Drottning Kristinas väg 19

Sigtuna - Harberget, Sigtuna Se på karta

6 900 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
196 m²
Biarea
56 m²
Tomtarea
1 120 m²
Byggår
1972
Driftkostnad
31 311 kr/år
Antal besök
2 702
Dagar på Hemnet
3

Välkommen till Drottning Kristinas väg 19, ett välkomnande hus vid foten av Harberget med härlig utsikt mot Mälaren. Det höga, insynsskyddade läget mot allmänning och skog gör tomten privat.

Huset har en genomtänkt planlösning i två plan med en stor, social yta på övre planet. Entréplanet har två sovrum (passar också som arbetsrum för den som jobbar hemifrån), en rymlig hall, tvättstuga, duschrum, bastu, WC samt ett varmbonat dubbelgarage. Från garaget når man två bra förrådsrum (det ena kan avändas som liten klädkammare) samt igång till det speciella bergrummet som aldrig blir fryskallt.

Övre planet rymmer ett generöst tilltaget vardagsrum med plats för stort matbord, en stor soffgrupp samt ytterligare en sittgrupp att trivas i framför den trygga, värmande täljstenskaminen. De många, stora fönstren med utsikt mot Mälaren samt takfönstret ger ett fantastiskt ljusinsläpp i rummet.

På övre husplanet finns även en privat del med tre bra sovrum, badrum och hall. Köket har bra arbetsytor och därifrån nås den stora, trevliga glasverandan (24 kvm) som rymmer såväl matbordsgrupp, soffgrupp och flera blombord. Ett underbart rum för umgänge från tidig vår till sen höst.

Uppe på taket finns ett trädäck med magisk utsikt mot både Garnsviken och Sigtunafjärden.

En luft/vatten pump installerades år 2017 med fyra konvektorer uppsatta i huset. Den stora tillhörande ackumulatortanken kan svara för uppvärmning av hela huset. Om fler konvektorer installeras skulle den redan låga energikostnaden sänkas.

Förutom de vackra äppelträden finns det många fina växter i trädgården. Här finns bl.a. ett vackert näsduksträd, magnolia, backsippor, Moses brinnande buske och prinsens knappar.

Gångavstånd till Sigtunas mysiga stadskärna med butiker, caféer, bibliotek, apotek, simhall m m. Hållplats för buss till Märsta på nära håll. Nära till förskola och andra skolor.

I det omedelbara grannskapet finns såväl blåbärsskog som vackra promenadvägar längs Mälarens stränder samt mot Viby by och Venngarns slott. Vid Garnsviken strax nedanför huset ligger en vattenskidklubb. Nära till fina bad på sommaren.

Läs mer hos mäklaren
Mäklarhuset Sigtuna Märsta Rosersberg