Sövdeborgsvägen 5

Sövde, Sjöbo Karta & restider

6 450 000 kr
VillaVilla

Sövde är beläget i mysiga Snogeholm, en skog mellan Sövdesjön, Snogeholmssjön och Ellestadssjön. Här möts man av ett skiftande landskap, såväl öppna fälader som skir lövskog och mörk granskog.
Stigar slingrar sig här för både korta promenader och längre vandringar. För dig som vill fiska har du också kommit rätt.
Sövde är en tätort och kyrkby i Sjöbo kommun belägen på den norra udden vid Sövdesjön. I närheten ligger både Sövdeborgs slott från 1500-talet och Snogeholms Slott från 1870-talet.
Kända attraktioner i området är bastubåten, Sövde Amfiteater, Sövde Musteri och äventyrscamp.
Bastubåten byggdes 1997 och har sedan dess varit en attraktion för både bybor och långväga gäster.
Amfiteatern bjuder varje sommar på konserter och högklassig underhållning - ingen sommar utan Sövde Amfiteater menar många.
På äventyrscampen kan du bland annat utmana dig själv på höghöjdsbanan eller något annat som lockar. När du vill släcka törsten är Sövde Musteri mitt i byn väl värt ett besök. Det snart 100 år gamla musteriet är en av byns attraktioner.

Välkommen till Sövdeborgsvägen 5, en underbar plats präglad av livskvalitet, lyx och avkoppling. Ett bostadshus byggt med omsorg 2008 och som sedan har förädlats fram till idag. Från gatan betraktas huset som ett arkitektritat hus med en stensatt och lättskött trädgård i norr. Redan vid yttertrappan förstår man att detta är något utöver det vanliga. Pardörrarna i ek är exklusiva och när dörren öppnas ser man rakt igenom huset, ut i trädgården och vidare till båtbryggan och Sövdesjön.
I den stora öppna hallen går taket upp i nock så när som en loftgång med modernt räcke i glas och rostfritt, denna gång binder samman rummen i öst och väst på ovanvåningen. Även trappan med eksteg finns i hallen. Under trappan finns utrymme för förvaring och fördelaren till entréplanets vattenburna golvvärme. På golvet ligger stora granitkeramiska plattor. slitstarka och stilrena.
Direkt till vänster i entrén finns en smyg, idag använd som kontor men även perfekt som klädavhängning. Hallen, köket och allrummet är i öppen planlösning. Det italienska köket med vit, högblank inredning är exklusivt. Det finns ugn, kombinerad ugn och microvågsugn och diskmaskin. I köksön mot matplats och allrum finns induktionshäll, integrerad med den slitstarka stenskivan. Fläkten sitter ovanför med motorn på vinden för minimalt ljud. Kaminen vid matplatsen säkerställer mysfaktorn i huset även vintertid.
Ett par trappsteg ner ligger allrummet med maximalt ljusinsläpp från väster, söder och öster. Härifrån betraktar man gräsmattaan , uteplatserna och Sövdesjön. Från rummet finns tre skjutparti ut till det cirka 120 kvm stora trädäcket.
På den östra sidan om husets öppna planlösning finns ett badrum med samma granitplattor på golv och väggar, som på golvet i den öppna delen. Putsen på väggarna bryter av bra, dusch finns också här.
Tvättstuga med samma golv, tvättmaskin, Miele 2008, arbetsyta, värmesystem, centraldammsugare och till- och frånluftssystem.
I husets västra del ligger ytterligare ett allrum eller TV-rum, även här med mycket ljusinsläpp och dessutom en utgång till kvällssolen i väster.
Innanför ligger ett sovrum med stengolv, fönster i väster och norr.
Att komma ut i trädgården känns som en dröm. Sol hela dagen, ett utekök med rinnande kall-och varmvatten, orangeri och plats för flera möblemang att njuta i. Bredvid finns stensättning med en eldstad i mitten.
Söder om uteplatserna är den fina gräsmattan, stor nog att utö

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
180 m²
Tomtarea
2 340 m² tomt
Antal rum
5 rum
Driftkostnad
50 868 kr/år
Byggår
2008
Räkna på boendet

Kontakta mäklaren

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Sövdeborgsvägen 5 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
6 450 000 kr
Driftkostnad
50 868 kr/år

Billigare och bättre boende

Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

9 239
besök på Hemnet
Objektet publicerades för 37 dagar sedan, den 13 juni 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Prisutveckling

illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Guider & Tips