Villagatan 3

Dunkehalla, Jönköping Se på karta

12 000 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
280 m²
Biarea
244 m²
Tomtarea
1 429 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
42 944 kr/år

Fastigheten på Villagatan 3 erbjuder en av stadens ståtligaste villor i ett fantastiskt centralt läge med gångavstånd till centrum, Dunkehallaån runt knuten och med Stadsparken i blickfånget.

När familjen som bor här idag flyttade in 1984 sa en vän till dem att detta är ett "stannhus", dvs här bor man kvar och så blev det för dem, de har bott här drygt 35 år nu.
Fastigheten byggdes av vågfabrikören Robert Lindell med familj 1908-1909 och döptes till Villa Lindhem. Intresse för arkitektur och bekantskap med stadsarkitekten August Atterström ledde till ett vackert stort hus med moderniteter som el och vattenburen värme istället för kakelugnar. Badrum på andra våningen nära sovrummen var en annan nymodighet som ersatte dåtidens källarbadrum. På alla materielval och detaljlösningar märker man att byggherren hade råd att låta det bli lite utöver det vanliga.
1029 var det dags för en betydande ombyggnad. Ny entré och mur med ekgrind tillkom exteriört. Robert var god vän med stadsarkitekten, Göran Pauli som hjälpte till med ritningar för att möta familjens behov och ideér. Sedan huset 1964 såldes av familjen Lindell, har endast två familjer bott i huset vilket innebär att 4 familjer bott här på 110 år, så detta är verkligen ett hus att stanna i.

På denna unika fastighet finns en uppvuxen och fin trädgård och ett hus med umgängesytor som matsalar, salonger och allrum vilka måste upplevas på plats.
Här finns flera sovrum, badrum och en källarvåning som erbjuder träningsytor, tvättstuga och rejäla förrådsutrymmen. Dessutom finns här en inredningsbar vind.
Huset passar utmärkt både för den stora aktiva familjen eller för er som önskar ett stort hus med charm och stora representativa ytor där själen sitter i väggarna.
Välkommen hem!!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Jönköping