Svensk Fastighetsförmedling Leksand

Svensk Fastighetsförmedling Leksand

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Hotellbacken 4A, Noret, Leksands kommun

Hotellbacken 4A

Lägenhet
Noret, Leksands kommun
Svensk Fastighetsförmedling Leksand
4 200 000 kr
89,8 m²
4 rum
vån 1/2
7 955 kr/mån
46 771 kr/m²

Nu kan du förverkliga drömmen om en central lägenhet med unikt läge alldeles vid kajen i centrala Leksand. Här bor du verkligen optimalt med gångavstånd till såväl affärer, restauranger, caféer och resecentrum, som skolor, förskolor och fritidsanläggningar. Men med Dalälven och den vackra strandpromenaden alldeles utanför dörren. Favoritplatsen är den inglasade balkongen på cirka 10 kvm. Här kan man sitta från tidig vår till sen höst vilket ger lägenheten ett extra rum dessa årstider. Tack vare att lägenheten ligger på första våningen är den väldigt lättillgänglig. Lägenheten är väl underhållen genom åren och har en ljus och luftig känsla. Den öppna planlösningen mellan vardagsrummet och köket ger en naturlig samlingsplats för familj och vänner. Separat sovrumsavdelning med tre sovrum, stor klädkammare och helkaklat badrum med både tvättmaskin och torktumlare. Från hallen nås gäst-wc´n och utanför entrén finns även ett eget förråd. Här ingår dessutom garageplats med motorvärmare i månadsavgiften! Brf Engelbrekt är en välskött och trygg förening med god ekonomi och i månadsavgiften ingår förutom tillgång till eget garage även fiber (250/250) med Telias tv-paket Lagom.. Ett fantastiskt alternativ för er som vill bo tryggt och bekvämt samt slippa sådant som snöskottning och gräsklippning men utan att behöva tumma på varken kvalitén eller läget. Bostaden passar lika bra för den äldre målgruppen som för barnfamiljen.

 • Hiss
Rexbo 623, Insjön, Leksands kommun

Rexbo 623

Fritidshus
Insjön, Leksands kommun
Svensk Fastighetsförmedling Leksand
595 000 kr
70 m²
3 rum
3 160 m² tomt

Nu har du chansen att förvärva en riktig sommarpärla, ett charmigt fritidshus i Rexbo, beläget mellan Falun och Leksand. Denna idylliska fastighet ligger vid Stora Rexsjön och erbjuder ett högt och skyddat läge med uteplats där du kan njuta av sommarens alla stunder. Stugan har blivit utbyggd och erbjuder nu ett sovrum med tak öppet upp i nock med ett intilliggande badrum utrustat med förbränningstoalett och möjlighet till dusch. Det mysiga allrummet ger en ombonad känsla, medan det lilla köket är perfekt för att tillaga sommarens alla måltider. En separat matsal finns också tillgänglig, vilken med fördel kan omvandlas till ett extra sovrum vid behov. Här ingår dessutom alla inventarier så stugan går att börja använda dirket. På fastigheten finns även en liten gäststuga som erbjuder massor av potential för vidare utveckling. Här kan du skapa ytterligare boendeyta, en ateljé eller kanske en bastu – möjligheterna är många. Med naturen runt hörnet har du direkt tillgång till skogspromenader, bad och fiske, vilket gör detta fritidshus till en perfekt plats för avkoppling och rekreation. Missa inte denna unika möjlighet att äga ett stycke svensk sommaridyll i hjärtat av Dalarna!

Skeberg Skålhol 396, Leksand, Leksands kommun

Skeberg Skålhol 396

Fritidshus
Leksand, Leksands kommun
Svensk Fastighetsförmedling Leksand
875 000 kr
42 + 8 m²
3 rum
997 m² tomt

Välkommen till natursköna byn Skeberg vackert placerat mellan sjöarna Djursjön, Gyllingen och Molnbyggen och endast 15-20 minuter med bil från centrala Leksand. Här i Skålhol bor du med närhet till naturen med möjlighet till både bär- och svampplockning och långa promenader. En lugn plats där du kan koppla av och tanka energi och umgås med familj, vänner eller bara få en stund för dig själv. Med närheten till Djursjön och tillhörande servitut vid vattnet så är det inga problem att ta ett mysigt kvällsdopp eller att spendera dagen vid eller på sjön. Huset ligger med skyddat läge en kort promenad från "dammen" och båthamnen, och erbjuder både en takad uteplats vid entrén samt en uteplats på baksidan. Här finns rymligt allrum med eldstad och "köksdel" - ett härligt rum för alla att umgås i tillsammans, men här finns också två sovrum samt ett utrymme förberett för "wc", som tex. separett eller förbränningstoalett. På tomten finns även ett praktiskt förråd med vedbod, gästrum och utedass. Här ingår dessutom alla inventarier. Helt enkelt ett fantastiskt mysigt fritidsboende med underbart läge!

 • Uteplats
Djura Dik Olofs väg 4, Djura, Leksands kommun
 • Lör 10 aug kl 13:00

Djura Dik Olofs väg 4

Villa
Djura, Leksands kommun
Svensk Fastighetsförmedling Leksand
2 500 000 kr
101 + 101 m²
4 rum
1 592 m² tomt

