Brättnegatan 3

Råtorp, Karlstads kommun Se på karta

6 495 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
190 m²
Tomtarea
1 520 m²
Byggår
1915
Driftkostnad
54 476 kr/år

Varmt välkommen till Brättnegatan 3 och denna fantastiska villa från tidigt 1900-tal på populära Råtorp! De 190 kvm över två plan är omsorgsfullt renoverade under årens lopp där man hedrat tidsandan och bibehållit dess karaktär. Man har valt att bevara sekelskiftescharmen samt smakfullt inrett med en klassisk men modern touch. Ett hem med mycket själ och värme med gedigna trägolv, vackra höga fönster som framhäver takhöjden om 2,8m och breda elementskydd som avslutar mot golv. Inte minst de fyra vackra kakelugnarna samt kaminen som sätter prägel i bostaden.

På nedre plan välkomnas du av entré med möjlighet för avhängning och praktiskt belägen WC i anslutning. Vidare in i hall har man valt att dela av med garderobsvägg med bra förvaringsmöjligheter. Den vackra trappan har man renoverat och tagit fram den fina original panelen. Stort vardagsrum som bjuder in socialt med rum för soff- och sittgrupp. Allrummet är avdelat med kontorsdel samt tv-hörna och i matsalen har du plats för matsalsgrupp. Köket har man renoverat med snickerier i vitt och gjort klassiska val som bänkskiva i marmor och schack rutigt golv. Praktiskt med tvättstuga innanför kök. Övre plan erbjuder hall med möjlighet för ett fjärde sovrum om så önskas, två stora sovrum med takkupor och ett tredje master bedroom som du når från trapp där denna vackert delar sig i två. Det rymliga badrummet är inrett med både dusch och badkar.

Tomten om 1520 kvm har en insynsskyddad belägenhet med häck och stora gräsytor. De pampiga grindarna följs av den smakfulla stenläggning på uppfart och fontän i mitten som bryter av. Villan omges av stor terrass på framsidan som går runt knuten med altandörrar från allrum samt kök. Även på den soliga baksidan finns en terrass med utgång från altandörr i serveringsgång. Vacker grusgång i etage från gatan upp till villan. Stort garage med bra förvaring och på uppfarten finns plats för flertal bilar.

Området Råtorp går längsmed Klarälvens västra strand med trevliga naturområden så som I2-skogen nära till hands. Fin gång- och cykelbana längs älven in till Karlstad centrum som ligger 4 km bort. Matbutik samt nyuppförd idrottsanläggning finns i närområdet och även närhet till förskolor och grundskola (F-6:e klass).

En villa med många tidsenliga detaljer bevarade, mycket själ samt härlig rymd som bör upplevas på plats!

Hjärtligt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Läs mer hos mäklaren
Bostadsfoto: Emelie Spjuth Svärd, Husfoto
Bjurfors Karlstad

Kontakta mäklaren

Charlotte Clerkestam

Bjurfors Karlstad
Mäklare Charlotte Clerkestam, Bjurfors Karlstad
073-334 65 28