Plintsberg Frimodigsgattu 4

Tällberg, Leksands kommun Se på karta

5 600 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
203 m²
Biarea
21 m²
Tomtarea
1 700 m²
Byggår
1989
Driftkostnad
48 838 kr/år

Välkommen till en trevlig familjevilla i 2-plan med underbart läge i byn Plintsberg med utsikt över sjön Siljan, åkrar och ängar och dom blånande bergen i horisonten!

På entréplan välkomnas vi av en stor möblerbar hall med golvvärme och stengolv och plats för separat sittgrupp. Vidare finner vi köket med separat matplats och gott om bänkyta och förvaring. Från köket når vi matsalen och vardagsrummet i vinkel med stora fönsterpartier mot utsikten och utgång till den delvis takade uteplatsen. I vardagsrummet finns en värmande öppen spis med insats och vackra furugolv. På entréplan finns även ett stort sovrum med utgång till egen uteplats, groventré´/tvättstuga med dusch och bastu samt ett badrum med klinkers och golvvärme.

På övre plan möts vi av det stora härliga allrummet med fönster åt flera väderstreck och även här finns en liten braskamin. Från allrummet nås dom båda sovrummen åt vardera kortsida, varav det ena har utgång till en rymlig takad balkong, samt det det utbyggda badrummet med kakel, klinkers och golvvärme. Huset har löpande renoverats och byggts ut genom åren och fungerar både som fritidshus och permanentboende.

Byn Plintsberg har en aktiv bystugeförening med härlig gemenskap och flertalet aktiviteter. I byn samt i närliggande Tällberg finns förskola, grundskola, matbutik och järnvägsstation samt givetvis tillgången till alla hotellen med restauranger med möjlighet till kulinariska middagar, spavistelser och gym. Möjlighet till ett rikt friluftsliv i form av vandringsleder, löpning, cykling, skridskor och skidåkning och i närområdet finns möjlighet till ytterligare aktiviteter i form av utförsåkning och fiske i alla dess former och närheten till dalafjällen gör att äventyret ökar ytterligare.

Här får ni chansen att bo i en dalaromantisk by med gångavstånd till tåget, affären och golfbanan och endast 10-15 minuters bilresa till centrala Leksand. Servitut för möjlighet till båtplats vid Siljan i byn Laknäs.

Välkommen på visning!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Leksand

Kontakta mäklaren

Åsa Danielsson

Svensk Fastighetsförmedling Leksand
Mäklare Åsa Danielsson, Svensk Fastighetsförmedling Leksand
0247-77 13 03