Välkommen till ett lättskött och välunderhållet hus där säljarna lagt ner mycket jobb och kärlek genom åren på att underhålla och förbättra både huset och trädgården. Entréplan har en öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum samt ett fantastiskt uterum med kamin som används året om för både middagar, mys och gemenskap och som blir en naturlig samlingsplats i huset. Här finns också tre sovrum, badrum med kakel och klinkers samt en generös och välkomnande hall. På källarplan finns ett stort sällskapsrum med öppen spis som både kan användas som kontor, sovrum eller som extra allrum. Här finns också en nyrenoverad gäst wc, tvättstuga och diverse förrådsytor. Trädgården är uppbyggd under flera år med både buskar, rabatter, odlingsytor, fruktträd, bärbuskar och växthus. Det finns flera olika uteplatser och altaner i både norr-och söderläge samt ett härligt spabad i anslutning till uterummet. Allt för att kunna avnjuta både mysiga sommarkvällar och kalla vinterdagar. Djura är en levande by med fin sammanhållning och en härlig bykänsla. Huset ligger på en lugn gata bara ett stenkast från skolgården där det finns både lekplats, fotbollsplan och hockeyplan på vintern. Runt hörnet på gamla skolan ligger även förskolan Fjärilen så för er som har eller planerar för familj är det här det perfekta läget. Tack vare den öppna allmänningen bakom huset finns det gott om utrymme för lek och rörelse. Nedanför huset finns också ett skogsområde som är perfekt för kurragömma och kojbygge. Här finns även fina promenadområden i skogen och en spännande sagostig. Vill man ha större utmaningar kan man vandra upp till slogboden på Djuraberget och grilla korv eller välja någon av de andra fina uppmärkta vandringslederna i området. Djura ligger dessutom bara ca 2 km från en av kommunens finaste badplatser, Hisstjärn. Bra pendlingsläge mot Falun, Borlänge, Leksand och Rättvik och Gagnefs tågstation ligger endast 5 minuter bort med bil.

 • Plus
 • Uteplats
Rotgärdsgattu 1, Leksand, Leksands kommun
Rotgärdsgattu 1, Leksand, Leksands kommun, bild 2
Rotgärdsgattu 1, Leksand, Leksands kommun, bild 3

Rotgärdsgattu 1

Villa
Leksand, Leksands kommun
Svensk Fastighetsförmedling Leksand
2 695 000 kr
120 m²
4 rum
1 337 m² tomt

Välkommen till Rotgärdsgattu 1, ett vackert och funktionellt hus med perfekt läge nära både Siljan och Leksands centrum! Huset, ursprungligen byggt 1942 och tillbyggt 1981, har genomgått omfattande renoveringar såsom delvis nytt tak, installation av jordvärme, delvis nya fönster och ett ombyggt kök. Förutom huvudbyggnaden finns en uthusbyggnad med ett sommarrum, förråd och en carport. Vidbyggt med huset finns ett varmbonat garage med gjuten platta och golvbrunn, perfekt på vintern när ni vill slippa skotta fram bilen! I entréplanet på bostaden finns en entréhall, vardagsrum, allrum/kontor, wc/dusch/tvätt, sovrum och det stora köket. En våning upp hittar vi ytterligare två sovrum och slutligen finns också en liten källardel där värmepumpen står. Tomten är inbjudande med en asfalterad uppfart och en välskött trädgård med olika växter. Efter trädgårdsarbetet kan du koppla av på någon av husets två altaner: en med eftermiddagssol och utsikt över trädgården, och den andra vid entrén med morgonsol. Gräsklippningen sköts bekvämt av den medföljande robotgräsklipparen. Åkerö är ett trivsamt och naturnära område i Leksand. Inom några hundra meter kan du ta ett dopp i Siljan, njuta av långa skogspromenader eller åka längdskidor på elljusspåret. Leksands centrum ligger bara en kort promenad eller cykeltur bort, vilket ger dig det bästa av två världar utan att behöva använda bilen. Bostaden är besiktad för försäkringen Varudeklarerat och besiktningsprotokoll från Anticimex finns tillgängligt på visningen. Blir du sugen på att uppleva bostaden på plats? Kontakta ansvarig mäklare för visning! / Anna Björklund Pettersson Reg. Fastighetsmäklare 073 532 76 76

 • Premium
 • Uteplats
LEKSAND TIBBLE 35:27, (prel .Tibble Solgårdsbacken), Leksand, Leksands kommun

LEKSAND TIBBLE 35:27, (prel .Tibble Solgårdsbacken)

Tomt
Leksand, Leksands kommun
Svensk Fastighetsförmedling Leksand
Pris saknas
1 961 m² tomt

Möjlighet att köpa denna vackert belägna fastighet om 1 961 m² vid Tibble Solgårdsbacken i Leksands kommun. * OBSERVERA ATT HELA FÖRSÄLJNINGSPROCESSEN HANDHAS AV NEDANSTÅENDE KONTAKTPERSONER. FASTIGHETSMÄKLARENS UPPGIFT ÄR ENDAST ATT MARKNADSFÖRA FÖRSÄLJNINGSOBJEKTET. * Offentlig auktion av fastigheten LEKSAND TIBBLE 35:27: Mora tingsrätt har i beslut den 21 maj 2024 i mål nr Ä 520-24 utsett advokat Rickard Mander, att som god man enligt lag (1904:48 s.1) om samäganderätt ombesörja försäljning genom auktion av fastigheten Leksand Tibble 35:27. Tid och plats för auktionen: Den offentliga auktionen hålls tisdag den 27 augusti 2024 kl 10:00 hos Advokatfirman Sylwan och Fenger-Krog, Fiskgatan 2 i Leksand, eller i annan närliggande lokal som meddelas senare. Föranmälan till auktionen ska ske senast den 23 augusti 2024 till ekonom André Robstad som biträder advokat Rickard Mander. Anmälan sker till [email protected] eller telefon 023-70 58 00. Fastighetens skick: Önskas besiktning av fastigheten görs detta av köparen på egen hand. Sådan undersökning tillhandahålls inte av säljarna eller den gode mannen. Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att själv undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick. En omfattande friskrivningsklausul gäller för förvärvet. Försäljningsvillkor, se bifogat dokument. Kontaktperson för försäljningen: Advokat Rickard Mander, Advokatfirman Sylwan & Fenger-Krog AB Tel: 023-70 58 00, Fax: 023-643 65, E-post: [email protected]

Ängsgårdarna 14, Tällberg, Leksands kommun

Ängsgårdarna 14

Tomt
Tällberg, Leksands kommun
Svensk Fastighetsförmedling Leksand
1 095 000 kr
3 111 m² tomt

