Plintsberg Övre Kvarngattu 3

Tällberg, Leksands kommun Se på karta

4 395 000 kr

5 000 000 kr -12 %
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
124 m²
Biarea
53 m²
Tomtarea
1 837 m²
Byggår
1970
Driftkostnad
49 084 kr/år

Välkommen till solsidan i Plintsberg och detta charmiga hus där ägarna verkligen lagt fokus på sociala ytor och plockat fram det underbara läget och den magiska utsikten utanför.

Huset ligger på bergets västsida och här finns sol från morgon till kväll och här finns flertalet uteplatser där man kan följa solens alla timmar. Det böljande landskapet, bergen i horisonten och sjön Siljan nedanför som man kan beskåda från dom sociala delarna i huset ger ett fantastiskt lugn. Här har man första parkett framför solnedgångarna året runt, med tystnaden, dom stjärnklara himlarna och månskenet som pricken över i.

Den vackra naturen utanför har fått följa med in i huset på många vis och präglar såväl färger som material. Välkomnande entré med rymligt vardagsrum med milsvid utsikt över Siljan och utgång direkt till balkong/uteplats. Köket är specialdesignat med slipat betonggolv, bänkskivor i betong och en vedspis som ger maten det lilla extra. I anslutning till köket finns en separat matplats med den underbara utsikten utanför och ett litet allrum med öppen spis i natursten för hög mysfaktor året om. Här finns även trapp upp till loftet med extra sovutrymme eller kontorsplats. I det stora sovrummet med eget badrum kan ni vakna upp till den vackra utsikten utanför via den egna balkongen. Perfekt plats för att njuta av förmiddagskaffet i solen.

I souterrängplan finns massor av potential och extra utrymme i form av det mysiga allrummet, stort sovrum, hobbyrum (eller kanske ett framtida spa/badrum eller ytterligare sovrum), förråd och tvättstuga. Huset värms bekvämt upp av bergvärmen och fiber är indraget. Uppvuxen trädgård med bärbuskar, grönsaksland och fruktträd där roboten tar hand om gräsklippningen.

Här bor ni granne med naturreservat och betande hästar men får ändå kombinera det med den sociala och välkomnande bykänslan runt omkring. Byn Plintsberg har en aktiv bystugeförening med härlig gemenskap och flertalet aktiviteter. I byn samt i närliggande Tällberg finns förskola, grundskola, matbutik och järnvägsstation samt givetvis tillgången till alla hotellen med restauranger med möjlighet till kulinariska middagar, spavistelser och gym. Möjlighet till ett rikt friluftsliv i form av vandringsleder, löpning, cykling, skridskor och skidåkning och i närområdet finns möjlighet till ytterligare aktiviteter i form av utförsåkning och fiske i alla dess former och närheten till dalafjällen gör att äventyret ökar ytterligare.

Här får ni chansen att bo i en dalaromantisk by men med endast 8 minuters bilresa till centrala Leksand.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Leksand

Kontakta mäklaren

Åsa Danielsson

Svensk Fastighetsförmedling Leksand
Mäklare Åsa Danielsson, Svensk Fastighetsförmedling Leksand
0247-77 13 03