Hoverberg 913

Hoverberg, Berg Se på karta

1 200 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
166 m²
Tomtarea
1 428 m²
Byggår
1906
Driftkostnad
39 265 kr/år

Välkommen till Hoverberg, en lantlig idyll som bjuder på vacker utsikt över Storsjön och böljande ängsmarker. Fastigheten från förra sekelskiftet är beläget högt över Storsjön, vid Hoverbergets fot. Rummen i huset har högt i tak och rymmer många trevliga detaljer som präglar huset och ger det dess karaktär.

Lantligt kök med vedspis som har plats för ett stort matbord och som rymmer mycket människor. Fönsterpartier med vacker utsikt över Storsjöns södra delar, skog och ängar. Utgång mot altanen i söderläge med sol från tidig morgon till kväll ger möjlighet att njuta som sommarmiddagar med underbar utsikt, altanen är delvis täkt av tak och fönsterpartier som håller höstvindarna borta. I det som i dag används som vardagsrum finns en täljstenskamin, vackers trägolv, generösa fönsterpartier med mycket ljusinsläpp. Sovrummet har fina trädetaljer som ger rummet mycket karaktär. Hela entréplanet har högt i tak, mycket snickarglädje och originella detaljer som ger huset en väldig charm.

Övre plan har ett stort allrum och stora sovrum med mycket rymd tack vare dubbeldörrarna och de stort fönsterpartierna. Husets höga läge ger övervåningen en fantastisk utsikt över både Hoverberg och Storsjön.

I Hoverberg bor du i en lantlig och lugn miljö med närhet till Storsjön, fjällen och naturen. Tack vare den nyinvigda cykelbanan till centralorten Svenstavik tar du med lätthet cykel till det lokala centrumet. I Svenstavik finns förskola, skola upp till gymnasiet, hälsocentral, välsorterat matbutik, Dollarstore, sport-och ishall, allmän service. Från Svenstavik finns bra bussförbindelser både till Östersund och till närliggande skidorter.

Välkommen på visning.

Läs mer hos mäklaren
Storsjömäklarna AB