Med sjönära läge i södra Tällberg på sluttningen mot Siljan finns nu möjligheten att förvärva en tomt med bra läge i området kallat Sjöängen. Det fina läget med närheten till både Siljan och Tällbergs by är idealiskt för er som vill bygga sitt drömboende med tillgång till både naturen, sjön och byn. Tällberg blommar verkligen ut på sommaren då alla sommargäster återvänder till sina stugor, turisterna flockas till hotellen och campingen och alla små hantverksbutiker, kaffestugor och loppisar håller öppet. Tällberg erbjuder massor av aktiviteter under alla årets dagar. Friluftsliv i form av promenader, löpning, cykling och längdskidåkning, kulturevenemang, kulinariska middagar på de många hotellen, spavistelser och gym alla dagar i veckan är bara några av alla de aktiviteter som kan upplevas. En kort promenad från tomten når ni Siljan och vattnet och alldeles ovanför ligger Tällbergs alla hotell och restauranger. I byn samt i närliggande Plintsberg finns förskola, grundskola, matbutik och järnvägsstation. Men trots alla möjligheter till möten och aktiviteter är det nog ändå lugnet, tystnaden och den häpnadsväckande vackra naturen som uppskattas mest. Medlemskap i gemensamhetsområden (grönområden) ingår. Anslutningsavgifter tillkommer (vatten, avlopp, el och ev fiber). Missa inte chansen att skapa erat framtida drömhem i ett underbart område - åk gärna och känn på läget!

Buffils Annas väg 24G, Siljansnäs, Leksands kommun
 • Lör 10 aug kl 10:30

Buffils Annas väg 24G

Fritidshus
Siljansnäs, Leksands kommun
Svensk Fastighetsförmedling Leksand
1 900 000 kr
43 m²
3 rum
669 m² tomt

Vill du äga ett lättskött fritidshus som du kan åka till och bara njuta av istället för att känna massa måsten så har du äntligen hittat rätt! Här på Buffils Annas väg 24G behöver du inte oroa dig för varken gräsklippning eller snöplogning utan det sköts av en samfällighetsförening, vilket gör att du får tid över till annat. Perfekt för dig som även har lite längre att åka! Här uppe från Björkberget är det fantastisk utsikt över byarna runt Byrviken/Siljan. Enligt många Dalarnas vackraste. Att sitta på verandan under vår och sommar ger själen ro, men lika vackert är det en gnistrande vinterdag. Den härliga timmerstugan ligger högst upp i området, med insynsskyddat läge, och rymmer ett mysigt allrum med värmande täljstenskamin, ljust kök med matplats, två stycken sovrum samt badrum med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Vidare finns det ett vidbyggt förråd vid entrén samt en stor och härlig altan som löper längs två av huset sidor med mysigt spabad samt en otroligt vacker och vidsträckt utsikt över det omkringliggande landskapet. Vid infarten till stugan finns även ett separat förråd för ytterligare förvaring. Här ingår dessutom möblerna i köpet. Bara att flytta in och njuta! Här bor du med naturen alldeles inpå knuten med närhet till både skidspår på vintern och vandrings- och cykelleder på sommaren. Här finns också populära skidbacken Granberget eller varför inte ta en dagstur till Orsa Grönklitt. Du bor även ett stenkast ifrån anrika Buffils Annas Kaffestuga samt Naturum med underbar utsikt och nedför backen finns Siljansnäs hotell som serverar mat i Gourmet-klass. Vill man hellre umgås och tävla mot varandra så finns både en minigolfbana och discgolfs-bana strax nedanför i stugbyn. Badplats vid Byrviken och i Hjulbäck och pool på Siljansäs hotell. Ett mycket trevligt boende med året-runt-standard och goda uthyrningsmöjligheter i en mysig del av Siljansnäs.

 • Plus
Stäppan 3H, Leksand, Leksands kommun

Stäppan 3H

Lägenhet
Leksand, Leksands kommun
Svensk Fastighetsförmedling Leksand
2 150 000 kr
61,1 m²
2 rum
vån 2/2
3 310 kr/mån
35 188 kr/m²

Välkommen till en välplanerad och fin tvåa med inglasad uteplats, påkostad maskinell utrustning och ekparkett i hela lägenheten. Vi möts av en liten yta i direkt anslutning till entrén, perfekt för morgonkaffet eller som avställningsplats. Välkomnande hall med gott om praktisk förvaring i form av flertalet garderober. Till vänster om entrén finns matplatsen och modernt kök med påkostad maskinell utrustning i form av spishäll, ugn, mikro, diskmaskin samt kyl och frys. Från köksdelen nås det rymliga vardagsrummet med plats för stor soffa och liten "Kamin" (etanol) och härifrån finns utgång till den mysiga inglasade balkongen med sol större delen av dagen. Här kan man även få en glimt av sjön Siljan. Vidare finns ett rymligt sovrum och helkaklat badrum med kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Detta är ett mycket harmoniskt och stilrent hem med hög standard och underbar utemiljö i form av flertalet uteplatser i naturskönt område. Atmosfären som omger BRF Stäppan samt den här delen av Leksand är oslagbart och vi förstår varför det här är ett av Leksands mest omtyckta bostadsområden. Enkelt att ta sig ut på det intilliggande elljusspåret eller någon av de många stigar som finns bara ett stenkast från huset. Eller varför inte en picknick nere vid sjön eller ett dopp på någon av de fina badplatser som finns inom kort avstånd. På promenadavstånd finner ni även Leksands centrum, idrottsområdet, skolor och förskolor. Här finns en fantastisk blandning av ett enkelt leverne med centralt boende i nyskick tillsammans med närheten till naturen!

 • Balkong
Perusgattu 10, Tällberg, Leksands kommun

Perusgattu 10

Villa
Tällberg, Leksands kommun
Svensk Fastighetsförmedling Leksand
6 000 000 kr
159 + 39 m²
7 rum
2 126 m² tomt

