Guldhemmets logotyp

Finalist

Årets Mäklarkontor

Guldhemmet 2022

Mäklare Tomas Ahre

Tomas Ahre

Om mig

Villor & Våningar är Tomas stora intresse. Tomas är verksam i Göteborg Innerstad, såsom Lorensberg, Vasastaden, Nedre Johanneberg, Örgryte samt välbelägna villor i Västra Göteborg. Tomas Ahre har arbetat som Fastighetsmäklare sedan 36 år.

Mäklarens försäljning på Hemnet
Engelbrektsgatan 35, Lorensberg, Göteborgs kommun
 • Mån 4 dec kl 13:00
Engelbrektsgatan 35, Lorensberg, Göteborgs kommun, bild 2
Engelbrektsgatan 35, Lorensberg, Göteborgs kommun, bild 3

Engelbrektsgatan 35

Lägenhet
Lorensberg, Göteborgs kommun
Ahre Villor & Våningar
11 500 000 kr
172 m²
6 rum
vån 3/6
3 452 kr/mån
66 860 kr/m²

Tambur och möblerbart hallrum med öppen spis, 3 sällskapsrum i fil, 2 sköna badrum, varav ett med direktaccess från Master bedroom. Sällskapskök i trivsamt utförande samt med utgång till gårdstrapphuset. Jungfrukammaren intill har utgång till gårdsbalkong om drygt 7 kvadratmeter! Vy över grön innergård! Med tre meter i tak blir rummens volymer hänförande samtidigt som det finns en kännbar harmoni i dess proportioner. Kolossalt vackra fönsterpartier. Vackra massiva ekparketter i fiskbensläggning och spegelskjutdörrar med mässingsgrepp i original. Diskreta takrosetter i rund form. Den klassiska planlösningens intention ger ett behagligt boende med god komfort och skön atmosfär. Våningens samtliga fönster är charmigt spröjsade samt har ljudisolerande lamellglas mot gatan. Med det höga läget på tredje våningen vilar en lugn och privat känsla. Byggnaden uppfördes 1914 efter ritningar av arkitekten Hjalmar Zetterström. Allt detta vackra i doften av en njutbar nationalromantik. Stambytt byggnad och lågt belånad förening.

 • Premium
 • Balkong
 • Hiss
Lyckans Väg 4, Lorensberg, Göteborgs kommun
 • Ons 6 dec kl 16:00
Lyckans Väg 4, Lorensberg, Göteborgs kommun, bild 2
Lyckans Väg 4, Lorensberg, Göteborgs kommun, bild 3

Lyckans Väg 4

Lägenhet
Lorensberg, Göteborgs kommun
Ahre Villor & Våningar
21 500 000 kr
196 + 45 m²
5 rum
13 580 kr/mån
109 694 kr/m²

Vill man bo i en extremt välbevarad och väl underhållen våning i en kulturfastighet som saknar motstycke, så är detta ett unikt tillfälle. En oas av lugn och ro vid den grönskande Näckrosdammen men ändå bara ett stenkast från det pulserande livet runt Götaplatsen och Konstmuséet. Tyst som på landet men mitt i centrum. En oslagbar kombination i Göteborg. I ett av stadens mest exklusiva kvarter erbjuds nu en gränslöst vacker våning med en ovanligt lyckad kombination av nationalromantiskt original och exceptionellt modern inredning. Planlösningens intention ger ett exklusivt boende med representativa delar av högsta internationella klass. Välkommen till Lyckans Väg Fyra! Den vackra Carlanderska Villan ritades av arkitekten Arvid Bjerke och uppfördes 1914 som bostad åt SKF´s grundare Axel Carlander. Villan byggdes om 2012 till 8 lägenheter. Idag erbjuds två lägenheter som har sammankopplats till en fantastisk helhet. Sammantaget 241 kvm om 5 rok med 3 badrum, 2 separata toaletter och 3 öppna spisar. Här finns originaldetaljer i häpnadsväckande, välbevarat skick. Blyinfattningar, bröstningar, tak- & väggmålningar, den invändiga breda trappan med dekorationer, smiden och vackra ekgolv. Den exteriöra avskärmningen skapar en behaglig och privat känsla. Stenlagda terrasser, flaggstång och uppväxt trädgård, med bland annat Magnolia, kanske Göteborgs största, alltsammans för tankarna till kontinenten. Inom den inhägnade gården ryms också skyddade parkeringsplatser som nås via fjärrstyrda grindar. 2 parkeringsplatser tillhör bostaden. Föreningen har amorterat ca 3,1 milj kr på de kortfristiga lånen.

