Södra Svilandet 15

Smara, Norrtälje kommun Se på karta

2 245 000 kr

Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
120 m²
Biarea
8 m²
Tomtarea
2 088 m²
Byggår
1981
Energiklass
E
Driftkostnad
43 056 kr/år

Välkommen till vackra Smara och Södra Svilandet 15. Fastigheten ligger naturnära och lugnt på en återvändsgata. Fastighet har en del i Smara Samfällighetsförening som består av 327 fastigheter varav cirka 25 procent bebos permanent. Föreningen är välskött och vägarna plogas vintertid. Det finns två barnvänliga badplatser vid sjön Sottern en vid Knipudden på cykelavstånd cirka 2 km från fastigheten. Omgivningarna är vackra och omväxlande med skog och ängar. I området finns det fina promenadmöjligheter och en unik miljö.

Husets standard och planlösning.
Huset består av två hus (kallade stora och lilla huset) som är sammanbyggda via en inglasad veranda och ett förråd. Båda husen är vinterbonade.

Stora huset
Det stora huset har en funktionell planlösning. När vi kommer in i huset möts vi av en välkomnande hall, direkt till höger ett mindre sovrum och ett master bedroom med plats för en dubbelsäng, en stor garderob och fönster i två väderstreck. Till höger om hallen finns badrummet som är helkaklat med golvvärme, duschhörna, handfat, handukstork och wc. Rakt fram finns köket med både vanlig el- och vedspis. I köket finns det även plats för en matsalsgrupp. Innanför köket till vänster finns det rymliga vardagsrummet med tak till nock, stora fönster i två väderstreck, utgång till altanen och en gammal fin kakelugn som ger bra värme. Från köket finns det en dörr till den inglasade och verandan.

Lilla huset
Lilla huset har en egen entré från den inglasade verandan. Direkt innanför entrén finns köket med diskho, kyl, kokplatta och tvättmaskin. Till höger om köket finns allrummet med plats för matbord och soffgrupp. Intill allrummet finns badrummet med duschhörna, handfat och wc. Längst in i huset finns sovavdelningen en halvtrappa upp. Här är det inte full ståhöjd.

Övriga hus på tomten
Attefallshus som är inrett med en rymlig bastu, dusch och en verkstad för den händige.

Friggebod som i dagsläget används som förråd.

Växthus för den odlingsintresserade.

Tomten
Denna vackra stora trädgårdstomten ligger tämligen ostört på en återvändsgata. Tomten är på 2 088 kvm erbjuder stora gräsytor.
Tomten lutar svagt mot gatan och huvudhuset ligger relativt mitt på tomten. Det finns gott om plats för odling, spel och lek på tomten.
Fastigheten har byggrätt för totalt 160 kvm för både huvudbyggnad och uthus (max 40 kvm). Utöver detta gäller vanliga regler enligt Attefall (30 kvm + 15 kvm tillbyggnad på huvudbyggnaden) och Friggebod (15 kvm). Det är dock alltid säkrast att kontrollera med byggnadsnämnden vid nybyggnation och bygglov ska sökas där.

Närområdet
På cykelavstånd finns Edsbro (cirka 6,6 km) med förskola, skola (till och med mellanstadiet), biliotek, bensinstation, konditori, restaurang och ICA-nära som är ombud för post, apotek och Systembolaget.

För den golfintresserade finns Burviks golfbana endast cirka 5,8 km (cirka 10 min med bil) från huset.

Rimbo är beläget cirka 2,6 mil från fastigheten och är kommunens näststörsta ort med ett stort utbud av kommunal service, butiker och restauranger.

Till Norrtälje är det cirka 3,2 mil från huset. Här finns allt man kan önska sig, flera livsmedelsaffärer, ICA, Coop, Willys, restauranger, bensinstationer, byggvaruhandel, H4-gård, vårdcentral, sjukhus, tandläkare, bygdegård, gymnasium, grundskola, förskola, modernt badhus, bibliotek, möbelvaruhus, bank, butiker m.m.

Till storstaden Stockholm är det cirka 7,5 mil och till Uppsala cirka 5 mil.

Närheten till storstaden gör att ni kan njuta av landet året om på lämpligt avstånd till Stockholms pulsen och nära Norrtälje (3,2 mil) med sitt stora serviceutbud.
Ta chansen att förgylla tillvaron i rofylld landsbyggsmiljö nära sjön och på historisk mark. Här finns det verkliga lugnet långt från storstadens stress men ändå nära storstaden.

Varmt välkommen på visning, vid intresse och frågor vänligen kontakta fastighetsmäklare Lars Ljungstrand .

Läs mer hos mäklaren
SkandiaMäklarna Norrtälje

Kontakta mäklaren

Lars Ljungstrand

SkandiaMäklarna Norrtälje
Mäklare Lars Ljungstrand, SkandiaMäklarna Norrtälje
070-56 56 730

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.