Här finns nu ett sällsynt tillfälle att förvärva ett mycket unikt hus med bästa läge på höjden i Tällberg, där du kan njuta av magisk utsikt över sjön Siljan. Detta timmerhus imponerar med sina robusta timmerstockar och breda trägolv som skapar en varm och inbjudande atmosfär. Tegelgolvet i hallen ger en rustik och genuin känsla redan vid första steget in i huset, och med flertalet eldstäder sprids en mysig värme genom hela hemmet, perfekt för kalla vinterkvällar och mysiga familjestunder. Huset har ett fantastiskt flöde med många sociala ytor, vilket gör det till en idealisk plats för att fira högtider som både jul och midsommar. De rymliga sällskapsrummen bjuder in till gemenskap och festligheter, medan de många sovplatserna, idag totalt 11 stycken, gör det enkelt att ha gäster på besök. Uppvärmningen sker genom bergvärme och golvvärme, vilket garanterar både effektiv och miljövänlig uppvärmning året runt. Bostadshuset har även fått ett nytt tak år 2012, vilket säkerställer en god och hållbar konstruktion för många år framöver. Läget på höjden i Tällberg ger en spektakulär utsikt över sjön Siljan. Här kan du njuta av fantastiska vyer och magiska soluppgångar och solnedgångar direkt från ditt eget hem. Varje årstid för med sig sin egen skönhet – från vårens blomsterprakt och sommarens ljumma kvällar till höstens färgexplosion och vinterns gnistrande snötäcke. Tällberg är ett oerhört vackert och populärt område där du kan njuta av både natur, bad och socialt liv året om, oavsett årstid. Här har ni dom flesta hotellen och restaurangerna på gångavstånd med möjlighet till spa, gym och goda middagar. En nära vardagslyx! I Tällberg anordnas många kulturella aktiviteter såsom vackert och traditionellt midsommarfirande, lissjul, marknader, musik och uppträdanden och är du golfsugen finns 9-håls bana i grannbyn Plintsberg. På gång- cykelavstånd ligger även Tällbergsbadet och småbåtshamn med gästhamn och ångbåtsbrygga där M/S Gustav Wasa lägger till på sina turer. I Tällberg och Plintsberg finns dessutom både matbutik, förskola- och skola och tågstation för enkel pendling. För dig som söker något extra, är detta hem en sällsynt möjlighet att förvärva en fastighet som verkligen sticker ut. Med sin unika kombination av traditionell charm och modern komfort erbjuder detta hus något utöver det vanliga. Tänk dig att fira jul vid den sprakande eldstaden eller midsommar i den lummiga trädgården med sjöutsikten som bakgrund – här finns alla förutsättningar för minnesvärda stunder året runt. Detta är ett hus som måste upplevas på plats - Kontakta oss redan idag för att boka en visning!

Stumsnäs byväg 145, Vikarbyn, Rättviks kommun

Stumsnäs byväg 145

Villa
Vikarbyn, Rättviks kommun
Svensk Fastighetsförmedling Leksand
1 800 000 kr
69 + 68 m²
5 rum
1,2 ha tomt

Drömmer du om ett lantligt paradis med mycket ytor där du kan njuta av naturens stillhet? Välkommen till denna charmiga gård i Stumsnäs med stor potential! Gårdens huvudbyggnad omfattar två plan samt källare. Idag finns 4 stycken möjliga sovrum samt ett vardagsrum. Vidare finns ett charmigt kök samt helkaklat badrum. Källarvåningen med flertalet förvaringsutrymmen, toalett samt tvättstuga. Huset värms smidigt och ekonomiskt upp av en bergvärmepump från 2021/22. Utomhus finns stora, öppna ytor som omfamnas av den vackra naturen i Stumsnäs. Gården har ett omfattande markområde om hela 12 089 kvm. Idealiskt för dig som vill syssla med odling, djurhållning eller andra fritidsaktiviteter. Föreställ dig soliga dagar i trädgården, skogspromenader direkt från din bakgård och kanske en tur ner till Siljan för bad. På gården samsas idag redan smultron, äppelträd och hallonbuskar. För den händige eller den med kreativa intressen finns det gott om uthusbyggnader. Bra parkeringsmöjligheter med enklare garage samt stor carport med plats för husvagn, båt och bilar. Stumsnäs är en charmig by belägen vid Siljan. Här finns bystuga, midsommarfirande och vacker natur. På gång och cykelavstånd finns badplats vid Siljan och cirka 10 minuter bort ligger Vikarbyn med bland annat mataffär, förskola och skola. Varmt välkommen på visningen! Anmälan krävs.

Lima Knotholsbacken 3, Leksand, Leksands kommun

Lima Knotholsbacken 3

Villa
Leksand, Leksands kommun
Svensk Fastighetsförmedling Leksand
3 100 000 kr
120 m²
5 rum
6 600 m² tomt

Välkommen till ett vackert hem med charmiga detaljer och fantastisk utemiljö på gång- och cykelavstånd till centrum. Här finns mycket av den äldre charmen bevarad såsom kakelugnar, vedspis och fungerande bakugn, trägolv, högt i tak och stort ljusinsläpp. Bostadshuset erbjuder hela 4 sovrum i bra storlek, varav ett är på entréplan och resterande tre på övre plan, vilket även skapar möjlighet till att använda något av sovrummen som matrum eller extra allrum om man skulle vilja. Hjärtat i huset blir det härliga bondköket samt intilliggande vardagsrum med den vackra kakelugnen i centrum. Härifrån nås även ett stort uterum med utgång till altan med spabad. Stort badrum med tvättstuga på entréplan och möjlighet till att skapa ytterligare badrum på övre plan. Vidare finns en stor härlig insynsskyddad tomt med massor av möjligheter, perfekt för barnfamiljen eller den som gillar odling eller bara vill ha utrymme utomhus. På tomten finns förutom bostadshuset även en carport med förråd, lekstuga och liten gäststuga. Byn Lima ligger endast 2 km utanför centrala Leksand så här bor ni en härlig och levande by men ändå på cykelavstånd från det mesta man kan behöva såsom affärer, skolor, förskolor, restauranger, idrottsanläggningar och buss- och tåg. Fin närmiljö med naturen runt hörnet, vandringsleden runt Limsjön samt Leksands golfbana i närheten. Välkommen på visning!

