegården, döpt efter Erik Emune som segrade det stora slaget vid Foteviken år 1134. Emune betyder ”den minnesvärda” och även om mycket hänt sedan dess och huset är byggt långt efter slaget (byggår 2009) så är det ett passande namn, detta är en gård och plats man minns!

Varmt välkomna till detta unika hem.

Läs mer hos mäklaren
Malmöhus Mäklarna AB

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.