Mäklarna Ekström & Co AB

Mäklarna Ekström & Co AB

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Markaskälsvägen 39-9, Sandhammaren, Ystads kommun
 • Sön 11 jun kl 11:30
Markaskälsvägen 39-9, Sandhammaren, Ystads kommun, bild 2
Markaskälsvägen 39-9, Sandhammaren, Ystads kommun, bild 3

Markaskälsvägen 39-9

Villa
Sandhammaren, Ystads kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

6 950 000 kr

132 m²

4 rum

4,5 ha tomt

Välkommen till underbara Villa Hedehus på avskilt läge vid Mälarhusens kritvita sandstränder! Detta paradis har varit i samma familjs ägo sedan det uppfördes 1917. Konstnären Fritz Kärfve hade sedan många år hyrt en ålabod i området och förälskat sig i ljuset, klitterna och den finkorniga sanden som ändrade färg och utseende beroende på väderlek och årstid. Han köpte ett backaskifte och gav arkitekten Rosell & Lindqvist i Malmö i uppdrag att rita ett hus i engelsk ”cottage” stil. Det generöst tilltagna och spännande fönstret i vardagsrummet gav ljus till konstnärens ateljé. Huset fick namnet Villa Hedehus det är lätt att förstå om man tittar på foton från den tiden. Den ståtliga villan är full av känsla och historia, med väl tilltagna sällskapsrum, genuina eldstäder, spröjsade fönster, lertegel på taket och putsade väggar. Samtidigt genomgick huset en större renovering så sent som 2015 och fick då bland annat nytt kök, nytt badrum, installation av fiber, nya ekgolv och ytskikt i allmänhet. I sydväst-läge finns ett trädäck med runda former. På tomten finns även en sidobyggnad som förutom en carport rymmer ett härligt isolerat och uppvärmt rum. Rummet har en fin designkänsla med ytskikt i rå plywood och skulle fungera som såväl förråd som gästhus eller kontor. Den omedelbara utemiljön är underbar och omgiven av naturen. Inramad av uppvuxna träd och häckar. Därutanför sträcker sig Sandhammarens Naturreservat ner mot de kritvita sandstränderna. Av denna underbara miljö, äger du över 45 000 kvm! Då det inte finns några allmänna parkeringar precis nedanför huset, så upplevs stranden som öde även om sommaren.

 • Premium
Kaptensgatan 32, Skillinge, Simrishamns kommun

Kaptensgatan 32

Villa
Skillinge, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

3 500 000 kr

150 m²

5 rum

771 m² tomt

Längs fiskelägets paradgata Kaptensgatan finner vi detta genuina hus, uppfört 1936. Huset ritades av Gunnar Green, som har ritat många av fiskelägets hus från denna epok. Här finns många genuina detaljer, så som slipade träplank på golven och spröjsade fönster med hög resning. Takhöjden är väl tilltagen och i ett av rummen finns bevarade originalmålningar på väggen. Vi finner allrum, sovrum och toalett i båda planen. Från övre plan ser vi havet och Bornholm. Huset har ett vattenburet värmesystem och ny panna införskaffades så sent som 2021. Trädgården är ombonad och uppväxt. Ett fint förråd med nylagt tak och lockläktpanel i rött. Här finns en rejäl uteplats, varifrån de ståtliga äppelträden kan beskådas. Dessa planterades samma år som huset uppfördes. Skillinge är ett levande fiskeläge med affär, hamnkrog, vedeldad pizzeria, förskola och små butiker.

