Kyrkogatan 2E

Gävle Centrum, Gävle Se på karta

10 000 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
205 m²
Tomtarea
169 m²
Byggår
1764
Driftkostnad
39 848 kr/år
Antal besök
10 666
Dagar på Hemnet
18

Nu finns möjlighet att förvärva denna unika fastighet med Gävles kanske mest åtråvärda läge längs med Gavleån! På Kyrkogatan 2E finner du detta fantastiska parhus i vackra Kyrkoherdebostaden. Byggnaden som ursprungligen uppfördes 1764 som fram till 2017 ägdes av Svenska kyrkan utgör 1 av totalt sett 7 fastigheter som har Gavleån som granne med söderläge. Nu erbjuds den sällsynta möjligheten att förvärva ett av Gävles mest unika och attraktiva lägen!

Bostaden delar en stor trädgård om 1908 kvm med två grannfastigheter där en generös gräsyta sluttar ner mot Gavleån som slutligen övergår till en stor uteplats längs med gränsen mot ån, som kan nyttjas för såväl utemiddagar som solbad. Det insynsskyddade läget från Kyrkogatan skapar en privat oas mitt i centrala Gävle med bästa tänkbara utsikt.

Här erbjuds ett stort parhus om 205 kvadratmeter fördelat i två plan. Bostaden rymmer 3-5 sovrum beroende på hur ni önskar inreda rummen. En fantastisk interiör där du finner bland annat vackra takkupor, fiskbensparkett, stora spröjsade fönster med otroligt ljusinsläpp, kakelugn och glasveranda tillsammans med brädgolv, imponerande takhöjd och mycket mycket mer!
På entréplanet välkomnas du in i hallen och ser rakt in i köket som precis som allt annat i bostaden är helt nyrenoverat och väntar på att invigas. Våningsplanet erbjuder även ett stort vardagsrum med fungerande kakelugn, uppvärmd glasveranda som leder ut till altanen och trädgården, tvättstuga med möjlighet till dusch samt ytterligare ett generöst rum att inreda efter behov med gäst-wc intill. Övervåningen är den privata delen av hemmet som erbjuder hela 7 takkupor, 3 stora sovrum varav master bedroom har en stor walk in closet i direkt anslutning till rummet. Övervåningen erbjuder även ett badrum med generösa ytor, toalett samt ett till rum som kan inredas som vardagsrum, sovrum eller kontor.

Bilen ställer man bekvämt på gården där en parkeringsyta om ca 5 meter per fastighet finns att förfoga över.

Det unika läget gör dig granne till Gävles vackra stadspark Boulognerskogen där fina promenadstråk, sommarcafé, utegym och stadsbad finns att erbjuda. Gävles Centralstation finns på gångavstånd vilket gör det enkelt och praktiskt för dig som pendlar eller jobbar på annan ort.

De angivna taxeringsuppgifterna är hämtade från fastighetsregistret. En fastighetsreglering har nyligen genomförts och taxeringsuppgifterna har ej uppdaterats efter det. Med anledning av att fastigheten har förändrats kommer en omtaxering att behöva ske. Preliminärt taxeringsvärde för 2021 om 5 390 000 kronor.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Gävle