Södra Karsegårdsvägen 4B

Onsala, Kungsbacka kommun Se på karta

10 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
165 m²
Biarea
40 m²
Tomtarea
1 786 m²
Byggår
1920
Driftkostnad
41 735 kr/år

Drömmer ni om ett läge där ni kan känna havets salta vindar i trädgården, där ni har badrocksavstånd till bad och "skottkärreavstånd" till småbåtshamn?
Nu kan era drömmar besannas på denna ljuvliga plats, ca 400m från badstrand, i omåttligt populära Stora Enen!

Här på Södra Karsegårdsvägen 4 stoltserar ett riktigt drömhus från 1920 med snickarglädje, genuint hantverk och vacker vy över havet och områdets takåsar.
Villan präglas av välbevarad charm från byggåret 1920. De senaste åren har huset byggts till och varsamt renoverats. Viktigt vid denna renovering och byggnation var att bevara charmen och skapa samma själ och känsla i den nya delen som originalhuset utstrålar. Interiören är elegant moderniserad och planlösningen är anpassad för familjens alla behov, allt i fin samklang med originalkaraktären.

Huset har tre våningsplan. På entréplan finns ett stort, tidlöst vackert och påkostat kök med matplats där ni enkelt bjuder stora middagssällskap till bords. Invid matplatsen finns en öppenspis och den är enkelt att föreställa sig de hjärtliga stunderna i detta kök. Köket är centralt placerat på entréplan och blir en naturlig samlingsplats i huset. Intill köket finns det inre hallen där en ståtlig trätrappa leder upp till övervåningen. Från den inre hallen nås vardagsrummet som ger plats för både soffgrupp och middagsbord eller bibliotekshörna med loungegrupp. Rummet stoltserar med en vacker öppenspis som tillsammans med den rymliga takhöjden, listverk och de kopplade, spröjsade fönstren i två väderstreck ger rummet sin vackra karaktär. Från den inre hallen når ni även ett rum som idag är ett sovrum men som även skulle passa utmärkt som kontor eller kanske tv-rum. På detta våningsplan finns även en entréhall, ett helkaklat och mycket smakfullt badrum (från 2019) samt en separat tvättstuga/groventré. Denna delen av huset är den som byggdes till 2017.

En trappa upp når ni en övre hall som är stor nog för att rymma en 3-sitssoffa, fåtölj och tv-möbel. På övervåningen finns tre sovrum varav två är mycket väl tilltagna i storlek och det tredje något mindre. I alla rum finns goda förvaringsmöjligheter och en stor dos charm med sina vackra spegeldörrar, snedtak och fina golv. Här finns även ett stort helkaklat badrum som renoverades 2020.

Om inte dessa ytor vore nog så finns även en källare som renoverades 2021 med förvaringsytor, spalounge och ett badrum. Loungeytan och badrummet är perfekt i samband med badstunderna i swimspat.

Runt huset finns en vackert uppvuxen trädgårdstomt med lekvänliga gräsytor och gott om uteplatser för middagsbord, soffgrupper och solsängar.

På fastigheten finns en stuga om ca 30 kvm, fullt utrustad med kök, helkaklat badrum, allrum och sovloft. I allrummet finns en öppenspis som i dagsläget inte är eldningsbar. Denna behöver åtgärdas och godkännas innan den får användas. Stugan är perfekt som generationsboende, långväga gäster eller som uthyrningsmöjlighet. Nuvarande ägare har till stor del hyrt ut stugan och gör så även idag.

Ytterligare en stuga finns på fastigheten, denna är i renoveringsbehov.

Sammantaget ett unikt 1920-talshus, högt beläget med havsutsikt och vackra detaljer. Här samsas den äldre charmen med de moderna behoven.
Helt enkelt ett hus och läge som måste upplevas, varmt välkomna att lämna intresse redan idag!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Kungsbacka

Kontakta mäklaren

Maria Celion

Svensk Fastighetsförmedling Kungsbacka
Mäklare Maria Celion, Svensk Fastighetsförmedling Kungsbacka
+46708343245

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.