Brunsberg Herrgård 2

Brunskog, Arvika kommun Se på karta

3 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
212 m²
Tomtarea
774 m²
Byggår
1860

Här finns nu ett unikt tillfällen att bo i Herrgårdsmiljö. Brunsberg Herrgård i Värmland har en lång historia. Härifrån lär järnet till Eiffeltornet har kommit och 1866 besökte och övernattade Kung Karl XV i Herrgården.

Här på trygga, lummiga historiska Brunsberg Herrgård ligger Flygeln, en stor och välplanerad bostad. Entrén till Flygeln är en tidstypisk veranda som är uppförd 2018, från verandan har man utsikt mot Herrgårdens trädgård. Den som uppskattar sekelskiftets karaktäristiska detaljer kommer inte att bli besviken på detta boende. Här finns bland annat spröjsade fönster, spegeldörrar och vackra snickerier, och en tidstypisk Värmlands spis som pryder vardagsrummet. Här finns utmärkta förutsättningar att ha ett hemmakontor eller behandlingsrum med egen entré, hall och toalett.

Huset står på en lummig, välskött och rogivande trädgårdstomt med välskött gräsmatta och solig uteplats i sydväst med utsikten mot Brunnsbergs älven.
Inom närområdet finner man fina strövområden och strax nedanför fastigheten rinner Brunsbergsälven förbi till sjön Värmeln och ger goda möjligheter till bad, fiske eller fina paddlingsmöjligheter.

Här bor man tryggt och säker inom herrgårdsområdets grindar och omgärdas av vacker natur. Här har man del i den gemensamhetsanläggning som sköter om utemiljön till Herrgården och som bland annat ger tillgång till en gemensam skogsdunge med härliga promenadstråk ner till älven, men även till den gemensamma vatten- och avloppsanläggning.

Fastigheten ligger med bra pendlingsavstånd till både Arvika ca 27 km och Karlstad ca 47 km. Det finns kollektivtrafik i närområdet.

Arvika golfklubb 11 km
SKI Sunne 21 km

Välkomna på visning!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Sunne

Kontakta mäklaren

Victoria Håkansson

Svensk Fastighetsförmedling Sunne
Mäklare Victoria Håkansson, Svensk Fastighetsförmedling Sunne
+46738330557