Slingerstigen 80

Ingarö - Björkvik, Värmdö kommun Se på karta

5 995 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
112 m²
Tomtarea
539 m²
Byggår
1970
Driftkostnad
44 375 kr/år

Varmt välkomna till Slingerstigen 80 med ett utav områdets absolut bästa lägen. Stor trädgårdstomt i sydvästläge där solen ligger på hela dagen. På den härliga tomten finns idag en pool om 10x4m och stora sällskapsytor med en magisk utsikt ner mot havet. Ca 100m ner till stranden där man gärna startar dagen med ett dopp.

Lugnt och insynsskyddat hus med gångavstånd till klippbad och sandstränder.
Huset är i ett plan och har en genomtänkt planlösning med alla bekvämligheter för den lilla eller stora familjen. Här finns kök i delvis öppen planlösning mot vardagsrum och matsal. Stora fönsterpartier ut mot Kärringviken där man gärna fäster blicken. De stora fönsterpartierna är genomgående och ger ett härlig ljusinsläpp i bostaden. Huset har 3-4 sovrum, badrum, samt ett duschrum med bastu.

Tomten är en stor och fin trädgårdstomt som både är lättskött och erbjuder stora möjligheter för planteringar. Söder om huset finns idag ett gästhus där övernattande vänner gärna bor över. Intill gästhuset finns även förråd.

På bara några minuters promenad finns Stora Sand och Lilla Sand som tillhör Stockholms finaste stränder. Packa picknickkorgen och hitta din egen favoritplats på någon av stränderna eller omkringliggande klipporna. Inom gångavstånd hittar du även Björkviks Brygga med bland annat populära Bistro Björkvik, Björnö naturreservat, kajakuthyrning, småbåtshamn och mycket mer.

Härliga Bistro Björkvik ligger bara en kort promenad bort där man kan avnjuta både lunch som middag.

Björkvik är ett fantastiskt ställe på Ingarö. Det är omgivet med hav och stora grönområden där det finns möjlighet till ett aktivt friluftsliv. Ta en promenad till Björnö Naturreservat och gå längst ut till det härliga utsiktstornet som finns och titta ut över havet och dess öar, Stockholms skärgård när det är som vackrast.
På Björnö finns det även möjlighet att hyra kajak och paddla ut bland öarna, vilket är helt fantastiskt.

OMRÅDET:
Björkvik är ett fantastiskt ställe på Ingarö. Det är omgivet med hav och stora grönområden där det finns möjlighet till ett aktivt friluftsliv året runt. Det är bland annat populärt för cykling, dykning, kajak, kite-surf och långfärdsskridskor. På Björnö Naturreservat finns också ett högt beläget utsiktstorn som ger en fantastisk vy över Stockholms skärgård.

På Bistro Björkvik kan ni avnjuta en god middag medan ni blickar ut över klippor och hav.

Björnö ekonomisk förening MSV äger och förvaltar markområdet med skog, stränder och ett större vattenområde.
Medlemskap i MSV följer fastigheten.

Klacknäset anordnas traditionellt midsommarfirande. Tennisbanor finns ett stenkast från bostaden och tillgängliga för medlemmar i tennisklubben. Flera båtklubbar med möjlighet till båtplats.

Två busslinjer finns att välja på. Buss 429 tar knappt 50 minuter till Slussen och buss 428 som tar ca en timme.

Ca 1 mil till Brunn med skola F-9, affär, pizzeria och bensinmack. Här finns också Ingarö IF:s anläggning med både fotbollsplan med konstgräs, gräsplan och friidrottsanläggning. I området kring Brunn finns flera förskolor. Någon kilometer innan Brunn ligger Fågelviks skola med förskola samt klass F-5. Förskola finns även i Långvik ca 2 km från Björkvik.

I Fågelvik finns Ingarö Golfklubb med två natursköna golfbanor. Antal hål: 36. Ängsbanan (Par 71), invigd 1964, medelsvår parkbana med naturskönt läge intill Grisslingefjärden samt Skogsbanan (Par 70), invigd 1992, anlagd i en omväxlande och kuperad terrä

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Värmdö

Kontakta mäklaren

Fabian Weerén

Bjurfors Värmdö
Mäklare Fabian Weerén, Bjurfors Värmdö
070-782 00 60