Björlanda strand 114

Björlanda, Göteborg Se på karta

19 000 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
345 m²
Biarea
130 m²
Tomtarea
1 470 m²
Byggår
2008
Driftkostnad
55 400 kr/år

Extremt exklusiv villa om totalt 475 kvm uppförd 2008 i fullkomlig avantgardistisk form med enastående inredning, stora glaspartier, orangeri, poolområde, dubbelgarage och havsnära läge i Björlanda kile. Villan är orienterad med ena långsidans alla glasningar i väster samt placerad på en höjd vilket ger utsikter mot hamnen och skärgården.

Villa Björlanda Strand
Denna fantastiska Villa med sin tydligt moderna form reser sig upp i området i en ödmjuk majestätisk närvaro som för att synas. Arkitekten Jan Vasell har all anledning att känna sig nöjd. Hans absoluta mästerverk överträffar det mesta i denna väg. Fasaderna, vinklarna, glasningarna får vem som helst att vilja se mer. Den svagt uppåt lutande entrégången med sina stora kvadratiska klinker visar vägen till det från golv till tak glasade entrépartiet.

I hallrummet fortsätter klinkergolvet och mynnar vidare ut i stora delar av huset. Den enorma rumsvolymen är omedelbar och förförisk. Dagsljuset fullkomligt sköljer över en samtidigt som orden stakar sig inför allt det fina. Takhöjden är imponerande med sina 3,5 till 6 meter vid högsta nivån såväl som glaspartierna mot poolområdet.

Villans absoluta signum är sällskapsdelen med det öppna, stilrena köket i vit högglans från danska JKE Design med bänkskivor i svart granit (Nero Assoluto) rikligt utrustat med maskiner i huvudsak från Miele. Rostfri höj- och sänkbar köksfläkt, 4 rostfria ugnar (kombiugn, ångugn och varmluftsugnar), dubbla rostfria kyl- och frysskåp, rostfri köks-TV från Küpperbusch, rostfri kaffemaskin, rostfri porslinsvärmare, vinkyl samt integrerad diskmaskin. Stor köksö med gott om förvaring, vatten med grönsaksvask och fem induktionshällar från danska Witt infällda i nivå med stenbänken på samma vis som köksvågen från Miele. Stänkskydden har infälld LED-belysning.

Matsalsdelen praktiskt intill rymmer vilket matbord som helst medan glaspartierna lustfyllt sällskapar med lyxig hotellkänsla, inte minst med det upplysta poolområdet utanför. Från matsalsdelen syns även entresolvåningen med den vita flygeln sväva fritt ut i den stora rumsvolymen. I taket och även under entresolvåningen är spots installerade för olika ljusscenerier. Ett stort upplyst och vägghängt vitrinskåp förvarar allt snyggt glas till köket dekorativt och trivsamt.

Intill tar vardagsrummet vid med en skön sittning och även här med en trivsam blick mot poolområdet och entresolplanet. Här är glaspartierna som högst och takhöjden likaså med sina 6 meter! Det är förberett för en öppen spis i kubistisk form. En ombonad känsla i allt det gigantiska.

Sällskapsdelen har flera öppningar i glaspartierna till poolområdet.

I glasrummet, ett till större delen glasat rum, finns en stämningsfull ljussättning med bakgrundsbelyst TV integrerad i väggen. En stor glasad burspråksutbyggnad ger vyer över de närmaste husen. Vyn bort mot köket och den glasade väggen till tvättstugan kompletterar upplevelsen.

Arbetsrummet intill har breda ekplank på golvet, stort fönster i väster samt väggfasta förvaringsskåp. Det rymliga rummet är möblerat med två arbetsbord. Via takluckan nås en stege till förvaringsvinden.

I stort format och som en sammanhängande helhet ligger Master bedroom en suite samt dressingroom som på vilket lyxhotell som helst! Sovrummet har ett skönt ekgolv och fönsterpartier från golv till tak. De övre är öppningsbara via fjärrstyrning. Inbyggda spots och vägghängda skåp. Luftkonditionering svalkar när sommaren blir för varm.

Dir

Läs mer hos mäklaren
Ahre Fastighetsbyrå