Torggatan 1

Gärsnäs, Simrishamns kommun Se på karta

4 950 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
200 m²
Biarea
180 m²
Tomtarea
815 m²
Byggår
1936
Driftkostnad
76 350 kr/år

Välkommen till denna ståtliga villa med bevarad charm och i mycket gott skick! Uppförd 1936, av Ludvig och Colma Mattsson. Ludvig var stenhuggare och hade sin verksamhet i garaget. Nuvarande ägare har under flera decennier varsamt renoverat och förbättrat fastigheten. Många attribut skvallrar om svunna tider, så som den höga takhöjden, kakelugnen, bevarade dörrar, dörrfoder och lister i gammalt snitt. På originalritningen har rummen namn som herrum, salong och dagligt rum. Sedan 1991 har huset haft samma ägare, som över åren genomfört en mängd förbättringar. Nya badrum, kök, el/vvs, fönster och fasad-målning, tillbyggnad av farstu och garage, dränering etc. Effektivt värmesystem från bergvärme, som kompletterats med solceller. Fiber finns.

Boningshuset rymmer både generöst tilltagna sällskapsrum och många sovrum. Toalett finns på tre plan. Ovan övre plan finns även en isolerad vind med ståhöjd, perfekt för förvaring eller som enklare gästrum. På tomten finner vi även en stor garagebyggnad också denna i mycket gott skick! Putsade väggar, glättad betong på golvet och fönster med spröjs likt boningshuset. Värmande kamin finns.

Trädgården är omringad av murar och en hög bokhäck. Välvårdat med gräsytor, plattsättningar, fruktträd och allehanda växter. Vi finner både ett jacuzzi-bad och ett växthus finns är vidbyggt på garagebyggnaden.

Gärsnäs är en by med fina kommunikationer (tåg Malmö/Simrishamn och buss Lund/Simrishamn) och hög servicegrad med affärer, livsmedelsbutik, för- och grundskola och vårdcentral.

Läs mer hos mäklaren
Mäklarna Ekström & Co AB

Kontakta mäklaren

Marcus Ekström

Mäklarna Ekström & Co AB
Mäklare Marcus Ekström, Mäklarna Ekström & Co AB
0709-398286
Guldhemmets logotyp

Finalist

Årets Mäklarkontor

Guldhemmet 2020

Visningstider

  • 6
    feb
    Sön 6 feb kl. 12:00–12:45
    Anmäl dig via fastighetsmäklarens hemsida eller genom att ringa kontoret 0414-14640.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.