Mimersvägen 9

Gamla Uppsala, Uppsala Se på karta

8 900 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
195 m²
Biarea
77 m²
Tomtarea
802,3 m²
Byggår
1970
Driftkostnad
58 930 kr/år
Antal besök
6 093
Dagar på Hemnet
12

På Mimersvägen 9, en hörntomt alldeles invid Linbaneparken, ligger denna helrenoverade villa byggd av Anders Diös om 7 rum och kök. Huset ligger inbäddat i grönska och och den insynskyddade tomten ger utrymme för både lek och rekreation. Den vackra trädgården har flera fina rabatter, buskar och en syrénberså med bänkar där ni kan njuta av solen. I trädgården finns även rabarber, bärbuskar, äppelträd, päronträd och körsbärsträd.

Nuvarande ägare förvärvade fastigheten 2008 och i samband med det gjordes huset stomrent och därefter renoverades huset från grunden bl. a vatten, avlopp, el, badrummen, kök, nya tak och samtliga ytskikt. Här finner ni nu ett välplanerat hus med genomgående sobra färgval och med ekparkett i alla rum och granitkeramik från Versace i alla våtutrymmen. Här finns plats för den stora familjen!
I entréplan finns ett generöst tilltaget sällskapsrum med fönster i två väderstreck och mysig braskamin. Tack vare en rumsavskiljare i rummet finns möjlighet till ”flera rum i rummet”. Idag är det inrett som kombinerat tv-rum, matsal och med en läsavdelning. På ena sidan finns flera stora fönsterpartier och altanutgång åt söder.
Mellan sällskapsdelen och köket finns ett badrum med lyxigt bubbelbadkar och en separat tvättstuga med egen utgång. Köket, som ligger i den andra delen av huset, har full maskinell utrustning och utgång till altanen som vetter mot tomtens baksida. Altanen ligger i ett härligt solsäkert västerläge med eftermiddags- och kvällssol och här finns möjligheter till matgrupp, under tak och/eller under bar himmel. I den södra delen av altanen finns ett inglasat uterum med ett större spabad för 6 personer (alt. orangeri). Väl inne i huset igen finns hela fem sovrum varav två ligger bekvämt på entréplan.
Det övre planet består av de tre resterande sovrummen, ett allrum och ett badrum med dusch och bastu. På övre planet finns även fyra klädkammare och ett mindre vindsloft, så det finns gott om förvaringsmöjligheter.

Gamla Uppsala, eller Gamlis som det kallas i folkmun, är ett grönskande och mycket attraktivt villaområde med rikt kultur- och friluftsliv. I direkt närhet finns härliga promenadstråk bl. a vid Gamla Uppsala högar och Röboskogen med motionsspår och utegym. Närmaste badplats finner ni vid populära Storvad. Gamla Uppsala är en viktig historisk plats med fornlämningar vid Gamla Uppsala högar, friluftsmuseet Disagården och Gamla Uppsala Museum. I området finns även två restauranger och musteri mm. Det finns goda pendlingsmöjligheter med buss och nyanlagd snabbcykelled in till city eller till andra stadsdelar. Genom områdets närhet till E4:ans norra påfart passar detta läge även den som pendlar i valfritt väderstreck.
Gamla Uppsala villa- och trädgårdsförening arrangerar sista april-, nationaldags- och midsommarfirande och har trädgårdsredskap för uthyrning mm.
Galma Uppsala har ett aktivt föreningsliv och på Mimersvägen har ni mycket nära till fritidsaktiviteter såsom fotbollsplaner, IFU Arena (innebandy, friidrott), UTK (tennis, padel, pingis mm), Diöshallen (fotboll), Gränby Ishallar mm.
Utbudet av barnomsorg är gott med flera olika förskolor och två grundskolor. Närmaste butiker finner du vid Gränbystaden eller vid Heidenstams Torg.

Välkommen på visning!

Läs mer hos mäklaren
Mäklarhuset Uppsala

Kontakta mäklaren

Katarina Wiksell

Mäklarhuset Uppsala
Mäklare Katarina Wiksell, Mäklarhuset Uppsala
0701912181