Kyrkogatan 13

Tingsryds kommun Se på karta

2 550 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
168 m²
Biarea
138 m²
Tomtarea
5 017 m²
Byggår
1948
Driftkostnad
48 680 kr/år

I hjärtat av Rävemåla, nästan lite gömd bakom prunkande träd och grönskande växter, ligger den unika arkitektritade läkarvillan. Den gamla läkarmottagningen är väl bevarad i originalskick och än idag finns charmiga detaljer kvar såsom dörrskyltarna in till "Röntgen" och "Väntrum". Det är inte bara läkarmottagningen utan även hela boningshuset som är orört och bevarat såsom det från början var menat att se ut. Här får man känslan av att tiden stått stilla och originaldetaljerna såsom dörrar, trappräcken och handtag finns kvar.
Likt en oas ligger den parkliknande trädgården med vackra perenner och blommande buskar. Här kan man sola, umgås eller bara få njuta av egen tid utan insyn från grannar eller andra.

Det lilla stationssamhället Rävemåla ligger där Länsvägarna 120 från Tingsryd till Kalmar och 122 från Växjö till Karlskrona korsar varandra. Rävemåla har drygt 300 invånare och här finns ett antal föreningar och ungdomsaktiviteter. Man möts och umgås på biblioteket och tränar i sporthallen, på gym eller på fotbollsplan. Här finns matbutik, bank och restaurang och för de yngre finns förskola och friskola med årskurs 1-6.

Tingsryd är närmaste större tätort med 2 matbutiker, bank och vårdcentral och ligger bara lite drygt 2 mil därifrån. Där finns också en mängd butiker och matställen som erbjuder det mesta man kan behöva.
Man skulle kunna säga att Rävemålas läge är centralt, då du inom en timmes bilfärd når fem olika städer och därför bjuder på ett stort urval av utflyktsmål.

Fastigheten är förbesiktigad och energideklaration har utförts, ni finner protokoll under dokument.

Välkommen att kontakta oss för visning!

Läs mer hos mäklaren

Kontakta mäklaren

Jørgen Johansen

Egendomsbyrån AB
Mäklare Jørgen Johansen, Egendomsbyrån AB
+4647710000