Ödenäsvägen 67

Bollebygds Kommun, Bollebygds kommun Se på karta

6 485 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
152 m²
Biarea
39 m²
Tomtarea
1 640 m²
Byggår
1967
Driftkostnad
42 446 kr/år

Varmt välkommen till en prunkande paradis-oas i det gröna, med en underskön vy över Östra Nedsjön! På toppen av Himlabacken (bara att höra det namnet förstår man att det är något alldeles speciellt med den här platsen ) möts du inte bara av en belönande underskön utsikt över Östra Nedsjön och dess vidsträckta natur, utan även en skylt där det står ;
” HÄR BÖRJAR EN STRESSFRI ZON, ANDAS ”

Det är verkligen sant, för här träder du in i en oas, skapad för att locka alla dina sinnen till njutning och återhämtning. Både trädgården, vyn över sjön, djuren och huset; allt finns här för dofterna, smakerna, hörseln, känslen och synen, själen och hjärtat. Här finns doftande växter, blommor och buskar, fruktträd och bärbuskar samt drivbänkar och ett kryddland som avlöser varandra i njutningsupplevelser. Ankor och hönor kan gå fritt ( om man vill ) och ger ett fint sällskap och goda små ägg.

Hela kullen som #hus67 ( finns på instagram för fler bilder på huset, trädgården och dess omgivningar ) är uppbyggd på fullkomligen dignar av blåbär, för huset står mitt uppe på toppen av en blåbärskulle och i skogen bakom huset finns fullt av lingon och svamp!
När du ( om du kan ) sliter blicken från trädgården och dess undersköna utsikt mot sjön, vänder dig mot huset istället, blir du om möjligt ännu lyckligare och upprymd.

#hus67 ståtar på toppen av Himlabacken, inbäddad i naturens skira grönska, som en lantlig idyll med herrgårdskänsla, i sin alldeles nymålade varmvita skrud, som en skir älva i det gröna, med sin stilrena snickarglädje, på toppen av blåbärskullen bland ek och björk. Det ser ut som om hon stått där i hundra år, trots att huset är nyrenoverat och tillbyggt från originalet som var betydligt mindre och byggt på 60-talet och blivit en riktig fröjd för ögat. När du tar klivet in över tröskeln på #hus67 omges du av ett lugnt, ljust och vackert hem, med mycket själ, hjärta och lantlig charm, för att möta upp och passa omgivningarna på utsidan. Det ger ett lugnt intryck. Alla material får mjuka möten, för att det gamla och det nya ska kunna mötas upp och smälta ihop i miljön.

Huset inrymmer på våning 1 ;
En stor hall, med gamla dubbeldörrar och ett lika gammalt spröjsat fönster in till vardagsrummet, samt en trappa upp till övervåningen. Avhängningsmöjligheter under trappan. Ett vardagsrum med många fönster, en vacker gammal kamin som är husets kronjuvel och är perfekt för myseldning, samt en avskärmad del som i dag används som kontor/arbetsdel. Dessutom finns ett litet förråd/gammalt skafferi. Här finns en stor altan med delvis tak och gott om plats för solstolar och loungemöbler. Här finns även ett stort härligt spabad för njutning året om.
Ett stort lantligt kök, med köksö, stor yta för matplats och en utgång till uteplats i söder där grillarna står, samt ett förråd/walk-in-skafferi. Spishäll och varmluftsugn av märket SMEG samt diskmaskin MIELE , kyl och frys från Whirpool. I övrigt finns på våningsplanet ett stort sovrum med walk-in-closet samt ett litet badrum med dusch, handfat och toalett.

Våning 2;
På övervåningen möts man av en övre hall och ett TV-rum i öppen planlösning. Ett stort härligt badrum, som är ovanvåningens hjärta, med badkar på lejontassar, en toalett som avskiljs med glasvägg, dubbelhandfat, två stora skåp för förvaring, samt ett skåp under dubbelhoarna och en tvättmaskin av märket MIELE. Här finns också en utgång till altan i söderläge där det är perfekt att torka tvätt för den som gillar doft av natur i nytvättade kläder. I övrigt finns ett sovrum med två stora takfönster och snedtak samt två sovrum med vanliga fönster,loft och snedtak.

Huset är i 1 ½ plan och är ca 200 kvm totalt och tomten är ca1700m2.
Ett stort trädäck samt ett lushus på 15m2 oisolerat med stora skjutbara från golv till tak-fönster , vanliga fönster och plasttak för så mycket ljusinsläpp som möjligt. Perfekt för mygg/ knottrika/ regn- kvällar, när man inte vill ... klicka på "läs mer om bostaden hos mäklaren" för att läsa fortsättningen

Läs mer hos mäklaren
Fastighetsbyrån Bollebygd

Kontakta mäklaren

Christer Bertilsson

Fastighetsbyrån Bollebygd
0705-205819

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.
Här kommer budgivning med BankID att erbjudas