Sövdeborgsvägen 23

Sövde, Sjöbo kommun Se på karta

7 950 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
180 m²
Biarea
15 m²
Tomtarea
1 422 m²
Byggår
1974
Driftkostnad
59 650 kr/år
Antal besök
8 665
Dagar på Hemnet
27

Det är något alldeles speciellt att bo vid en sjö, att enkelt kunna ta ett dopp eller lägga ut båten direkt från sin tomt. Att dessutom på ett högt läge kunna se ut över det spegelblanka vattnet och följa årstidernas skiftningar, är en ynnest få förunnat. Detta fantastiska hem totalrenoverades 2007 med smakfulla och gedigna materialval som håller stilen över tid. Bostadens planlösning känns inbjudande med sociala ytor och praktiska lösningar. Kvalitétsköket från Smedstorp ligger i öppen planlösning till vardagsrummet i vinkel där en stämningsfull brasa tänds upp under vinterhalvåret. Det vinterbonade uterummet förlänger de sociala ytorna ytterligare och bjuder liksom övriga sällskapsrum på den oslagbara vyn söderut över sjön. Om sommaren öppnas dörrarna upp mot den generösa altanen där solbad och grillkvällar kan avnjutas med vänner och familj till fonden av Sövdesjön. Vyn känns ständigt närvarande i huset och i huvudsovrummet på ovanvåningen vaknar man upp till vattnets skvalpande ljud när pardörrarna till balkongen står på glänt.
För övernattande gäster eller för dig som arbetar hemifrån finns det en gäststuga nere vid sjön inrett med badrum, pentry och tillhörande uteplats. Härifrån är steget inte långt till dagens första dopp..
Garaget leder direkt in till huset via tvättstugan som i sin tur leder vidare till både köket och trädgården vilket är praktiskt och bekvämt i vardagen.

Detta är verkligen ett hem utöver det ordinära, ett hem som bringar massor av mervärde och hög livskvalitet.

Sövde har fantastiskt mycket att erbjuda! Vid säsong plockas liljekonvalj, ramslök och svamp i skogen. Äppelskörden kan lämnas in till Sövdes musteri mot god äppelmust och här erbjuds både fika och lättare luncher. Vid sjön finns en liten glasskiosk och mindre hamn där bastubåt, kanoter och båtar går att hyra. Vid Amfiteatern anordnas det konserter om sommaren och för den aktiva finns Äventyrscampen inom cykelavstånd med aktiviteter så som t.ex. höghöjdsbana och äventyrsgolf.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Ystad

Kontakta mäklaren

Alexandra Nilsson

Bjurfors Ystad
Mäklare Alexandra Nilsson, Bjurfors Ystad
0701646700