Mäklare Martin Drotz

Martin Drotz

Om mig

Mäklaren har inte skrivit någonting om sig själv.
Mäklarens försäljningar
Alpstigen 9, Hjulsbro, Linköpings kommun
 • Borttagen före visning

Alpstigen 9

Villa
Hjulsbro, Linköpings kommun
Svensk Fastighetsförmedling Linköping

3 875 000 kr

148 m²

7 rum

1 159 m² tomt

På generös tomt med stillsamt läge i en av Linköpings mest populära stadsdel finns här en fastighet med potential att förvärva. Här finns grönområden och natur med skogskanter runt knuten, skola och förskola på promenadavstånd samt fina möjligheter till rekreation och föreningsliv. Hjulsbro är beläget söder om staden med stort utbud av service och flera handelsplatser nära vilket sammantaget med närheten till natur och vackra stråk vid Stångån ger en attraktiv plats för familjen med smidigt vardagsliv. Detta rymliga hem har gott om extra plats och funktion i källardel där det finns alla möjligheter att utifrån ett välskött äldre skick skapa sitt eget utförande. Helheten är till största del i behov av renovering med gott om potential till fler eller färre rum på de välplanerade och flexibla ytorna. Husets rumsligheter är fördelade i vinkel vilket ger härliga ljusinsläpp och trivsam karaktär till hemmets utrymmen. En plan tomt med gräsyta runtom huset välkomnar via entrésida med staket och stensatt gång. Här finns också nedfart till garage och plats att parkera. Hallen rymmer plats för gäst WC samt en trivsam öppen inre hall med förvaring och access vidare i huset. Intill entrén finns två sovrum fördelade åt varsitt håll och man når också ett badrum med badkar. I ena vinkeln finns sedan tre rum i fil, per idag ett mysig allrum med braskamin, ett stort vardagsrum med utgång mot trädgård samt ”master bedroom”. Trivsamma rum med gott om plats och flexibel funktion. I andra delen når man vidare ett härligt arbetskök med gott om bänkyta och fönster varifrån sedan ett stort matrum breder ut sig med härligt ljus och även här utgång till trädgård och uteplats i söder. Från matrummet nås ytterligare sovrum vilket ger gott om utrymmen för familjen och gemenskapen med både sovrum och sociala delar. Källaren utgör ett fantastiskt extra utrymme med anslutning till garage och groventré. Här finns flera mysiga allrum, tvättstuga, dusch, bastu och separat WC och givetvis också gott om förvaringsutrymmen. Trädgården är välskött och rymligt med fina odlingsdelar, lekvänliga gräsytor samt fruktträd och bärbuskar. Grannskapet är stillsamt med villastruktur och närhet till skogspartier och lekplatser. Kommunikationer i området är mycket bra med både bussförbindelser och fina cykelvägar mot både stadskärna, US och SAAB. Stångån erbjuder badplats nära och det finns tillgång till padel, golf och fantastisk rekreation i eklandskapet och Ullstämmaskogen. Vårdcentral, tandläkare, utbud av affärer och systembolag erbjuds vid Ekholmen och Harvestad och Hjulsbro har även egen närbutik och omtyckt kvarterskrog. Välkommen att sätta din egen prägel på dessa generösa ytor med det fina läget på Alpstigen!

 • Balkong
 • Uteplats
Gallstrandsvägen 6, Sättuna, Linköpings kommun
 • Sön 5 feb kl 13:00
Gallstrandsvägen 6, Sättuna, Linköpings kommun, bild 2
Gallstrandsvägen 6, Sättuna, Linköpings kommun, bild 3

