Råga Hörstadsvägen 33

Råga Hörstad, Landskrona kommun Se på karta

5 195 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
176 m²
Tomtarea
2 859 m²
Byggår
1911
Driftkostnad
60 500 kr/år

Välkomna till denna pärla med adress Råga Hörstadsvägen 33!
Här har ägarna under många skapat en prunkande grön oas som har varit med i flera trädgårdsrundor och här har varit både bröllop och andra arrangemang i denna vackra uppväxta trädgård.

Fastigheten uppfördes 1911 av familjen Olsson och de hade trädgårdsmästeri, i ekonomibyggnaden hade man djurhållning.

I början av 1990-talet förvärvade nuvarande ägare fastigheten och började anlägga och forma trädgården, använde ekonomibyggnaden till verksamhet. I början var det både väv- och blomstuga. På senare år har det varit bl a försäljning av blommor/växter, binderi, ljusstöpning, arrangemang för fest/bröllop/ begravning och kursverksamhet. Här finns många möjligheter för olika typer av verksamhet!

Huset är charmigt med rymd (2.70 meter på bottenvåningen), ljus och stora härliga sällskapsutrymmen.
Bottenvåningen innehåller rymlig hall med plats för ytterkläder, snyggt helkaklat badrum med dusch och badkar med lejontassar. Vidare finns ett härligt kök med gott om förvaring och bänkytor, köksö med spishäll och och plats för barstolar. Sovrum med ingång till rymlig skjutgarderob, stort matrum med ingång till tillbyggnad med plats för både matbord och soffgrupp, här finns en värmande öppen spis. Från vardagsrummet finns utgång till det underbara uterummet om ca 30 kvm som har ett härlig ljus och underbar utsikt över trädgården. Skjutbara fönster och skjutparti ut mot altan med utgång till trädgårdens gräsyta.

Från matrummet finns trappa ner till källaren som innehåller förrådsrum, pannrum och tvättstuga. Härifrån finns utgång till trädgården.

På ovanvåningen finns stort allrum som går att göra om till två sovrum, utgång till balkong. Vidare finns toalett och ett rymligt sovrum med fransk balkong och öppet upp i nock med synliga bjälkar.

Ekonomibyggnaden, som tidigare var djurstall, genomgick en större renovering med bl indragning av vattenburna element , isolering av butiksytorna och tillbyggnader gjordes. Det finns möjlighet att dra in vatten från bostadshuset, om det önskas. I byggnaden finns ett flertalet rum, bl ett ljusstöpnings- och färgningsrum. Karen går att köpa.

Vattenburet värmesystem med både pellets och luft/vatten-värmepump.
Fiber finns. Tomtareal 2 859 kvm.

Garage finns i ekonomibyggnaden, Flertalet platser för bil finns utanför garaget.

Många olika sorters träd, växter och blommor finns i trädgården, flera av dem ovanliga. Flera olika sorters magnolior, ginallalönn, japansk träddödare, pelarkörsbär, flera olika sorters syrener, äkta kvitten, ullungsrönn, rönn olika ekar, silverlind, lind, ask, svartfläder, akacia, vildvin, silverpäron, kopparlpönn, campsis båderöd och orange, förädlad oxel, lärk, rhodedendron, azaleor, ormhassel, blodhassel, korneller, liten och stor diablo, hibiskus i olika fäger, konvaljträd, malus floribunda, blodplommon, olika sorters gräs, olika sorters clematis, olika sorters rosor, näverhägg, snödroppsträd, kejsarträd, sto- och småbladig pipranka, akebia, tulpanträd, katsura, gullregn hybrid, egensådd katalpa, fandens spatserstokk, buxbom, olika sorters hostor, brokbladig klätterbenved, olika sorters vinca, daggkåpa, daggkåpa alpina, klätterhortensia, egensådd månviol, schersmin, vinsterjasmin, blåregn, fikon Bornholms, kameleontbuske, städesgröna växter, hortensior, små - och storbladiga murgröna.... och en krokodil :-).
Damm med porlande vattenfall och med vackra Koifiskar som simmar i vattendraget som slingrar sig genom trädgården. Sten- och trägångar, bro som för tankarna till Monet, rosenportaler, gräsyta med flaggstång, många olika uteplatser att sitta på, växthus och vedeldad bastu.

Hjärtligt välkomna på visning till denna härliga fastighet!

Läs mer hos mäklaren
Fastighetsbyrån Landskrona

Kontakta mäklaren

Eleonor Andersson

Fastighetsbyrån Landskrona
Mäklare Eleonor Andersson, Fastighetsbyrån Landskrona
070-981 59 27
Här kommer budgivning med BankID att erbjudas