 • Plus
 • Uteplats
Plintsberg Lisslinda 22A, Tällberg, Leksands kommun

Plintsberg Lisslinda 22A

Radhus
Tällberg, Leksands kommun
Svensk Fastighetsförmedling Leksand
1 695 000 kr
120 m²
4 rum
5 775 kr/mån
14 125 kr/m²

Välkomna till en mycket fin och välunderhållen bostadsrätt med härligt läge på höjden i byn Plintsberg och underbar utsikt över sjön Siljan. Perfekt för dig som drömmer om hus och egen trädgård, men som samtidigt vill ha ett lättsamt boende. Detta parhus fördelar sig på två plan med egen ingång och tillhörande trädgård och här kan man följa solens alla timmar under dagen genom dom flera uteplatserna. Vacker utsikt över blånande berg och sjön Siljan från balkongen och i anslutning till entrén finns både parkering för två bilar samt carport med förråd. Även bygglov för mindre garage finns (befintligt garage ingår ej). Här möts vi av den underbara utsikten redan när vi stiger in genom ytterdörren. Härligt flöde mellan vardagsrum och kök på entréplan som inbjuder till sociala evenemang och tid med familjen och med den värmande braskaminen i centrum. Praktiskt med två kompletta badrum, ett per våningsplan, och dessutom stor separat tvättstuga. Lättskött och ekonomiskt med bergvärme och helt ny värmepump och här är även fiber indraget. Bostadens tre sovrum har alla fräscha och uppdaterade ytskikt och dom två sovrummen en trappa ner har dessutom egna utgångar till altanen och trädgården. Här är det bara att flytta in och njuta av sitt nya boende! Bostaden är belägen i ett område som passar både barnfamiljen och den aktiva pensionären och ligger granne med Tällbergsbyarnas golfbana och på gångavstånd från mataffär och tågstation. I området finns ett flertal vackra promenadstråk och på bara ett par minuter är man i mycket populära Tällberg. Här erbjuds året runt olika aktiviteter såsom god mat på någon av alla restauranger, ett flertal hotell, shower, marknader, event, shopping, gym och bad. I Tällberg finns även förskola och skola. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för visning!

 • Balkong
 • Uteplats
Svanvägen 7, Insjön, Leksands kommun

Svanvägen 7

Villa
Insjön, Leksands kommun
Svensk Fastighetsförmedling Leksand
1 600 000 kr
106 + 106 m²
4 rum
996 m² tomt

Välkommen till en praktisk och prisvärd funkisvilla med stor potential!! Bergvärme och nydränerat! På Svanvägen 7 erbjuds en trevlig planlösning med tre sovrum i boendeplanet, ett väl tilltaget vardagsrum, ljust och fint kök med matplats samt ett helkaklat badrum. En trappa ner finns stor gillestuga, extra toalett, bastu, dusch, tvättstuga, förrådsutrymmen, samt extra gästrum/hobbyrum. Nuvarande ägare har nyligen gjort en stor investering i form av dränering runt huset och huset värms praktiskt upp av bergvärme. Tomten är 996 kvm vilket skapar en lagom mängd trädgårdsarbete och här sköter en robotgräsklippare om gräsmattan. Perfekt för dig som vill ha tid över till annat. Två uteplatser med bra läge och från husets framsida har ni till och med viss sjöutsikt. Rymlig grusad uppfart leder dig upp till entrén samt det vidbyggda garaget med egen smörjgrop. Drömmen för dig som är motorintresserad. Här bor ni i ett lugnt och barnvänligt område och en kort promenad bort finns Hjultorget köpcentrum med diverse affärer. Ni har gångavstånd även till skola, förskola, tågstation, badplats och trevliga promenadstråk. Bostaden är besiktad för försäkringen Varudeklarerat och besiktningsprotokoll från Anticimex finns tillgängligt på visningen. Välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer info! / Anna Björklund Pettersson Reg. Fastighetsmäklare 073 532 76 76

 • Energieffektiv
Bergsgårdarna 5, Tällberg, Leksands kommun
 • Fre 9 aug kl 16:00
Bergsgårdarna 5, Tällberg, Leksands kommun, bild 2
Bergsgårdarna 5, Tällberg, Leksands kommun, bild 3

Bergsgårdarna 5

Fritidshus
Tällberg, Leksands kommun
Svensk Fastighetsförmedling Leksand
2 495 000 kr
90 m²
3 rum
7 430 kr/mån

Vill du kombinera ett lättskött boende i nyskick med unikt läge i Tällberg och magisk utsikt över Siljan - då har du kommit rätt! Kanske missade du chansen vid nyproduktionen av Brf Sjöblick? Eller så har du letat efter den perfekta kombinationen mellan ett lättskött boende och att inte tumma på varken kvalité eller läge? Då är detta något för dig. Brf Sjöblick producerades 2021/2022 och denna lägenhet är fortfarande i nyskick. Alla parhus har egen entré med en liten sittplats där man kan avnjuta morgonkaffet i soluppgången. Husen har också uteplatser i bästa västerläge med plats för familj och vänner under ljumma sommarkvällar där man stillsamt kan följa alla vackra solnedgångar över Siljan. I hallen möts man direkt av den underbara sjöutsikten genom de stora fönsterpartierna. På golvet i hallen ligger en neutral klinker och övriga golv är lamellparkett med faner av vitlaserad ask. Alla ytterväggar har beklädnad av slätspontad träpanel laserad i ljus kulör. Träpanelen fortsätter runtom på ytterväggarna i entréplanet och upp på loftet samt i snedtaken på loftvåningen. Badrummet är helkaklat med stora vita plattor på väggarna och grå golvklinker i mindre format. Inredd med wc, tvättställ med kommod och duschplats med vikväggar av klarglas. Köket är en del av vardagsrummet och inredningen är i ljusgrå klassisk design av hög kvalitet med induktionshäll, inbyggd ugn och micro samt diskmaskin. Vardagsrummet som har stora ljusinsläpp och generös volym med högt i tak upp mot loftet har plats för både soffan och matplatsen. Från vardagsrummet når man även balkongen med den betagande sjöutsikten. Vi fortsätter upp för trappan, vitlackerad med massiva steg av vitlaserad ask, till loftet som har glasade räcken mot vardagsrummet. Den möblerbara ytan på loftet kan användas för extra sovplatser, kontorshörna eller fungera som extra allrum. I souterrängplan finns två sovrum varav det stora har egen klädkammare och där båda rummen har utgång till altanen utanför. På detta plan finns ytterligare ett helkaklat badrum i samma stil som på entréplan men här även med kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Här finns också ett förråd med möjlighet att göra om till bastu. Men ett nytt hus ska inte bara vara trivsamt, det ska vara praktiskt också. Varje hus har ett eget förråd vid entrén och bilen parkerar du på din egen parkeringsplats (laddbox för elbil finns) och självklart finns fiber indraget. Här kan dessutom dom flesta av inventarierna ingå - så bara att flytta in och börja använda direkt! I Tällberg finns alla möjligheter för upplevelser och avkoppling. Här kan ni bo med livskvalité både på fritiden och permanent. I Tällberg samspelar tradition och framtid i ljuv musik där fiolspel, knätofsar och handgjorda gärdesgårdar är lika vanliga som stillheten runt knuten. I Tällberg har ni alla hotellens utbud med restauranger, caféer, spa, aktiviteter och evenemang perfekt som vardagslyx eller för gästerna när dom hälsar på. Men här finns också livsmedelsaffär, tågstation, skola och Tällbergs camping, med sandstrand och småbåtshamn. Välkommen till Tällberg – ett av Sveriges vackraste resmål! Kontakta ansvarig mäklare för bokning av visning.

