Mjölnaregatan 13

Hjulsbro, Linköpings kommun Se på karta

6 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
125 m²
Biarea
144 m²
Tomtarea
2 057 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Byggår
1965
Energiklass
D
Driftkostnad
28 405 kr/år
Antal besök
2 450

Välkommen till ett magnifikt läge intill Stångåns glittrande vatten. Här finns ett tillfälle som sällan ges att förvärva ett hem med karaktär och en generös tomt med egen strandlinje och vatten. Med läge i Linköpings södra delar bor man här nära naturen och det vackra eklandskapet i ett av stadens mest attraktiva villakvarter.

Fastigheten är uppförd 1965 med tydlig karaktär av byggårets tidstypiska elegans och fantastiska känsla där elegans och funktion samsas på rymliga ytor. Husets yttre avslöjar föga om hemmets inre attribut med fria vyer mot skog och vatten samt lyxig rymd och stilfull interiör. Villan är uppförd i souterräng med stora extra ytor i nedre planet. Själva huset ligger fint placerat mitt på den stora tomten med trädgårdsdel både vid entrésidan samt mot vattnet. Garage och parkering ges vid den diskreta accessen till fastigheten där sedan en lummig grönska leder fram till huset och förstukvist under tak. Här ryms blomstrande rabatter och träd samt med solig uteplats intill entrén.

Planlösningen är genomtänkt och funktionell såsom 60-talets arkitektur när den är som bäst. Stora sociala ytor, gott om förvaring och magnifika ljusinsläpp med öppet och fönster i nock. Hallen utgörs av ett praktiskt kapprum med direkt anslutning till både separat gäst-WC samt badrum med badkar. Vidare nås köket med arbetsdel till höger med ytor i u-form samt med en härlig matplats intill som rymmer stort bord med läge med genomgående ljus då man även når vardagsrummet via denna del. Rakt fram från hallen finns ett ståtligt vardagsrum med generös takhöjd och klassiska detaljer av tegelvägg och furutak. Här ryms även en öppen spis som tillsammans med fönsterpartier och balkong mot vattnet ger rummet en fantastisk karaktär. Terrassen är stor med läge under tak och Stångåns vattenspegel ses från första parkett med skogen som tar vid efter vattnet.

Ytterligare sällskapsrum finns intill vardagsrummet vilket ger lyxigt sociala ytor med vyer mot vatten och naturskön grönska. Det ryms även fyra sovrum i fil i våningsplanet varav det större, ”master bedroom” är beläget med utsikt mot vattnet.

En trappa ned i källardel i souterräng finns ytterligare två bra sovrum mot trädgården samt flera förråd, tvättstuga, bastu och badrum. Hit når man även via groventré utifrån och det finns stor potential och möjligheter i den rymliga ytan. Och intill huset finns ytterligare uteplats med skyddat läge och fria vyer.

Skola, barnomsorg, service och utbud av aktiviteter finns i närområde och det finns fina kommunikationer med både buss, cykelförbindelser och bil till SAAB, city och US. I Hjulsbro finns en egen ICA samt kvarterskrog på promenadavstånd och i övrigt ett gediget handelsområde vid Ekholmens centrum och Harvestad. Söderut finns otroligt fin natur med eklandskap och Landeryds kyrka samt golfbana på promenadavstånd.

Ett riktigt drömläge i ett av Linköpings klassiska villaidyller!

Läs mer hos mäklaren
Bostadsfoto: Bonnie Wall, Husfoto
Svensk Fastighetsförmedling Linköping

Kontakta mäklaren

Martin Drotz

Svensk Fastighetsförmedling Linköping
Mäklare Martin Drotz, Svensk Fastighetsförmedling Linköping
+46761481848
Guldhemmets logotyp

Finalist

Årets Husmäklare

Guldhemmet 2022

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.