Åleviksvägen 38

Särö, Kungsbacka Se på karta

35 000 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
390 m²
Biarea
51 m²
Tomtarea
1 542 m²
Byggår
2003
Driftkostnad
70 789 kr/år

Välkommen till en exklusiv, havsnära herrgårdsvilla om 441 kvm i mycket hög internationell klass på Särö. Villan uppfördes 2003, totalt ombyggd 2019 i ett enastående utförande. Välplanerad friköpt tomt om 1542 kvm omgärdad av högt smidesstaket med fjärrstyrda grindar. Den vackra byggnaden med dess flyglar och kolonner för tankarna till fransk slottsmiljö. Vackra vyer mot Särö Västerskog och havet. Omedelbar närhet till bad- och båtliv, tennis, golf och restauranger.

Vackra entrédörrar i par öppnar upp till ett stort och välkomnande hallrum med kalkstensgolv i stora kvadratiska plattor med golvvärme som mynnar ut i hela våningsplanet. Här finns garderob och gästtoalett. Stilrena fotlister, karmar och stuckaturer. Takhöjden är 2,8 meter vilket ger en behaglig volymkänsla med sköna proportioner i rummen.

Öppningen till vardagsrummet lockar med tre pardörrspartier mot den fint stenlagda altanen med fyra kolonner i soligt sydvästläge. Vardagsrummet är möblerat med en skön soffgrupp. En bastant öppen spis sällskapar i ena hörnet.

Skjutdörrar till rummet intill med två vackra fönsterpartier mot altanen och passar bra med funktioner som musik / bibliotek / sällskapsrum.

Vackra glasade pardörrar visar vägen vidare in till poolrummet vilket ligger i en av byggnadens flyglar med taket öppet upp i nock. Här är skön tropisk värme med 27 grader samt en pool som mäter cirka 4 x 6 meter. Djupet är 1,3 - 1,7 meter. Efter ena långsidan av poolen finns plats för loungemöbler. Poolrummet rymmer även bastu, dusch och teknikrum. De vackra fönsterpartierna ger kontakt med trädgården.

Åt andra hållet och I fil med vardagsrummet via skjutdörrar ligger matsalen med två höga fönsterpartier mot altanen och ett högt, brett valv mot köket. En stor väggspegel har installerats vilken skapar en extra volym- & ljusupplevelse. Matsalen rymmer förstås en stor matsalsmöbel. De tre sällskapsrummen i fil mäter cirka 70 kvadrat.

Köket intill är medvetet exponerat med skåpinredning från Kvänum samt med bänkskiva och stänkskydd i Statuario marmor, exklusiv vit marmor från Italien med grå rena vener. Fransk diskho och blandare i mässing. Spis och fläktkåpa från AGA. Kyl, frys och diskmaskin från Gaggenau. Köksö på ben av linoljebränt smide och mässing med bänkskiva av marmor. Glasutbyggnaden är möblerad med ett frukostbord med naturen inpå. Rummet intill är ett praktiskt serveringsrum med skåpinredning från Kvänum och diskho i porslin och blandare i mässing från Vola.

Härifrån nås garaget via invändig trappa.

Ett stort sovrum ligger i den södra flygeln med tak öppet upp till nock, likt poolrummet. Glasade pardörrar kan öppnas till altanen. Badrum med dusch, toalett och handfat samt med inredning från Philippe Starck. Golv och väggar av vit marmor.

Från hallrummet nås gästsviten via en pardörr i läder med mässingomfattning. Sviten har en glasutbyggnad, likt köket, och ett badrum med platsbyggd inredning i mörk ek med bänkskiva och väggar i Carrara marmor, dubbelt tvättställ med två blandare, handdukstork och belysningsarmaturer i mässing från Vola. Dusch och toalett.

Från hallrummet leder trappan, med snyggt smide i 50-talsatmosfär med överliggare av brons, upp till andra våningen. Golvet och trappan har slipats, laserats och behandlats med Osmo hårdvaxolja.

Den andra våningen består av Master bedroom, badrum och två walk in closet.

Vid en golvfast sänggavel ges dubbelsängen den förmånliga positionen innanför balkongdörrarna, vilka samtidig

Läs mer hos mäklaren
Ahre Fastighetsbyrå