 • Premium
 • Balkong
 • Uteplats
Furugränd 10, Leksand, Leksands kommun

Furugränd 10

Radhus
Leksand, Leksands kommun
Svensk Fastighetsförmedling Leksand
3 050 000 kr
110 m²
4 rum
8 771 kr/mån
27 727 kr/m²

Välkommen till en exklusiv bostadsrätt i villaform, perfekt för dig som söker det lilla extra i vardagen. Denna moderna bostad, byggd 2020, erbjuder en härlig kombination av stil och funktionalitet. När du kliver in genom dörren möts du av den öppna och sociala planlösningen som skapar en ljus och rymlig atmosfär. och med den härliga braskaminen i centrum som blir en naturlig samlingspunkt under kyliga vinterkvällar. Köket är fullt utrustat med moderna vitvaror och stilrena ytskikt som gör matlagningen till ett nöje, och den trivsamma uteplatsen är perfekt för grillkvällar, avkoppling och socialt umgänge. Här kan du njuta av soliga dagar och svala kvällar. I övrigt finns tre sovrum, två allrum samt de två helkaklade badrummen som erbjuder en känsla av lyx och komfort. Det brutna taket på övre plan ger en härlig takhöjd och rymd. Bostaden är belägen i ett barnvänligt område med närhet till det mesta såsom centrum, skolor, idrottsområde och Tegera Arena men även till natur- och friluftsområden. Sjön Siljan med promenadstråk och badplats är endast en kort promenad bort, vilket gör detta till ett idealiskt läge för både stora och små. Brf Furuhaga bildades så sent som 2020 och tillträdes 2021 och är en mindre förening med totalt tolv lägenheter vilket ger en härlig gemenskap och trygghet. I månadsavgiften ingår vatten, värme och parkeringsplats. Missade inte chansen att förvärva detta drömboende.

 • Uteplats
YTTERÅKERÖ 6:10 , Leksand, Leksands kommun

YTTERÅKERÖ 6:10

Tomt
Leksand, Leksands kommun
Svensk Fastighetsförmedling Leksand
695 000 kr
7 500 m² tomt

Här kommer en unik chans att förvärva en stor tomt i den populära byn Ytteråkerö. Storleken på tomten på hela 7500 kvm öppnar upp massor av möjligheter att skapa sitt unika drömboende, generationsboende, gård eller varför inte stycka av och skapa flera tomer. Tomten har ett mycket trevligt läge i hjärtat av byn, alldeles vid tjärnen och i närheten av bystugan, Ytteråkerö, som är en del av populära Häradsbyggden ligger strax söder om Leksands centrum och väster om Österdalälven. Här erbjuds en vacker bymiljö med faluröda hus med rött tegel och ett böljande landskap med stora öppna åkrar. I byn finns en bystuga och en mindre tjärn; "Björstjärnen". I grannbyn Gärde finns både skola och förskola - perfekt för barnfamiljen. Till Leksands centrum har ni inte långt och för den hurtiga går det att cykla in. Närheten till Riksvägen gör även fastigheten lättillgänglig och orter som Borlänge och Falun ligger på bekvämt pendlingsavstånd. Kostnader för el, vatten och avlopp tillkommer. Kontakta gärna Leksands kommun för eventuella byggfrågor. Den här chansen vill ni inte missa - åk gärna förbi och känn på läget!

Djura Prästallén 20, Djura, Leksands kommun
 • Lör 10 aug kl 15:00

Djura Prästallén 20

Villa
Djura, Leksands kommun
Svensk Fastighetsförmedling Leksand
3 100 000 kr
110 + 10 m²
4 rum
8 734 m² tomt

Nu finns äntligen chansen att förvärva Haggården i Djura - en charmig Dalagård med massor av utrymme och potential! Gården, med anor från tidigt 1800-tal, har ett högt och lugnt läge i utkanten av kyrkbyn i Djura. Vackert kringbyggd med bostadshus, stora uthus samt ett äldre bostadshus med enklare standard även kallat sommarhuset. Här finns även härbre, matkällare och liten smedja i timmer. Naturskönt läge med strax under 1 hektar mark och två separata infarter till gården. Bostadshuset har nytt tak (2020) och nyinstallerad bergvärme (2023) och består i entréplan av hall, stort bondkök med matplats, badrum och stort allrum/matsal med plats för hela stora familjen. På övervåningen möts vi av ett härligt allrum med tak öppet upp i nock med ett rymligt sovrum åt vardera håll. Mindre källare med groventré, pannrum och tvättstuga. Sommarhuset på gården är i äldre skick men har indraget vatten (kallvatten) och avlopp i köket och kan med lite tid och kärlek användas som eventuellt framtida generationsboende, uthyrning eller varför inte Bed and breakfast. Djura är en lugn och trygg by att bo i, inte minst för barnfamiljen. Huset ligger en kort promenad från förskolan och vid skolgården finns en fin lekplats och en uterink både sommar och vinter. Det är enkelt att ta sig till både motionsspår och vandringsleder och Djura ligger dessutom bara ca 2 km från en av kommunens finaste badplatser, Hisstjärn. I byn finns café sommartid och förstås ett jättevackert midsommarfirande. Här har du även nära även till byns jättefina kyrka. Här tar Ni er dessutom med lätthet ut till riksvägen och enkel pendling till Leksand, Gagnef och Borlänge.

