Verveln Skogsstation

Tidersrum, Kinda kommun Se på karta

2 150 000 kr

Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
141 m²
Biarea
27 m²
Tomtarea
1 849 m²
Byggår
1953
Driftkostnad
24 900 kr/år

Välkommen till detta ferie paradis i Verveln, som har allt du kan önska dig för en avkopplande och njutbar fritid!!

Här finns en storstuga och en gäststuga, perfekt för att ha en privat plats för gäster eller familj. Båda husen har faciliteter såsom sov- och allrum, egna badrum samt pentry i gäststugan. Storstugan har stor öppen planlösning och är kärnan i gemenskapen med välutrustat kök samt tre sovrum. Köket är i 50-talsstil med retro lucksättning, handtag men med modernare vitvaror.
Vardagsrummets panoramafönster som vetter mot sjön Verveln i östligt läge ger en otroligt trevlig vy och morgonsol på altanerna. Genomgående i hela stugan är det gedigna material såsom trägolv. Sovrummen i stugan har mycket god storlek och rymmer fler bäddar om utifrån behov.
Badrum med WC, duschhörna samt tvättmaskin. Gäststugan har vardagsrum, sovrum, pentrykök samt eget badrum för extra bekvämlighet.

Trädgården har flertalet fina rabatter och odlingslådorna står klara för att ta vid odling av användbara grönsaker eller vackra blommor. När man har fritidsbostad i Verveln ges det fler möjligheter med naturskönt område. I skogarna finns gott om bär och svamp. Genom föreningen Daludden blir man delaktig och får nyttja bad- och båtplats och dit är det badrocksavstånd! Sjön Verveln är en mycket fin sjö med friskt vatten.

Sammanfattningsvis är denna fritidshus i Verveln den perfekta platsen för en avkopplande semester. Vill man spendera en och annan arbetsvecka på distans går det utmärkt från Verveln då mobilt bredband är funktionellt.

Byn Verveln, vid sjön Vervelns västra strand, ligger på bekvämt avstånd 20 km söder om Kisa och 76 km söder om Linköping. I byn med omnejd finns cirka 25 sommar- och permanentboenden. Majoriteten av de boende är medlemmar i föreningen Daludden som äger byns bad- och båtplats med samma namn. Badet har brygga och en stor gräsmatta för rekreation. Vattnet är mycket rent och drickbart. Daludden ligger i omedelbar närhet till byn med någon minuts gångväg. På Daludden ligger också en större byggnad där den gamla lokala sågfabriken huserade för länge sedan. I byggnaden kan alla medlemmar förvara sina bad- och båtsaker inklusive båt, kanot, kajak, SUP, windsurfingbräda med mera. På Daludden finns även båtplatser för alla medlemmar. Byggnaden kan också användas för fester, sammankomster och dylikt. Den absoluta närheten till sjön, bad- och båtplatsen, och det begränsade antalet medlemmar i föreningen, gör att upplevelsen är att man har sin egen privata sjö med ens egen badplats. Utöver sjön Verveln är omgivningen full av andra sjöar och vattendrag. Skog och mark är vackert kuperade och med gott om bär och svamp. Det finns gott om skogsvägar och stigar för löpning och cykling. Genom byn och förbi Skogsstation går en mycket sparsamt trafikerad väg som den lokala vägföreningen ansvarar för. Utmed en del av sjön Vervelns västra sida och delvis genom byn går en järnväg som några gånger per dag trafikeras av Kustpilen mellan Linköping och Kalmar, med bekvämt stopp i Kisa. Verveln och Skogsstation är en sann sommaridyll för såväl barnfamiljen som de trädgårdsintresserade och fritidsintresserade, på bekvämt avstånd till många tätorter i Östergötland och Småland, med buss- och tågkommunikation till närliggande Kisa.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Linköping

Kontakta mäklaren

Caroline Lundén

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Linköping
Mäklare Caroline Lundén, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Linköping
076 11 532 11

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.