Röttle Gatan 101

Röttle, Jönköpings kommun Se på karta

6 750 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
194 m²
Tomtarea
1 373 m²
Byggår
2006
Driftkostnad
48 111 kr/år

Platsen där huset varsamt placerades är betydelsefull för familjen som byggde huset där år 2006. Marken har tillhört släkten sedan flera generationer tillbaka. Så det var med stort hjärta och klara tankar som huset växte fram i samråd med en skicklig arkitekt. Var du än vänder dig i denna suterrängvilla så översköljs du av ljus, utsikt och natur. På andra våningen där du lever och bor som mest har du Vättern i blickfång när helst du önskar. På Röttle Gatan 101 bjuds du upp till dans av både natur och arkitektur, och takten väljer du själv.

Entré
Du välkomnas in i skydd av den altan som på andra plan trivsamt binder samman det stora huset med den lilla gäststugan som ligger på berget vid sidan om. En välplanerad hall med mörka varma klinkerplattor gör det trivsamt att hoppa ur skorna och du har bra med plats att hänga din hatt. Med tvättstugan direkt till höger är det lika enkelt att ta med nytvättade lakan ut i solen som att dumpa barnens smutsiga utkläder direkt i tvättmaskinen efter en lyckad lekstund i trädgården.

Nedre plan
På nedre plan är det lugnt och skönt och det är lätt att dröja kvar i det trevliga allrummet eller i det ljusa inglasade uterummet med vinterträdgård. Det finns möjlighet att komplettera allrummet med både en braskamin och ett pentry. Det är förberett för båda. Tre sovrum som alla har utsikt över Vättern ligger klokt placerade i varsitt hörn och i mitten bredvid trappan finns en klädkammare och ett fräscht helkaklat badrum med duschhörn avgränsad av vägg i betongglas och givetvis wc.

Halvplan
Det är svårt att inte fatta tycke redan på bottenplan för denna arkitektritade pärla och du kommer inte längre än till halvplan i trappan innan du hänförs av ett magiskt glasparti som suddar ut gränsen mellan inne och ute. Det är lätt att se att det är en perfekt plats för samtal med en kopp kaffe sittandes där i trappan. På halvplan finner du också husets andra entré, den så kallade finingången som är belägen på husets baksida med trädgård och skog i rygg.

Övre plan
Väl på övre plan övergår trappan i ek i en varm parkett som flyter genom alla rum tillsammans med genomgående vattenburen golvvärme och skön komfort som följd. Rymd och öppenhet präglar atmosfären på övre plan och den imponerande takhöjden i husets stora sociala utrymmen tillsammans med de många stora fönsterpartierna gör detta hus till en fullvärdig tiopoängare.
Det finns precis som på nedre plan en klädkammare vägg i vägg med badrummet som här har ett inbyggt badkar och ett mosaikgolv som för tankarna till medelhavet. Med badrumsfönstret öppet njuter Du av ljudet från bäckens porlande. Runt hörnet vid braskaminen i sällskapsrummet ligger husets masterbedroom som liksom köket har direkt access till den stora härliga altanen utanför som sommartid är navet i det stora livet på Röttle Gatan 101. I direkt anslutning till altanområdet leder några trappsteg upp till ett bedårande gästhus med utsikt över Vättern, inte minst från sin egna lilla altan med markis.

Trädgård
Trädgården är rent ut sagt magisk. Den har allt. Stora insynsskyddade gräsytor för lek och umgänge, det finns en stor kulle, berg och en alldeles ljuvligt porlande bäck som löper utmed ena tomtgränsen. Du hittar blåbärsris och enbärsbuskar upp mot berget och det finns fruktträd och bärbuskar. Ett bra uthus för trädgårdsredskap och vinterförvaring av utemöbler blir regninga sommardagar en härlig lekstuga för de yngre barnen. Och som en rolig krona på verket så finner du ett al

Läs mer hos mäklaren
Notar

Kontakta mäklaren

Michael Nygren

Notar
Mäklare Michael Nygren, Notar
0734131100
Guldhemmets logotyp

Vinnare

Årets Mäklarkedja

Guldhemmet 2021