Gallstrandsvägen 6

Villa
Sättuna, Linköpings kommun
Svensk Fastighetsförmedling Linköping

2 875 000 kr

77 m²

3 rum

1 018 m² tomt

Äntligen en möjlighet i natursköna och lantliga Sättuna som ligger med kort avstånd från Linköping nära Roxen. Här bor man i idyllisk miljö nära bad och vackra landskap i ett litet villaområde omgivet av hagar och ängar. På fin tomt ligger detta fräscha och välplanerade hus med garage och förråd på tomten samt härligt välskött trädgård med stora gräsytor. Entrésidan välkomnar via förstukvist med tak in i den centralt placerade hallen som öppnar upp mot både kök och vardagsrum. Här ryms luftig och ljus sällskapsyta med ombonad karaktär och trivsam öppen spis. Köket är fräscht med bra arbetsytor och via vardagsrummet nås uteplatsen. I detta plan finns också två sovrum samt renoverat badrum med dusch. Ett källarplan finns med gott om extra yta. Här finns två rum med nya ytskikt varav det ena har en värmande kamin. I källaren finns också wc, bastu, tvättstuga samt förvaringsmöjligheter. Källaren nås även via groventré. Utemiljön ger plats för både odling och trivsam grönska med både förråd och uthus. Närheten till Roxen ger möjlighet till badplats i området och i närmiljön finns vackra miljöer för fågelliv och cykelvägar i den tilltalande slättbygden. Man cyklar till staden på ca femton minuter och det tar ca 7 minuter med bil. Handelsplats i närheten erbjuds vid det gedigna Tornby och man har också nära till populära utflyktsmål vid Berg.

 • Premium
 • Uteplats
Kräplinge Uppgård 1, Linköping, Linköpings kommun

Kräplinge Uppgård 1

Gård/Skog
Linköping, Linköpings kommun
Svensk Fastighetsförmedling Linköping

3 775 000 kr

164 m²

6 rum

4,2 ha tomt

Välkommen till ett vackert läge med natursköna omgivningar och härliga landskap. Här finns lite drygt 4 hektar lagom mark för en mindre hästgård där stallet rymmer fyra stora boxar och uppvärmd sadelkammare. Fastigheten har ett trivsamt läge strax söder om Bankekind med ungefär 15 minuters bilresa från Linköping där det också finns ett rymligt boningshus samt två ytterligare byggnader på tomten. Gårdsplanen erbjuder bra plats för parkering och ställplats. Huset omges av en härlig trädgård med ombonad grönska och gott om plats för den trädgårdsintresserade med odlingsdel. Här finns altaner och uteplatser med fina sollägen och tilltalande attribut såsom jordkällare, stenmur och vacker trädgrönska som ger en riktigt trevlig trädgårdsmiljö. Utblickar och vyer över skog och öppna landskap ger en riktigt ljuvlig inramning som växlar färg och form med årstider och väderlek. Stallet är rymligt och har också en stor loge i vinkel som ger gott om förvaringsdelar och även rymmer en smörjgrop. På tomten finns två ytterligare byggnader med möjligheter för exempelvis höns i det gamla bykhuset. Boningshuset är rymligt med flexibla ytor och charmiga detaljer i härliga kakelugnar. I entréplanet finns två stora allrum med eldstäder samt ett luftigt kök. Vardagsrummet är ljust och med utgång till solig altan och trädgård. En trappa upp ryms två stora sovrum och allrumsdel, ytan är flexibel och kan med fördel delas av i flera sovrum. Huset rymmer även badrum och separat WC samt bra förvaringsytor. Trädgården rymmer många uteplatser varav en del av altanen är under tak varifrån man beskådar landskapet och hästhagarna. Odlingsdelen har byggts upp med flera pallkragar och bäddar vilket blir en trivsam del av trädgården för den intresserade. Här trivs stor som liten med lekvänliga ytor och mycket att upptäcka på tomten som ger både beteshagar och skogspartier.

 • Uteplats
Boställsgatan 58, Lambohov, Linköpings kommun
 • Sön 5 feb kl 16:15
Boställsgatan 58, Lambohov, Linköpings kommun, bild 2
Boställsgatan 58, Lambohov, Linköpings kommun, bild 3

