Nyproduktion

Smedsbo 10

Sätra Brunn, Västerås kommun Se på karta

3 795 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
148 m²
Tomtarea
2 000 m²
Byggår
2022
Nyproduktion

Utanför natursköna Sätra Brunn uppförs nu 6 stycken välplanerade en plans villor med väl tilltagna tomter på cirka 2000 kvadratmeter styck. Byggherren kommer att väl bevara den fina och vackra naturmarken kring husen och gör minsta möjliga påverkan på den ursprungliga lantliga och natursköna miljön. Villorna tillverkas med hög energiklass i ett väl tilltaget våningsplan, invändigt blir bostadsytan cirka 148 kvadratmeter och får 4 – 5 sovrum, hall och öppen planlösning mellan vardagsrum och kök, genomgående hög kvalitet med genomgående ekparkett, två badrum samt tvättstuga med egen grov ingång. Villorna kommer ha ett rött tegeltak och målas i Falurött med svarta knutar så det kommer kännas som ett naturligt inslag i den lantliga och rogivande omgivningen. Villorna kommer även att utrustas med ett lokalt reningsverk för avlopp och egen borrad brunn, som även utrustas för att ge färskt och naturligt vatten året om. Så med välkända Spa-anläggningen i Sätra Brunn, sjöar, hästar, jakt, fiske, bär och svampplockning inpå knuten är detta således perfekt för familjen som vill leva på landet men ändå ha nära till liv och rörelse. Projektet kommer att byggas i två etapper varav inflyttning till första etappen kommer att ske i Augusti 2022. Och etapp två kommer att bli klart till hösten 2022. Först till kvarn, boka er tomt redan idag!

Läge och område
Sätra Brunn ligger endast cirka 30 minuter norr om Västerås och hit tar man sig enkelt via E 18 och därefter väg 56. Till Stockholm tar det cirka 90 minuter med bil. Längs landsvägen mellan Västerås och Smedsbo ligger den gamla bruksorten Skultuna, här hittar man en stor och välsorterad livsmedelsbutik. I Skultuna som ligger endast 10 minuter bort finns även Persboskolan med skolklasser i mellan och högstadiet. I Skultuna och utmed Västeråsvägen finns även förskola och lågstadieskola i kommunal regi. Inom orten finns även flera vackra fågel- och badsjöar samt välkända Skultunabadet.

Historia
Trakten runt Sätra Brunn och Skultuna har varit bebodd sedan förhistorisk tid. Bland annat har man funnit stenyxor som visar att där funnits människor sedan stenåldern. Det finns spår av skålgropar och en hällristning med anknytning till bronsåldern, och gravfält daterade till yngre järnåldern. Även ortsnamnets ändelse -tuna är typiskt för järnåldern.[5] De två runstenar som finns placerade i parken är dock ditflyttade från Berga gård, sydöst om Skultuna. Under medeltiden uppfördes Skultuna kyrka, vars dopfunt kan dateras till cirka 1200. Den första kyrkan antas ha varit en träkyrka som ersattes av en stenkyrka omkring 1300. Som brukligt placerades kyrkan mitt i bygden.[5] Vid den här tiden växte Svartåns betydelse, och forsarna vid Skultuna utgjorde bra lägen för kvarnar. I början av 1600-talet, när kung Karl IX letade efter en lämplig plats för ett mässingsbruk, fanns här redan en äldre kronokvarn, ett par frälsekvarnar och en såg som drevs av forsarna. Närheten till Falu koppargruva, till hamnen i Västerås, vattenkraften och de stora omgivande skogarna som kunde ge bränsle till hyttorna var förutsättningarna som gjorde att man valde Skultuna som ort för ett mässingsbruk.

Läs mer om bostaden
Erik Olsson Fastighetsförmedling

Kontakt

Rickard Wattjersson

Erik Olsson Fastighetsförmedling
Mäklare Rickard Wattjersson, Erik Olsson Fastighetsförmedling