Byvägen 49, S:t Olof, Simrishamns kommun

Byvägen 49

Villa
S:t Olof, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

8 900 000 kr

345 m²

9 rum

1,2 ha tomt

Välkommen till Österlen och Sankt Olofs praktfulla Prästgård! År 1931 ritade arkitekt G. Ekström byggnaden åt dåvarande kyrkoherde Nils Boström. Stilmässigt uppförd i Swedish Grace, den skandinaviska varianten av Art Deco. En modern stil som även gav utrymme för en del dekorationer och utsmyckningar. Med kalkstenssmyckad fot, högresta fasader och en rejäl frontespis fick huset en herrgårdslik gestaltning. Spröjsade fönster, friser, smyckad dubbeldörr och den klassiska glasverandan adderade känsla. Platsen var magisk redan då; inbäddat bland ståtliga träd och med utsikt mot byns vackra pilgrimskyrka, med anor från 1200-talet. Så sent som 2008 hamnade fastigheten i privata händer och har sedan dess genomgått en mycket omfattande restaurering och renovering. Det är nu såväl funktionellt som estetiskt fulländat! Med varsam hand har de genuina attributen bevarats i till exempel plankgolv, spegeldörrar, lister och dörrfoder, den ståtliga trappan, en härlig takhöjd och den restaurerade verandan. Samtidigt är huset nu ett modernt hem med många funktionella förbättringar i form av vattenburen värme, fiberanslutning, nytt tak med isolerad vind, platsbyggt kök och helkaklade badrum. Rumsdispositionen har med känsla förbättrats och utemiljön har blivit mer lättillgänglig. Dessutom finns nu även ett underbart gästhus! Utemiljön är magisk och spänner över mäktiga 11 643 kvadratmeter. En lindallé leder ner till själva prästgården och skapar distans till vägen. Byggnaderna omges av väl tilltagna gräsytor och ståtliga träd. Den parkliknande trädgården skapades av den kände trädgårdkonstnären Helge Lundström. I perfekt västerläge finns en stor altan och bakom gästhuset ligger en härlig köksträdgård. Trädgården har stor potential och kan samtidigt vara lättskött. Sankt Olof omges av fantastiska bokskogar med mänger av promenadstråk. Naturen är ett stort plus och samtidigt nås enkelt havet och Simrishamn. I byn finns livsmedelsaffär, barnomsorg, skola, äldreboende, B&B och Byvägen 35, ett av Österlens mest välrenommerade kaféer.

Fädernevägen 211, Huaröd, Kristianstads kommun
 • Budgivning pågår

Fädernevägen 211

Villa
Huaröd, Kristianstads kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

2 400 000 kr

100 m²

3 rum

2,6 ha tomt

Skånelänga på naturskönt läge uppfört från 1800-talets andra hälft. Husets boarea är ca 100 kvm. Övre plan på ytterligare drygt 40 kvm är inte medräknat eftersom det är lägre i takhöjd. Där har familjens barn huserat. Stengolv, putsade väggar och synliga bjälkar är några av detaljerna. Det finns två luft/luftvärmepumpar som värmer bostaden. I anslutning till bostaden finns en uteplats med pergola med utsikt över äppelträd, päronträd, syrener och betande kor. Huset ligger på ett högt läge på tomten med inramad tomtgräns i form av ett charmigt stengärde. Den odlade marken som omger fastigheten är idag delvis ekologisk jordbruksmark. Huaröd är en kyrkby belägen på Linderödsåsen vackert beläget omgiven av bokskogar och kallas "Skånes sista vildmark". I närheten ligger Forsakars vattenfall, naturreservatet Fjällmossen och bäckravinen Åbergen. Närmaste tätort är Degeberga cirka 9 km (från fastigheten ca 7 km). I Huaröd finns förutom kyrkan ett friluftsbad, förskola, lanthandel, bensinstation och café. Det finns flera föreningar i Huaröd bl.a. ett byalag, kulturförening, idrottsförening, badförening och häst- och sportförening. Till havet är det cirka 15 kilometer och till Kristianstad är det ca 30 kilometer.

 • Plus
Räckavägen 26, Borrby, Simrishamns kommun

Räckavägen 26

Gård/Skog
Borrby, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

9 800 000 kr

300 m²

10 rum

2,1 ha tomt

Högt belägen avstyckad gård med fin utsikt över slättlandskapet. Helt kringbyggd med fin innergårdskänsla, kullersten och pool, stort trädäck och anlagd uteplats. Borrby samhälle har all service, livsmedelsbutik, vårdcentral, apotek, skola och förskola. Bussförbindelse i närheten. I uthuslängorna finns två garageplatser med verkstad om 100 m². I förlängningen i denna byggnad finns nyinredd ateljé/gästlägenhet med fullt utrustat kök, samt dusch/wc. I den f.d. stallängan finner vi på nedre plan ytor för förvaring och eventuell verksamhet, samt poolens teknikrum. Övre plan finns aktivitetsrum. Stallänga mot öster, möjlighet att bygga två separata lägenheter. Idag finns ett sommarrum samt stort kallförråd, i anslutning till pool med stort trädäck och anlagd uteplats.

Strandgatan 41, Skillinge, Simrishamns kommun

Strandgatan 41

Villa
Skillinge, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

10 200 000 kr

245 m²

12 rum

1 160 m² tomt

Boarean 245 kvm utgör huvudbyggnaden i 1,5 plan inkl vidbyggd f.d smedja om ca 80 kvm numera två lägenheter om vardera 40 kvm innehållande 2-3 rum. Duschrum med wc, dusch och tvättställ. Samt trinettkök i varje. Biarea ca 25 kvm utgör liten källare, samt tvättstuga och pannrum. Fastigheten har ett fantastiskt läge alldeles intill havet. Fri havsutsikt. Härlig anlagd gammaldags trädgård med äppleträd, körsbär, plommon, fikon etc. Förrådsbyggnad samt växthus, lekstuga och gungställning. I Skillinge finns mataffär, teater, hamnkrog, Bistro och Veranda, förskola, Österlens FF (div. 2). Tennis- och padelbanor. Fina strövområden mot Norrekås, Örnahusen, alt. Gislövshammar och Brantevik. Bra bussförbindelser.