 • Plus
Östra Insjö 221, Insjön, Leksands kommun

Östra Insjö 221

Fritidshus
Insjön, Leksands kommun
Svensk Fastighetsförmedling Leksand
2 500 000 kr
100 m²
4 rum
7 000 m² tomt

Välkomna till Östra Insjö 221! Ett riktigt smultronställe med stor tomt alldeles vid vattnet! Stort bostadshus med en stor portion charm. Här finns indragen el samt eget vatten. Huset omfattar totalt fyra ROK och den äldsta delen uppfördes på platsen redan 1926 efter att ha blivit flyttad från grannbyn Rönnäs. På 50 talet gjordes en utbyggnad med vardagsrum och ett sovrum. Bostadshuset är äldre och kräver kärlek och omvårdnad av den nya ägaren. Vidare finns på gården en jordkällare, en gammal lekstuga samt en uthusbyggnad med förråd, vedbod och utedass. Läget mot sjön är verkligen rogivande och det ni hör är fåglarna som kvittrar samt fisken som vakar. Med västerläge mot sjön kommer ni även få njuta av fantastiska solnedgångar. Välkommen på visning!

Altsarbyvägen(prel.), Rättvik, Rättviks kommun

Altsarbyvägen(prel.)

Tomt
Rättvik, Rättviks kommun
Svensk Fastighetsförmedling Leksand
525 000 kr
1 402 m² tomt

Möjlighet i Altsarbyn! Fin tomt med vacker utsikt över Siljan! Nu kan vi presentera denna trevliga tomt i natursköna Altsarbyn strax söder om Rättvik. Tomten ligger inom detaljplanelagt område och kommunalt V/A finns att ansluta till. Altsarbyn är ett attraktivt och naturskönt område strax söder om centrala Rättvik. Här bor ni med fantastisk utsikt och kan åtnjuta härliga solnedgångar över Siljan året om. Inom promenadavstånd finner ni även den populära turistattraktionen Vidablick med sitt utsiktstorn samt café. På kort promenadavstånd finns också Hantverksbyn med restaurang och bemannad bensinstation. Söderås Skola ligger cirka 3 minuter bort med bil och en kort cykeltur/bilfärd bort ligger charmiga Rättvik som erbjuder allt ni kan tänkas behöva. Åk gärna och känn på läget! Det går bra att beträda tomten.

 • Plus
Knusgattu 13, Tällberg, Leksands kommun

Knusgattu 13

Tomt
Tällberg, Leksands kommun
Svensk Fastighetsförmedling Leksand
1 450 000 kr
1 987 m² tomt

På höjden mellan Hotell Gyllene Hornet och Tällbergsgården hittar ni denna underbara tomt på 1987 kvm. Med sjön Siljan i blicken kan ni här uppfylla era byggdrömmar och uppleva otaliga soluppgångar och solnedgångar i ett lugnt och naturnära område. Tällberg är ett oerhört vackert och populärt område där du kan njuta av både natur, bad och socialt liv året om, oavsett årstid. Här har ni dom flesta hotellen och restaurangerna på gångavstånd med möjlighet till spa, gym och goda middagar. En nära vardagslyx! I Tällberg anordnas många kulturella aktiviteter såsom vackert och traditionellt midsommarfirande, lissjul, marknader, musik och uppträdanden och är du golfsugen finns 9-håls bana i grannbyn Plintsberg. På gång- cykelavstånd ligger även Tällbergsbadet och småbåtshamn med gästhamn och ångbåtsbrygga där M/S Gustav Wasa lägger till på sina turer. I Tällberg och Plintsberg finns dessutom både matbutik, förskola- och skola och tågstation för enkel pendling. Kommunalt vatten och avlopp ingår och el och fiber finns vid tomtgräns. Åk gärna och känn på läget - tomten är skyltad.

Dalstuga Kvarnåkersvägen 5, Enviken, Rättviks kommun

Dalstuga Kvarnåkersvägen 5

Villa
Enviken, Rättviks kommun
Svensk Fastighetsförmedling Leksand
1 450 000 kr
125 m²
3 654 m² tomt

Nytt och sänkt pris! Drömmen om ett fritidshus med fantastiskt läge och i ett mycket bra skick! Nu har du chansen att förvärva ett fritidshus i mycket bra skick som idag används som permanentboende, beläget i idylliska Dalstuga, Rättvik. Huset ligger inom gångavstånd till en härlig badplats, perfekt för sommarens soliga dagar. Det charmiga bostadshuset har allt du behöver för att njuta av både fritid och vardag. En av husets höjdpunkter är det fantastiska uterummet som byggdes till 2014. Här möts du av en magisk utsikt genom stora fönster som släpper in rikligt med ljus och bjuder in naturen till ditt hem. Uterummet är den perfekta platsen för avkoppling och umgänge, oavsett årstid. Här kan du njuta av långa middagar med familj och vänner till en skön brasa medan du blickar ut över det natursköna landskapet. Här infinner sig verkligen ett lugn och ni kan njuta många timmar av vyn över den fantastiska naturen samtidigt som ni myser framför kaminen. Mycket tid kommer spenderas här! Vidare finns kök, matsal, vardagsrum, badrum samt ett sovrum. Tvättstugan når ni från en egen ingång. Huset är välunderhållet och nuvarande ägare har till exempel nyligen bytt fönster, målat om huset samt uppdaterat en del ytskikt invändigt så som nytt golv i matsal, kök och sovrum. Bostadshuset omfattar 125 kvm och erbjuder en permanent standard även om det skulle lämpa sig lika väl som fritidsbostad! Bostadshus två ligger för sig själv på den västra delen av tomten. Perfekt när ni får gäster. Här finns inget indraget vatten men däremot en nyligen insatt förbrännings toalett. Även detta hus har genomgått renoveringar så som nytt tak, ny brokvist, nya fönster och uppdatering av en del ytskikt. Huset rymmer två sovrum, vardagsrum med insatskamin, enklare kök och förbrännings toalett. Det finns ytterligare ett vinterbonat hus med två rum. Lämpligt till gäster eller varmbonat förråd. Möjligheterna är många! Tomten är väl tilltagen med sina 3 654 kvm och här finns också utrymmen som vedbod och redskapsbod. Här bor ni verkligen med ett fridfullt läge. Inom kort gångavstånd når ni sjön Amungen och en härlig badplats. I Amungen har ni också goda fiskemöjligheter. I byn finns även en festplats och en bastu att hyra, vacker natur och fina vandringsleder. Lanthandel finns i Bingsjö en kort biltur bort. Sammanfattningsvis erbjuder detta fritidshus en unik kombination av avkoppling och bekvämlighet, med närhet till både badplats och naturupplevelser. Välkommen till ditt nya hem! Läs gärna mer om byn på deras hemsida: https://dalstuga.nu/ Välkomna att kontakta ansvarig mäklare för att boka tid för visning!

