Alströmervägen 4B

Fågelsången, Sollentuna Se på karta

8 950 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
137 m²
Biarea
60 m²
Tomtarea
944 m²
Byggår
1987
Driftkostnad
28 500 kr/år
Antal besök
4 301
Dagar på Hemnet
8

En mycket fin och välplanerad souterrängvilla byggd 1987, finns nu tillgänglig i utmärkt läge med trevlig trädgård där du har både gräsytor, bergknalle och skog. Villan omfattar 137 + 60 kvm, bra fördelade på 6 rum varav 4-5 sovrum. Allt i ett lugnt läge utan genomfartstrafik då huset ligger på en återvändsgata.

På entréplanet i souterräng välkomnas du in i en stor central hall, kring denna finns sedan ett avskilt sovrum/arbetsrum mot framsidan och i övrigt finns allrum/gillestuga, tvättstuga och badrum med bastu.

Övervåningen är husets huvudsakliga boyta med underbart stort vardagsrum i vinkel med matsalsdel intill köket, samt tre bra sovrum och ett badrum. Vardagsrummet öppnar till en rejäl balkong under tak, där du kan njuta av uteliv från tidig vår till sen höst. På baksidan har du också fina grönytor som nås via trappa från entrésidan och även direkt från master bedroom.

Huset får massor av ljusinsläpp tack vare många och stora fönster i söder- och sydvästläge, bland annat via kökets fina burspråk. Master bedroom har egen klädkammare och det finns gott om garderober och förvaring. Garaget i souterrängplanet har ingång till huset via tvättstugan vilket är praktiskt.

Villan är i utmärkt skick och renoverad med ett flertal åtgärder. Fasad och grund målades 2019 och garagegolvet 2014, kodlås installerades 2017, innertrappan renoverades 2016. 2010 gjordes övre badrummet samt balkong. 2009 lades nytt parkettgolv i sovrum, balkongdörr och trappa renoverades. 2006 installerades elektrisk garageport och vattenburen golvvärme i hallen, samt nytt parkettgolv i nedre sovrummet. 2007 fick huset nytt kök samt larm. Interiören är genomgående ljus och fräsch. De flesta rum har ekparkett, ett sovrum har eklaminat. Golvvärme finns i entréhallen och övre badrummet.

Tomten ger utrymme för både barn och vuxna, med plats för lek och trädgårdsprojekt. Den gedigna egenhändigt byggda lekstugan på baksidan (2009) är perfekt för lek på sommaren och förvaring av utemöbler med mera på vintern. Bakom lekstugan stiger en bergknalle upp med ett skogsparti som passar bra för korvgrillning i eldkase. På uppfarten ryms 3-4 bilar.

Här får familjen ett avundsvärt lugnt och fridfullt läge samtidigt som det är nära till allt. Närmaste förskola finns två minuter bort och det finns även bra skolor i området. Inom gång- och cykelavstånd finns Edsviken och Järva naturreservat med cykel- och löpspår, massor med picknickställen samt Bögs Gård där man får hälsa på djuren.

För shopping, matinköp och andra servicebehov finns det ett mycket stort utbud i Sollentuna centrum dit du kan promenera på en kvart, eller ta bussen som går en minut från huset. Samma buss går även till Helenelunds centrum. 3 minuter bort går bussar till Kista centrum. Med pendeln tar du dig smidigt till Stockholms centrala delar. Arlanda når du på cirka 20 minuter och city på en kvart med bil.

Välkommen till en mycket trivsam, ljus och social villa med fin tomt, soliga uteplatser och strategiskt läge nära allt!

PLANLÖSNING:

Entrévåning

HALLEN är ett välkomnande kapprum med gott om plats för avhängning och förvaring, dels i en inbyggd garderob, dels i en bra nisch för ytterkläder. Ytterligare garderobsutrymme finns i gången till höger. Hallen är inredd med stora svarta klinkerplattor och ljusa väggar.

SOVRUM 1 har ett avskilt läge bredvid hallen, med utsikt mot framsidan/gatan och bra plats för både säng och skrivbord. Här trivs tonåringen på egen våning, alternativt p

Läs mer hos mäklaren
Susanne Persson Fastighetsförmedling AB

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.