 • Premium
 • Uteplats
 • Hiss
Thorild Wulffsgatan 38, Änggården, Göteborgs kommun

Thorild Wulffsgatan 38

Villa
Änggården, Göteborgs kommun
Ahre Villor & Våningar
12 900 000 kr
184 + 92 m²
9 rum
662 m² tomt

Välkommen till denna charmiga funkisvilla från 1946 om 184 kvm + 92 kvm, en pärla som ligger stilla och fridfullt mitt i det natursköna Änggården. Huset är för närvarande uppdelat i två separata lägenheter, vilket ger dig flexibiliteten att bo i en och hyra ut den andra, eller skapa ditt eget drömhem över två våningar. Här finner du en unik möjlighet att äga ett hem med historisk charm och modern potential. Anlagd trädgård. Utöver ett garage finns 3 p-platser. Ursprunglig form av arkitekten Rudolf Hall. Favoriterna runt om kring är Änggårdsbergen, Botaniska Trädgården, Slottskogen samt logistiken.

 • Plus
Arkivgatan 8, Lorensberg, Göteborgs kommun
 • Imorgon kl 17:00
Arkivgatan 8, Lorensberg, Göteborgs kommun, bild 2
Arkivgatan 8, Lorensberg, Göteborgs kommun, bild 3

Arkivgatan 8

Lägenhet
Lorensberg, Göteborgs kommun
Ahre Villor & Våningar
14 500 000 kr
153 m²
4.5 rum
vån 4/5
4 622 kr/mån
94 771 kr/m²

Exklusiv och romantisk 30-talsvåning om 4,5 rok med vackert, ljust läge på fjärde våningen vid hörnet Arkivgatan - Geijersgatan. Exklusivt och noggrant renoverad med massiva ekparketter i fiskbensläggning, så även i det stilrena köket från italienska Poliform. Stor köksö. Maskiner från Gaggenau. Serveringsgång med stilren skåpinredning. Matsal och vardagsrum i fil med spegelskjutdörrar emellan, tillsammans ca 60 kvm! Söderbalkong. TV-rum med blyinfattningar och rundad balkong i väster. Master bedroom en suite i hög internationell klass. Möblerbart hallrum med öppen spis. Entréhall med gästtoalett. Stilrena stuckaturer och takrosetter. Ny vvs. Ny el infräst i väggarna. Mild färgsättning. Belysning från italienska Flos. Föreningens lån är 4475 kr/kvm. Månadsavgift för denna lägenhet: 335 kr/kvm. Huset är stamrenoverat 2005.

 • Premium
 • Balkong
 • Hiss
Hedåsgatan 14A, Lorensberg, Göteborgs kommun
 • Imorgon kl 15:00
Hedåsgatan 14A, Lorensberg, Göteborgs kommun, bild 2
Hedåsgatan 14A, Lorensberg, Göteborgs kommun, bild 3

Hedåsgatan 14A

Lägenhet
Lorensberg, Göteborgs kommun
Ahre Villor & Våningar
7 350 000 kr
121 m²
3 rum
vån 1/5
7 400 kr/mån
60 744 kr/m²

Charmig och vacker sekelskiftesvåning anno 1908, totalt renoverad 2018/2019 till nära nyskick! Behaglig planlösning med stort vardagsrum i våningens mitt, i fil med matsalen. Tilltalande kök med plats för åtta, kanske tio, personer. Gästtoalett med dusch och tvättpelare. Skönt sovrum mot gården med garderobsvägg och med badrum en suite. Vackra ekparketter, höga fotlister, stilrena takrosetter, höga spegeldörrar i par, stora fönsterpartier i djupa nischer samt en takhöjd på 2,8 meter. Ny el infräst i väggarna. Ny vvs. Väl utförda arbeten. TV och bredband ingår i månadsavgiften. Bygglov finns för balkong.

