Svanegatan 4

Väster, Landskrona kommun Se på karta

5 490 000 kr

5 995 000 kr -8 %
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
219 m²
Biarea
40 m²
Tomtarea
562 m²
Byggår
1924
Driftkostnad
50 263 kr/år

Nu finns möjlighet att förvärva ett av de vackra husen på Granet! Fastigheten på Svanegatan 4 uppfördes 1924 och ritades av dåvarande stadsarkitekt Frans Ekelund, huset utmärker sig i området med sin vitputsade fasad och karaktärsfulla utformning. Familjen Hultman som var de första ägarna inredde villan på ett lekfullt och personligt sätt, många originaldetaljer och utsmyckningar finns bevarade vilket ger huset karaktär och själ.
Via den vackra stentrappan kommer man in i entrén/förstugan där det finns en charmig soffa längs väggen vid trappan samt klädhängare och hatthylla. Ingång till lägenheten på entréplan som innehåller möblerbar hall med parkettgolv, vardagsrum med parkettgolv och vackert burspråk. Fantastiskt ljusinsläpp! Vidare finns sovrum med trägolv och ingång till toalett med dusch. Köket med sin originalinredning är charmigt och har praktiska detaljer, ingång till skafferi. Från köket finns en matvrå med platsbyggd soffa och lucka med skjutbara dörrar in till skafferiet. Intill matvrån finns ett skafferi/förråd.
Via den fina trätrappan från förstugan kommer man upp till lägenhet två som har i stort sett samma rumsindelning som lägenhet ett. I entrén/förstugan finns klädhängare/hatthylla, ingång till toalett och trappa upp till vinden.
Möblerbar hall med parkettgolv, vardagsrum med nisch och utgång till balkong i västerläge. Vidare finns matrum med fönsternisch, inbyggt vitrinskåp med förvaring bakom. Strax intill ligger köket som smakfullt renoverades i slutet på 90-talet med platsbyggd inredning i trä och med trägolv, det gamla skafferiet bevarades. Även här finns en charmig matvrå med original platsbyggd soffa, skåp och lucka med skjutbara dörrar in till skafferiet. Intill matvrån finns skafferi/förråd. I mitten av 60-talet inreddes vindsvåningen och här finns ett allrum/sovrum med bjälkar i tak, ett sovrum med charmiga vinklar och fransk balkong. Från sovrummet finns ingång till klädkammare och härifrån utgång till vinden med gott om förvaring. Från allrummet finns ingång till helkaklat badrum med golvvärme. I källaren finns tvättstuga, äldre toalett och tre bra förrådsrum.
Hela yttertaket med pannor, läkt och plåtarbeten byttes 2017.
Trädgården är lummig och uppväxt och en gammal charmig kolonistuga finns bevarad sedan innan huset uppfördes. Passar både för fest och sovplats sommartid. Garage/förråd om ca 16 kvm, uppfört 1955, finns intill den charmiga uteplatsen. Fastigheten med sina två lägenheter passar bra som generationsboende, för egenföretagaren, för den som vill bo i ena lägenheten och hyra ut den andra eller för den som bara vill ha ha gott om plats!
Mycket bra läge med gångavstånd till Strandvägen och havet, vidare till den lilla fiske- och fritidshamnen Lindes hamn samt det charmiga fiskeläget Borstahusen. Där finns restauranger, konstutställning, mataffär, badstränder, fritidsområden och golfbanor. I närheten finns flera alternativ när det gäller förskolor och skolor. Gångavstånd till Landskrona centrum, där man finner affärer, restauranger, caféer och god service. Närhet till busshållplats, tågstation och på några minuter med bil nås motorvägen.
Hjärtligt välkomna på visning till detta unika hus!

Läs mer hos mäklaren
Fastighetsbyrån Landskrona

Kontakta mäklaren

Eleonor Andersson

Fastighetsbyrån Landskrona
Mäklare Eleonor Andersson, Fastighetsbyrån Landskrona
070-981 59 27

Visningstider

  • 18
    okt
    Idag kl. 17:00–17:30
    Välkommen på visning, föranmälan krävs! Anmälan via webb.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.
Här kommer budgivning med BankID att erbjudas