Övermo Övermovägen 31, Leksand, Leksands kommun
 • Mån 12 aug kl 16:30

Övermo Övermovägen 31

Villa
Leksand, Leksands kommun
Svensk Fastighetsförmedling Leksand
4 995 000 kr
150 m²
5 rum
836 m² tomt

Nu finns chansen till en nyproducerad 1-plansvilla med plats för den stora familjen eller för den som vill ha möjlighet att växa in i huset längre fram. Här finns lyxen av att flytta in i ett hus där allt är nytt och fräscht och inte behöva oroa sig för några kommande renoveringskostnader. Allt är stilrent inrett i ljusa neutrala färger och här finns hela fyra sovrum, två badrum, separat tvättstuga och stora sociala umgängesytor med. Här kommer det även finnas en härlig braskamin. Mycket genomtänkt planlösning med smart uppdelning av sovrum och gemensamma ytor. Huset är byggt i vinkel vilket ger möjlighet till en skyddad uteplats, perfekt för härliga grillkvällar och mysiga utestunder. Underbart läge i omtyckta byn Övermo med gång- och cykelavstånd till centrala Leksand samt skolor och förskolor, och med älven och vattnet alldeles runt hörnet. Här får du det bästa av två världar och kan kombinera det centrala läget med mysig bymiljö. En bra nyhet är att man snart kan gå och cykla på nya gång/cykelbanan som går från Övermo ända upp till Förskolan Rosen. Längre ner på gatan finns Övermo Bystuga som är perfekt att använda för större fester, kalas eller bröllop. Det finns även en aktiv byföreningen som anordnar tillställningar för byns medlemmar, samt en båtklubb nere vid bryggorna. Du behöver inte betala någon fastighetsavgift de första 15 åren för nybyggda småhus och många banker ger dessutom amorteringsfritt lån dom första fem åren. Så här får du ett tryggt och driftsäkert boende i många år framöver. Välkommen på visning!

 • Plus
 • Nyproduktion
Brenäs byväg 51, Insjön, Leksands kommun
Brenäs byväg 51, Insjön, Leksands kommun, bild 2
Brenäs byväg 51, Insjön, Leksands kommun, bild 3

Brenäs byväg 51

Villa
Insjön, Leksands kommun
Svensk Fastighetsförmedling Leksand
2 495 000 kr
44 + 40 m²
3 069 m² tomt

Välkommen till Brenäs Udde! - Ett paradis med fin sjöutsikt! Drömmer du om ett paradis med vacker vy där livet smälter samman med naturens skönhet? Då är Brenäs Byväg 51 rätt för dig. Här finner ni en fin gård som är omfamnad av åkrar, vatten och berg. Gården ligger med lugnt läge ute på Brenäs Udde och här har du möjlighet till återhämtning från vardagens stress. Gården består av flertalet mindre byggnader. Vi har huvudhuset med nybyggd altan i sydvästligt läge. Entréplan med möblerbar hall, vardagsrum med öppen spis, sovrum samt toalett. Källarplan rymmer gillestuga med två eldstäder och plats för både soffgrupp och matplats. I källaren finns även husets kök. Vidare finns hela tre stycken gästhus. Ett varmbonat härbre i två våningar med indragen el. En gäststuga om ett rum med tarrsäng och öppen spis. Sist har vi Lofthuset som bjuder på ett fantastiskt vardagsrum med högt i tak och fint ljusinsläpp. Här finns också två sovrum samt ett sovloft. Totalt finns det alltså väldigt många sovplatser, perfekt för att dela med dem du älskar eller varför inte hyra ut till turister och skapa en extra inkomst. Separat badstuga med dusch, tvättmaskin och toalett. Gården omfattar hela 3069 kvadratmeter och gott om utrymme för barnen att springa fritt. Här har ni närhet till både bad och fiske. Även natureservatet Hundhagen finns alldeles i närheten med fina vandringleder. Insjön går att nå via gång eller cykel och Leksand når ni på ca 15 minuter med bil. Välkomna på visning! / Jens Berggren. Reg. Fastighetsmäklare 073 682 96 34

 • Premium
Boda Björkallén 63, Boda Kyrkby, Rättviks kommun

Boda Björkallén 63

Villa
Boda Kyrkby, Rättviks kommun
Svensk Fastighetsförmedling Leksand
1 995 000 kr
174 + 104 m²
6 rum
3 584 m² tomt

Stor villa med fint dubbelgarage! Högt och bra läge längs med Björkallén i Boda! Här finner ni ett centralt läge i Boda med mataffär ett stenkast bort. Inom kort promenadavstånd finns även förskola och skola. Bostadshuset omfattar två bostadsplan samt källare och rymmer totalt hela 5 sovrum på bostadsplanen samt ytterligare rum i källaren . Perfekt för den stora familjen. Uppvärmning sker smidigt via bergvärme och för mysfaktorn finns både vedspis och kakelugn i markplan samt öppen spis i gillestugan. Tomten är väl tilltagen med sina 3 584 kvm och här finns gott om exempelvis äpplen, hallon och vinbär. Stort dubbelgarage byggt 2005 med gjuten platta, elektriska portar och vattenburen golvvärme. Förutom närhet till mataffär och skola har ni även vacker natur och fina promenadstråk. Vintertid och vid riklig snömängd görs det fina längdspår som är möjliga att kliva på precis utanför fastigheten. Badplats finns i populära Sinksjön en kort cykeltur bort. Välkomna!

 • Energieffektiv

Visar 1 - 25 av 38