 • Premium
 • Balkong
 • Hiss
Aschebergsgatan 41B, Vasastaden, Göteborgs kommun
 • Sön 10 dec kl 10:30
Aschebergsgatan 41B, Vasastaden, Göteborgs kommun, bild 2
Aschebergsgatan 41B, Vasastaden, Göteborgs kommun, bild 3

Aschebergsgatan 41B

Lägenhet
Vasastaden, Göteborgs kommun
Ahre Villor & Våningar
12 900 000 kr
205 m²
5 rum
vån 5/6
5 989 kr/mån
62 927 kr/m²

En riktig sällskapsvåning om 5 rok i nationalromantisk stil, ritad 1913 av arkitekten Hjalmar Cornilsen, känd från en rad av innerstadens berömda byggnader. Dispositionen ger både vardags- och sällskapslivet de bästa förutsättningar. Det enorma vardagsrummet i fil med matsalen känns som en lustfylld helhet med låga bröstningar, burspråk, spegelskjutdörrar och takrosetter. Den massiva ekparketten och takhöjden på 2,9 meter förstärker våningens klassiska karaktär. Köket ligger förstås mot gården och har adderat jungfrukammaren till sin rumsvolym. Kökstrapphus. Serveringsgången har sina förvaringsskåp i original. Master bedroom med garderober och badrum intill. Ett rum med skjutdörrsgarderober mot gården används som arbetsrum. Gästtoalett. Det höga läget ger tilltalande utsikter. Föreningens långsiktiga låneskuld är 2 500 000 kr, vilket ger en belåning på 774 kr/kvm. Månadsavgiften är 364 kr/kvm.

 • Premium
 • Balkong
 • Hiss
Blodboksgatan 26, Långedrag, Göteborgs kommun
 • Budgivning pågår

Blodboksgatan 26

Villa
Långedrag, Göteborgs kommun
Ahre Villor & Våningar
12 950 000 kr
188 + 84 m²
8 rum
444 m² tomt

De sedan länge arkitektoniskt kultförklarade atriumhusen på Blodboksgatan uppfördes 1966 efter ritningar av arkitekten Per-Axel Ekholm. Atriumhusen har kraftigt stigit i attraktion med åren och är idag ett synnerligen eftertraktat familjeboende med kvalitéer som tilltalande planlösning, ljusa stora sällskapsytor, skyddad atriumgård, högt läge med utsikter över hamn och hamninlopp, 2 garage samt närhet till innerstaden och vägsystem. I atriumhuset har utöver all renovering även installerats bergvärme. Barnvänligt läge i slutet av återvändsgatan.

Fyradalersgatan 48, Änggården, Göteborgs kommun

Fyradalersgatan 48

Radhus
Änggården, Göteborgs kommun
Ahre Villor & Våningar
9 150 000 kr
112 + 54 m²
5 rum
160 m² tomt

Halvvägs in i Äggården finns några kvarter som är byggda lite senare än de andra och har mycket funkis i sig. Vår byggnadsantikvarie säger att det är finfin funkis! Året var 1934 och arkitekten heter Gotthard Ålander. Radhusets fasad har symmetriska fönstersättningar och centrerad entrédörr ovan granittrappan. Entrévåningen har hallrum, vardagsrum med matplats, arbetsrum och utgång till trädgården. På andra våningen finns tre sovrum, varav ett med balkong, och badrum. På vinden ger takhöjden i nock potential för kanske ett ateljérum. Källarvåningen har goda förrådsytor, tvättstuga, gamla pannrummet nu med fjärrvärmeanläggningen och utgång till trädgården. Huset är ett renoveringsobjekt med sådana möjligheter det för med sig. Favoriterna runt om kring är Änggårdsbergen, Botaniska Trädgården, Slottskogen samt logistiken.

