Övre Västersjövägen 422

Västersjön, Ängelholms kommun Se på karta

5 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
130 m²
Tomtarea
3 786 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
59 143 kr/år

Fastighet på ett fantastiskt läge i en glänta inbäddad i skog, samtidigt som det bara är 200 m till Västersjön och badplats. Här bildar fastighetens två bostadshus och en stallbyggnad en U-formad innergård full av charm. Marken täcks delvis av gatusten och en rickepump som pryder sin plats, även om den inte fungerar. Hus 1 är vitpustat, hus 2 och stall har vackra gråstensväggar och allt hålls samman av enkupiga tegelpannor.

Hus 1 är 130 kvm stort med 5 rum, varav 3 sovrum. Huset byggdes år 1845 och har en mycket hemtrevlig känsla med synliga takbjälkar och trägolv med gammaldags breda plankor. Extra mysigt blir det under vinterhalvåret då du kan njuta av värmen både från kökets gjutjärnskamin och vardagsrummets öppna spis med insats.

Hus 2 är 98 kvm stort med 3 rum, varav 1-2 sovrum. Husets gråstensfasad ger djupa fönstersmygar. Ovanvåningen har öppet upp i nock med synliga takbjälkar och från sovrummet kan man gå ut till altan och trädgård då huset ligger i en sluttning.

Stall med 4 boxar och en shettisbox, sadelkammare. Sannolikt möjligt att arrendera ca 1,2 Ha betesmark med ridbana 20*60 m. På loftet finns verkstad/hobbyrum.

Här finns många små pärlor, bla två växthus, där det ena är gjort av gamla spröjsade fönster. Hönshus, gästhus samt en jordkällare som kanske blir en framtida vinkällare.

Försäljningsobjektet avser två fastigheter. Mycket naturskönt område med stora skogar och många leder för både promenader och cykelturer. Här finns även milslånga och väldigt bra ridvägar.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Ängelholm

Kontakta mäklaren

Berit Johansson

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Ängelholm
070-619 45 20

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.