Meridianen 5

Smygehamn, Trelleborgs kommun Se på karta

4 995 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
174 m²
Tomtarea
705 m²
Byggår
2008
Driftkostnad
48 750 kr/år

På barnvänligt läge i natursköna Smygehamn med närhet till havet har vi nu nöjet att presentera denna påkostade och smakfulla 1,5-plansvilla från 2008. Ett stenkast bort ligger den mycket uppskattade Smygeskolan som erbjuder verksamhet från förskola till årskurs sex. Den härliga småbåtshamnen nås genom en kort promenad längs fantastiska promenadstråk ackompanjerade av fina ängar och en hundrastgård. Här bor man med högsta livskvalitet med närhet till exempelvis hotellet Smygehus Havsbad där det också finns en fin restaurang och SPA. I området finns även restauranger, livsmedelsbutik med bra öppettider och såklart den mysiga hamnen med bl a rökeri.

Detta omritade Borohus med sina 174 kvm, fyra sovrum och en planlösning som disponerar ytan på ett bra sätt tilltalar den som vill njuta av stora sociala ytor, vilket nuvarande ägare la stor vikt vid genom att originalhuset förlängdes med hela fyra meter. Nedervåningens signum är utan tvekan den generösa, öppna yta som rymmer båda kök, matplats och vardagsrum. Genomgående har stor vikt lagts vid just ljusinsläppet och med hjälp av extra stora fönster- och dörrpartier ut mot grönska och uteplats skapas ett naturligt ljusinsläpp och en avkopplande, härlig utsikt där både inner- och yttermiljön kan njutas. På golvet ligger ett mycket fint enstavsaskgolv och ett extra plus för den mysiga braskaminen.

Upp för trappan möts vi av allrummet som är öppet upp i nock där stora takfönster från Velux står för ljusinsläppet. Nuvarande ägares anpassningar innefattar en extra kupa som sattes in för att skapa rymd och hela ovanvåningen fick ca 27 m2 extra som fördelades på vardagsrum, lyxigt badrum och sovrum. Totalt på ovanvåningen finns tre sovrum varav ett master med takfönster varifrån du kan njuta ytterligare av den rogivande utsikten mot åkrarna. I mastersovrummet finns även en rymlig klädkammare.

Trädgården rymmer ett stort trädäck i vinkel på hela ca 80 m2 varifrån det går att höra havets brus och som passar utmärkt för att njuta solen under långa sommardagar och mysiga grillkvällar. Trädäcket nås i nära praktisk anslutning till köket vilket gör det lätt att duka upp utomhus - precis som man vill ha det. Med den rejäla trädgården med fin gräsmatta och grönska får man här det bästa av två världar, och här finns gott om utrymme för vidareutveckling av trädgården för den som önskar.
På tomten finns även carport och rejält förråd på betongplatta.

Varmt välkomna på visning!

Läs mer hos mäklaren
Våningen & Villan Staffanstorp

Kontakta mäklaren

Marcus Pettersson

Våningen & Villan Staffanstorp
Mäklare Marcus Pettersson, Våningen & Villan Staffanstorp
0704-80 72 81