BRF Aurora i Simrishamn, null, Simrishamns kommun
 • 8 lediga bostäder

BRF Aurora i Simrishamn

Lägenhet
Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

fr. 289 800 kr

12,6-18,5 m²

1 rum

1 270 kr/mån

På sjukhusvägen 2 i centrala Simrishamn, är vi stolta att nu kunna presentera detta investeringsprojekt vid namn BRF Aurora. Här erbjuds hotellrum i ett välfungerande och etablerat Bed & Breakfast, med garanterade hyresintäkter under de första tre åren. Upplägget är enkelt, man köper en eller fler hotellrum och har rätt att under några veckor nyttja sitt boende, därutöver hyrs rummet ut med garantier och fast avkastning. Storlekarna varierar från ca 9 kvm upp till hela 37 kvm. Aurora har bra parkeringsmöjligheter och området är väldigt tyst och lugnt. Under åren 2002-2003 skapades verksamheten genom en omfattande renovering och ombyggnad. Konceptet är lönsamt och mycket väl fungerande med alla tillstånd iordning. Fin omsättning och vattenburet värmesystem från fjärrvärme ger effektiv drift. Verksamheten har under många år förfinats och effektiviserats. Verksamheten bedrivs året runt. Passande nog är Aurora morgonrodnadens gudinna i den romerska mytologin. På grekiska heter hon Eos. Hon har till uppgift att varje morgon öppna österns portar så att solens vagn kan komma fram. Skyddat från både vind och insyn kan gästerna njuta av sin frukost på den stora terrassen. Trädgården är lummig och trevligt anlagd. Simrishamn med alla sina restauranger, tågstation, hamn och egen strand ligger centralt på Österlen och är en perfekt startpunkt för utflykter i regionen och en destination som blir mer och mer populär för varje år. Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för detaljerad information och för att boka visning.

 • Nybyggnadsprojekt
Skillingevägen 36, Brantevik, Simrishamns kommun

Skillingevägen 36

Villa
Brantevik, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

9 800 000 kr

178 m²

6 rum

1 416 m² tomt

Exklusivt och unikt boende i Brantevik. Ett stenkast från havet och närmaste granne med "Grönets" stora naturskyddsområde med strandängar och naturbetesmarker. Hörntomt med havsutsikt vid stillsam återvändsgata. Huset är byggt i traditionell skepparhusstil 2005 men modernt och väl genomtänkt. Stor omsorg har lagts på smakfulla detaljer och materialval. Huset är uppmurat från grunden med hjälp av skickliga lokala hantverkare. Ett välkomnande hem med öppen planlösning, präglat av generösa ljusinsläpp genom fönster/dörrar och kupor. Stengolv med golvvärme, stor täljstenskamin och en väl tilltagen spaavdelning för vardagslyx med bubbelpool och bastu. Den inspirerande trädgården, full av rosor, bjuder möjligheter till sittplatser i alla väderstreck. I det fantastiska växthuset, under ett stort fikonträd, sitter man skyddad långt in på hösten. Garage /förråd, gästhus och växthus inramar den lummiga insynsskyddade sydväst/väst sidan av tomten. Stor stenläggning i Offerdalsskiffer. På försommaren skördas kilovis med egen sparris och på sensommaren bjuder trädgården på bl.a. Havtorn, Mullbär, Aronabär, Hallon. Promenadstig ner till badklipporna, 2 min, och sen vidare strandpromenad mot Gislövshammar.

 • Plus
GyllenGården - Tjustorp 1230, Smedstorp, Tomelilla kommun

GyllenGården - Tjustorp 1230

Villa
Smedstorp, Tomelilla kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

8 900 000 kr

370 m²

9 rum

5 648 m² tomt

Välkommen till vackra och rustika GyllenGården, belägen strax söder om Smedstorp, Österlens geografiska mittpunkt. Här väntar ett ombonat bostadshus, den unika sviten ”Splendid” och en stor sal, känd som Österlens vackraste konstgalleri. Här kan du bo och driva verksamhet, låta kreativiteten flöda eller bara fullt ut njuta av den rofyllda miljön och de vackra vyerna. Läget är fritt och ostört, det är nära till både havet, bokskogarna och traktens övriga sevärdheter. En verklig fördel med denna gård är jordvärmen och de nyinstallerade solcellerna. Med ett B i den nyligen gjorda energideklarationen blir driftskostnaderna verkligt låga. Den fyrlängade 1800-tals gården är stilenligt och genuint renoverad av både nuvarande och tidigare ägare. Byggnaderna är över lag i ett mycket gott skick. Huvudbostaden består av 120 m², övrig boarea 190 m² utgör svit och sal/galleridel. Utöver detta finns biutrymmen om ca 150 m² bestående av ytterligare sovrum, sommarrum och förråd. Gyllengården har en genuin kullerstensbelagd innergård och är ett paradis för den trädgårdsintresserade. Här råder färgfyrverkeri under vår, sommar och höst. Det finns, bland mycket annat hundratals rosbuskar och olika sorter av underbara pioner. I ”parken” växer en ståtlig platan och på innergården ett exotiskt tempelträd, en Ginkgo med uråldrig historia. I trädgården finns altan, pergola, solrum, köksträdgård och många skyddade uteplatser i olika väderstreck.

