Hamnfyrsvägen 45

Torslanda - Hjuvik, Göteborg Se på karta

10 900 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
126 m²
Biarea
50 m²
Tomtarea
844 m²
Byggår
1992
Driftkostnad
30 180 kr/år
Antal besök
19 466
Dagar på Hemnet
12

Efter knappa 20 minuter från centrala Göteborg glittrar Västerhavet till mellan mjuka klippor. Här ligger havsnära Hjuvik, ett av våra mest populära områden med en vacker bebyggelse, spännande natur och ett rikt båtliv.

På avstånd ser du folklivet runt färjeläget med trafik till Björkö och Hönö. Segelbåtarna glider in i hamnarna och från bryggor och solvarma klippor tas de sista kvällsdoppen. Doften av hav blandas med syren och nyklippt gräs när Hamnfyrsvägen klättrar uppför backen. Högst upp på toppen tronar denna härliga skärgårdsvilla där havsutsikten är fri genom dramatiska glaspartier och stora terrasser längs med fastigheten i olika etage samt en vedeldad badtunna och en stor balkong. Nedanför de vackra klipporna slår vågorna mot bryggor och klippor.

På kvällspromenaden passerar du ett levande skärgårdsliv, med båthamn, idyllisk bebyggelse och natursköna vyer. Löpturen kan ta dig runt hela Torslanda, om du har tid och ork.
De små och stora badställena från solvarma klippor är oräkneliga och bara några minuter bort från bostaden.

Villans tidlöst rena arkitektur är formad av den smått unika platsen, helt präglad av sol, himmel och hav. Ljuset och öppenheten tycks fortsätta in i bostaden. Generösa glaspartier släpper in utsikt och kaskader av ljus med havet ständigt närvarande. Genom en öppen planlösning lyckas arkitekturen förena ute- och innemiljön. En ljus elegans sveper över trägolven vars ytor via öppna glaspartier förlängs ut på terrasserna.
På entréplanet öppnar sig härligt ljusa sällskapsytor i öppen planlösning med kök och matplats samt allrum. Skärgårdspanoramat är ständigt närvarande – andlöst vackert oavsett årstid eller väder. På detta plan finns även föräldrasovrummet samt badrum.

Det övre planet överraskar med ett härligt allrum och en balkong som bjuder på magisk utsikt mot Göteborgs hamninlopp. Från övre plan är det öppet ner till entréplan vilket ger en härlig rymd. Här finns även två fina rum till barnen samt ett badrum.

Villans källare nås från entré sidan och här finns idag förråd, sovrum eller arbetsrum med en gästtoalett. Perfekt för att ha som hemma kontor eller att komplettera med ett pentry för att göra om till en lägenhet.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Torslanda