Boställsgatan 58

Radhus
Lambohov, Linköpings kommun
Svensk Fastighetsförmedling Linköping

3 950 000 kr

130 m²

5 rum

237 m² tomt

Här hittar vi ett idylliskt läge med utblickar mot grönska och lummighet. Interiör i fint skick med renoverade ytor i smakfullt utförande och extra plats i mysigt uterum. Detta trivsamma radhus ligger lugnt och fint placerat på gata utan genomfart och med parkering i länga vilket ger bilfria kvarter att leka i. Tomten har läge med trädgårdssida mot allmänning och området erbjuder många möjligheter för ett enkelt familjeliv med skola, barnomsorg och serviceutbud inom kort avstånd. Lambohov har också ett rikt föreningsliv och gott om aktiviteter för stor som liten där man också har närhet till gym, padelhallar samt Linköpings GK. Omgiven av en lättskött täppa med rabatter av blomsterprakt och prydlig grönska har detta hem en välkomnande entré under tak. Här finns också ett förråd utvändigt. Hallen är funktionell och ljus med direkt access till en separat tvättstuga samt en inre hall med garderobsdel och ett av hemmets badrum. Badrum med dusch samt bra förvaringsdelar i kommod och skåp, det finns även handduksvärmare på fräscha, helkaklade ytor och golvvärme. Till höger i hallen når man det trivsamma och familjära köket med tidlös karaktär och välskötta ytor. Här finns gott om förvaring med vitvaror i rostfritt och en mysig matplats vid fönster. I entréplanet ges vidare sociala rum med ett allrum för matsalsdel och en rumslighet med soffhörna. Ljusa, tilltalande delar av huset som har härlig vy mot trädgården och fönster åt flera håll. Från matsalen når man det inglasade uterummet som skänker extra plats med långa säsonger tack vare det fina läget. En trappa upp ryms den mer familjära delen med tre luftiga sovrum samt en separat klädkammare med gott om plats. Ett badrum finns även i det övre planet, med ytor i toppskick och stilrent utförande av klinker och kakelval. Här med badkar, takfönster och kommod samt bra extra förvaring i skåp samt golvvärme. Sovrummen är ombonade och i fint skick, ”master bedroom” är något större med hel garderobsvägg samt utrymme i vind. Två ytterligare sovrum, båda generösa och rymliga till yta och med trivsamma utblickar över området. Helheten är enhetlig och med karaktär där man bara kan flytta rakt in. Trädgårdsdelen utgör en drömmig plats där ett vackert stenparti utgör en sällsamt tilltalande del med mur och strukturerade grönska och blomster som klär platsen. En gräsmatta finns mitt i trädgården som sedan kantas av varierade planteringar med rosor, lavendel, pioner och klätterväxter. En stensatt uteplats har placerats intill stenen vilket ger en underbar plats i skyddad grönska att njuta av. Intill uterummet finns ytterligare ett förråd med bra storlek. Lambohov har goda kommunikationer till stadskärnan, US och Resecentrum via både buss, cykel och bil. Området gränsar åt ena hållet mot Mjärdevi och LiU och andra hållet mot det oändliga eklandskapet Tinnerö med fantastiska skogar för rekreation och motion. Välkommen att trivas på Boställsgatan!

 • Premium
 • Uteplats
Odengatan 5, Vikingstad, Linköpings kommun
 • Budgivning med BankID pågår

Odengatan 5

Villa
Vikingstad, Linköpings kommun
Svensk Fastighetsförmedling Linköping

1 995 000 kr

64 m²

3 rum

1 027 m² tomt

Mitt i villaidyllen i populärt område strax utanför Linköping finns detta trivsamma läge med omgivningar av lantlighet och vackra vyer. Här finns ett aktivt föreningsliv, skola och barnomsorg samt det populära Valkebobadet på promenadavstånd från hemmet. Vikingstad har även tillgång till pendel vilket ger smidiga förbindelser. På Odengatan bor man inbäddad i kvarteret med gott om gröna pauser och en lekplats i område. Tomten utgörs av plan gräsyta med fruktträd och buskar. Här finns parkeringsplats på uppfart samt ett garage. Entrén nås via stenlagd gång och i hallen finns plats för avhängning i kapprum. Intill hallen finns ett helkaklat duschrum och toalett. Från hallen når man också ett av entréplanets två sovrum. Köket är trivsamt och har plats för ett matbord, härifrån har man access till trädgården. Ett större sovrum finns i anslutning till köket med gott om plats för dubbelsäng samt två garderober. På entréplan finns även ett vardagsrum med ljusinsläpp i två väderstreck. En trappa ner finns ett rymligt och praktiskt källarplan som ger gott om extra funktion och möjligheter. Här finns gott om förråd och förvaring. Även en separat tvättstuga med ryms i nedre planet. Trädgården är lekvänlig och har fint solläge. Det finns plats för odling och uteplatser i skyddat läge. I Vikingstad finns affär och pizzeria samt även nyare padelbanor att tillgå. Natur och lantlig idyll finns på nära räckhåll med gott om utflyktsmål i skog och mark samt trivsamma gårdsbutiker såsom Löts gårdsmejeri eller Billa Gård. Ett större utbud med handelsområde finns både i närliggande Mantorp eller Tornby på kort bilsträcka.

