Folketshusvägen 7

Horndal, Avesta Se på karta

890 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
116 m²
Biarea
23 m²
Tomtarea
1 114 m²
Byggår
1923
Driftkostnad
37 109 kr/år

Välkommen till Horndal och denna fina villa. Två plan fördelat på 116 kvm boarea och 23 kvm biarea. Öppen planlösning där det ljusa köket ligger i anslutning till matsalen samt vardagsrummet. Här finns gott om plats för familjen. En kamin finns i matsalen och kakelugn (eldningsförbud) i vardagsrummet. Vidare finns det fyra sovrum, ett badrum/wc med badkar samt en liten wc.
Här bor du i ett lugnt område med närhet till sjön Lumsen och elljusspår, skola, mataffär och bensinstation finner du på bara några minuters promenad bort.

Ett traditionsrikt brukssamhälle i förvandling, omgivet av vacker natur och två sjöar – det är Horndal längs med väg 68 mellan Avesta och Gävle. Samhället har 1 100 invånare och är en väl bevarad bruksmiljö. Johan-Olovskolan är ortens centralpunkt, med förskola, fritids och årskurs 1–9. Skolan är integrerad med Kulturforum teater, bibliotek, badhus med simhall och stor idrottshall. Horndal erbjuder en ICA Supermarket, restaurang, pizzeria och mack. Vid sjön Rossen ligger Horndals bad och camping. Många boende arbetspendlar i dag in till Avesta (25 km bort) och Garpenberg (15 km), en del också till Hofors. Techjätten Google har köpt mark i Horndal, och hoppet finns att företaget bygger stora serverhallar på orten och därmed skapar mängder av nya jobb.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Avesta - Hedemora