Linnégatan 33, Linnéstaden, Göteborgs kommun

Linnégatan 33

Lägenhet
Linnéstaden, Göteborgs kommun
Ahre Villor & Våningar
19 900 000 kr
206 m²
4 rum
vån 5/6
5 742 kr/mån
96 602 kr/m²

I det gamla Krügerska huset från 1901, är färden med hissen till femte våningen en fantastisk, historisk upplevelse. Vi går in i denna palatsliknande sällskapsvåning vilken mycket noggrant renoverats och inretts med högsta kvalité i arbeten och i material. Salongerna, den stora och den lilla, ligger öppna mot varandra, visar på all tänkbar elegans och charm. Öppen spis och balkong. Det stora köket ligger klassiskt mot gården - en fröjd för kulinariskt sinnade! Öppen vedspis och balkong. Separat tvättstuga med köksutgång. Matsalen intill köket är vacker som en dag! Master bedroom ligger skönt mot gården med badrum en suite. Gästtoalett. Hallrum med garderob. Allt av högsta klass! Arkitekt Ernst Krüger. Föreningen har en belåning på 4381 kr/kvm. Årsavgift 276 kr/kvm. Driftkostnader 344 kr/kvm.

 • Balkong
 • Hiss
Åkerlingsgatan 7, Örgryte, Göteborgs kommun

Åkerlingsgatan 7

Villa
Örgryte, Göteborgs kommun
Ahre Villor & Våningar
11 500 000 kr
170 + 17 m²
5 rum
915 m² tomt

Fantastisk 50-talsvilla exklusivt belägen på Skårs Höjd med sköna utsikter. Säg hejdå till vardagens stress och öppna dörren till en magisk värld av tidlös elegans och modern komfort. Denna enastående 50-talsvilla om 170 kvm är inte bara ett hem; det är en sagolik upplevelse som tar sin början på den diskreta infartsvägen, smyckad med vackra smidesgrindar. Steg in i ett drömhem där tre våningar välkomnar dig med ekparketter i olika mönster och stora panoramafönster som bjuder in naturen från alla håll. Här har varje detalj varsamt bevarats, inklusive de spektakulära vyerna över Skårs grönska och stadens pulserande hjärta. Läget är lika spektakulärt som privat, nästan som en egen oas i slutet av en infartsväg. Här finner du ett exklusivt boende omfamnat av grönska och skogsklädda omgivningar i Delsjöområdet, med en panoramautsikt som tar andan ur dig. Villans adresser är Åkerlingsgatan 7 och Olaus Petrigatan 3. Besiktningsprotokoll och Energideklaration finns. Total elförbrukning 2022 var 22 807 kWh, varav uppvärmning 12 041 kWh samt elbil 3 414 kWh. Totalt kostade detta 39 394 kr. Kostnaden för VA är inkl renhållning. Det finns 14 st pantbrev uttagna om sammanlagt 9 905 000 kr. Upplåtelse till tomträtt: 1956-05-29 med ursprungligt startdatum: 1956-01-01 Årlig avgäld: SEK 42 336 eller 3528 kr/mån Avgäldens start: 2016-01-01 Avgäldsperiod: 20 år

Lennart Torstenssonsgatan 9, Lorensbergs Villastad, Göteborgs kommun

Lennart Torstenssonsgatan 9

Lägenhet
Lorensbergs Villastad, Göteborgs kommun
Ahre Villor & Våningar
18 531 000 kr
142 m²
4 rum
vån 2/5
5 926 kr/mån
130 500 kr/m²

- Parkering med laddare erbjuds de större våningarna. - Tillträden kan erbjudas från nu. Sinfonia n. 1, 142 kvadratmeter mästerstycke. Här finner du en rymlig våning med mycket genomtänkta materialval. Våningen är charmerande inredd med ambitionen att visa vår egen tid och samtidigt som materialen åldras med värdighet. Här har inget lämnats åt slumpen. Denna välplanerade fyra med en generös privat terrass är något alldeles extra. Här bor du på en lugn återvändsgata bara några minuters promenad från Götaplatsen. Under sommaren 2023 står Villa Lorensberg färdig för inflyttning. Välkommen att kontakta oss mäklare för ett möte och en presentation av projektet!