 • Uteplats
Härna Askegård 1, Vreta Kloster, Linköpings kommun
 • Budgivning pågår

Härna Askegård 1

Gård/Skog
Vreta Kloster, Linköpings kommun
Svensk Fastighetsförmedling Linköping

8 500 000 kr

177 m²

8 rum

3 ha tomt

Välkommen till ett ljuvligt läge på den östgötska slätten med kort avstånd till stadskärnan. Omgivningarna utgörs av böljande fält, kyrktorn och fantastiska landskap vars uttryck och färg växlar med årstid och väderlek. I en levande landsbygd bor man här nära mysiga gårdsbutiker och med läge nära Roxen och Berg som erbjuder natursköna utflyktsmål och upplevelser vid Göta kanal eller bad och fiske vid Svartån. Denna mindre gård omfattar 3 ha och passar ypperligt för att ha hästar med otroligt välskötta ytor och lyx i både boningshus som såväl utvändiga ytor. Idag används fastigheten till bilintresse vilket med fördel kan även kombineras då det finns påkostat garage och plats för flera bilar med ytor i toppklass. Härna Askegård 1 ligger med ungefär tio minuters bilresa från Linköping, med nära access till handelsutbud vid Tornby samt även serviceutbud i Berg. I lantlig miljö kombineras ett nybyggt hem med vacker trädgård och utemiljö tillsammans med fina beteshagar, belyst paddock och gårdsplaner. En tjusig allé kantad av hagar och ridbana som inramas av de vita staketen ger fastigheten ett välkomnande och elegant intryck. Gårdsplanen mot garaget delvis stensatt, i övrigt en generös asfalterad yta som rymmer plats för fordonsparken och parkering. Garagedelen i den renoverade ladugården har tre portar varav två dubbelportar med access in till en dröm för den motorintresserade. Slipade betonggolv, spotlights i tak och gott om plats med snygg uppställningsyta. Stalldelen är nedmonterad på inredning men hade tidigare fyra boxar. Här finns också en trivsam sadelkammare och höskulle med fin yta för hästlivet som har bra beteshagar med belyst ridbana. Utöver den fint iordninggjorda ladugården finns ytterligare uthus med förrådsdelar och jordkällare, det ger även möjligheter för ytterligare djur eller kreativa hemmaprojekt. Fastighetens grönytor är parkliknande och välskötta med prydliga rabatter och grönska. Huset ligger fint placerat med vyer över såväl omgivande landskap som den egna fastighetens tilltalande gårdsplan. Trädgårdsdelen rymmer plan gräsyta med access via stensatta gångar. Entrésidan har en fantastiskt fin uteplats i magnifikt solläge med skydd från vind av tät grönska och pergola. Huset är uppfört 1998 i ett plan med bra funktion och trivsamma, sociala ytor med vackra utblickar över landskapet från alla håll. Nuvarande utförande har tillvaratagit en del av huset och skapat en egen lägenhet med separat ingång, duschrum, sovrum samt kök och vardagsrum med möjlighet till uthyrning eller generationsboende. Denna yta kan givetvis återställas och införlivas med övrig yta vid behov. I övrig yta ges en välkomnande entré via en ljus hall med garderob och klädkammare. Tre bra sovrum finns fördelade till vänster där man även finner ett fräscht, nyrenoverat badrum med dusch. Rakt fram från hallen finns en enorm social sällskapsdel med ett härligt vardagsrum samt del i utbyggnaden med magnifika fönsterpartier och öppenhet i nock. Här ryms braskamin och öppningsbara glasväggar ut mot ”spadelen” med utebad och en stor terrass som löper runt hela trädgårdssidan. Från hallen till höger ryms det härliga köket med gott om ytor och plats för stort matbord vid burspråksfönster. Via köket når man också en separat och praktisk tvättstuga med bra förvaringsutrymmen. Totalt sett genomgående fräscha, moderna ytor med härliga vyer och rymd. Väder, vind och årstider ger ständig variation till detta exceptionellt fina läge. Stjärnklara nätter växlas mot färgsprakande sommarhimlar och närheten till Linköping ger både stadsliv och lantlighet till denna vackra miljö. Trädgården ger alla möjligheter till lek eller odlingsintresse med stora ytor och sällskaplig inramning. Vill man söka sig på upptäcktsfärd i närmiljö så finns växthuset i Rökinge med sina populära tomater, Bostället Vedugnsbageri med bakverk och Hantverksgården i Ledberg som populära besöksmål.

 • Uteplats

Visar alla 6