 • Nyproduktion
 • Uteplats
 • Hiss
Villa Lorensberg, null, Göteborgs kommun

Villa Lorensberg

Lägenhet
Göteborgs kommun
Ahre Villor & Våningar
fr. 4 252 500 kr
35-142 m²
1-4 rum
2 112 kr/mån

Villa Lorensberg är instrumenterat av 8 exklusiva hem med arkitektur i världsklass med märkbart attraktiva designdetaljer, exteriört såväl som interiört. Tongångarna i Konserthuset har starkt påverkat inredningens design och materialval. Hemmen är tänkta för den medvetna människan som väljer sitt boende med stor omsorg. Valet är ett hem att leva i och att njuta av över lång tid. La vita è un concerto e i brani musicali lo sono; (Livet är en konsert och musikstyckena är;) - Preludio n.1, lgh 1001, 34,9 kvm samt terrass. - Preludio n.2, lgh 1002, 29,3 kvm samt terrass. - Sinfonia n.1, lgh 1101, 142 kvm samt terrass. - Intermezzo n.1, lgh 1102, 33,9 kvm samt terrass. - Sinfonia n.2, lgh 1201, 142 kvm samt balkong och terrass. - Intermezzo n.2, lgh 1202, 33, 9 kvm samt terrass. - Sinfonia n.3, lgh 1301, 142 kvm, samt 2 balkonger - Gran finale musicale, lgh 1302, 39,3 kvm samt balkong + 124,9 kvm med terrass I entréplanet finns, utöver de två preludierna, förrådsrum, cykelrum och teknikrum. Från entréplanet går hissen till samtliga våningsplan. Framför byggnaden finns 4 parkeringsplatser. Idag intresserar vi oss mer än någonsin för hur vi inreder våra hem. Det finns även en stark trend mot det hållbara med större eftertanke och intresse för det vi söker. Villa Lorensberg erbjuder 2 inredningskoncept, båda är starkt inspirerade av det närliggande Konserthuset, det ena i en ljusare ton, kallad Symfoni 1, och det andra i en mörkare ton vi kallar Symfoni 2. Konserthuset uppfördes 1935 efter ritningar av arkitekten Nils Einar Eriksson. Kända tonsättare från tiden är bland andra Puccini, Rossini, Mahler och Sibelius. Vi tror att man vill bo med grannar som har liknande livsstil, värderingar och kanske även musiksmak? Försäljning startar i maj 2022 och inflyttning beräknas till våren 2023. Då Göteborg grundades utgjordes platsen för Renströmsparken av betes- och odlingsmarker som tillhörde staden. Därav rymmer området mycket av Göteborgs historia. Parken anlades i samband med jubileumsutställningen 1923 vilken är Sveriges största utställning genom tiderna. I vardagligt tal säger vi kanske inte Renströmsparken utan talar mer om den som "Näckrosdammen". Lagom till Jubileumsutställningen fick Kungsportsvenyn sin monumentala avslutning i Götaplatsen utformad i 20-talsklassicism med Konstmuseets tempelartade utseende. Den storslagna platsen fullbordades på 1930-talet genom statyn Poseidon och de flankerande byggnaderna, Konserthuset och Stadsteatern. Speciellt Konserthuset har starkt bidragit med inspiration till inredningen av Villa Lorensberg. Från Götaplatsen, via den gröna passagen Fågelsången, nås Renströmsparken. Denna ligger som en grönskande oas med rhodedendron, hängpilar och näckrosor i dammen. Parken är välbevarad sedan 1920-talet med en tydlig inramning av bebyggelsen runtom. Lorensbergs villastad med omgivande trädgårdar skapar en mjuk anslutning till parken. Bebyggelsen är omsorgsfullt inpassad i parken med en lågmäld arkitektonisk gestaltning. Byggnaderna är genomgående utförda i rött tegel som ger bebyggelsen tyngd. Materialet tegel förenar bebyggelsen, tillkommen under olika epoker under 1900-talet. I övrigt utgörs materialen av natursten i socklar och detaljer. Taken är klädda med koppar eller ärggrön plåt. Parkens mjuka övergångar mot omgivningen och avsaknaden av en tydlig entrépunkt ger den en speciell karaktär som skiljer sig från många andra centrala stadsparker oc

 • Nybyggnadsprojekt

Visar alla 12