Tågarpsvägen 249, Glemminge-Tågarp, Ystads kommun

Tågarpsvägen 249

Villa
Glemminge-Tågarp, Ystads kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

1 900 000 kr

115 m²

5 rum

2 004 m² tomt

Med åkerlandskap runtomkring och en prunkande trädgård som glömts bort, kan man vandra runt och hitta pärlor och se den prakt växtligheten haft. Man slås av hur en trädgård kan fortsätta leva, hur fåglarna bygger bo och hur naturen finns nära. Om man ska beskriva enbart doften av de blommande träden, blir det närmst med ordet "ljuvlig". Bostadshuset har glömts bort och trädgården har varit prioritet. Men det finns gott om utrymme i bostaden och ett funktionellt dubbelgarage. Varmt välkomna till Glemminge-Tågarp!

Sektersgatan 1B, Ystad, Ystads kommun

Sektersgatan 1B

Lägenhet
Ystad, Ystads kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

1 675 000 kr

78 m²

3 rum

3 886 kr/mån

21 474 kr/m²

I centrala Ystad hittar vi BRF Cedern och denna pärla. Bostadsrättsföreningen är känd i Ystad som en av de mest solida. Lägenheten ligger på första våningen, endast en halvtrappa upp. Den är ljus och har ett solgult originalkök samt en härlig inglasad balkong.

 • Balkong
BRF Aristokraten, null, Båstads kommun
 • 10 lediga bostäder

BRF Aristokraten

Lägenhet
Båstads kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

fr. 2 168 000 kr

27,1-95,1 m²

1-3 rum

2 415 kr/mån

På ypperligt läge i centrala Båstad, presenteras detta nyproduktionsprojekt i form av 10 moderna lägenheter. Storlekarna varierar från 27 kvm upp till 95 kvm där den minsta ligger i bottenplan och de största på vindsplan i etage. Till föreningen kommer man knyta en poolbil att gemensamt nyttja oavsett om man bor här permanent eller nyttjar bostaden endast som fritidsbostad. En kort promenad rakt norr över nås Malens havsbad och vidare västerut når Båstads rika utbud av både affärer, restauranger och inte minst samhällsservice som skola, vård, barnomsorg och kommunikationer. Båstad växer och utvecklas snabbt och har olika sidor att visa upp under årets olika årstider. Sommaren med tennisveckan och nu även paddelvecka samt alla andra event och roligheter som drar folk till byn, hösten som lugnet efter stormen när vardagen och rutinerna landar i naturens krispighet runt om på Bjäre och i Båstad, vintern med sitt stilla lugn och våren med naturens knoppande och förhoppningar. Båstad är en by som lever året om. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Aristokraten!

 • Nybyggnadsprojekt
Sandbybäcksvägen 14, Sandby strand, Simrishamns kommun

Sandbybäcksvägen 14

Tomt
Sandby strand, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

4 750 000 kr

1 022 m² tomt

Välkommen till Sandby Strand på Österlen och dess kritvita sandstränder! Här finner vi en av områdets sista byggklara tomter. Med sitt riktiga A-läge så är detta ett perfekt läge för dig att skapa ditt drömhem. Inbäddat bland ståtliga tallar som ger skydd mot vinden och samtidigt med stranden några hundra meter bort. Naturen gör sig ständigt påmind. NOTERA att anslutningar för kommunalt vatten och avlopp, el och fiber är BETALDA. Dessa ansluter till annex-byggnaden på fastigheten. Trots sin storlek om 15 kvm, så rymmer den sovrum, dusch/wc och har även ett pentry. Byggnaden är i mycket gott skick, efter att den i början av 2000-talet genomgick en omfattande renovering. Den är spännande med sitt åttkantiga uttryck och falsade plåttak. En byggnadsplan från 60-talet styr vad som får bebyggas. Där går att utläsa att 1/5 av fastigheten får bebyggas. Detta avser byggyta på mark.

 • Plus
Torggatan 11, Gärsnäs, Simrishamns kommun

Torggatan 11

Övrigt
Gärsnäs, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

5 895 000 kr

1 059 m²

1 178 m² tomt

Mitt på Österlen finner vi denna gedigna och genomrenoverade fastighet om hela 1 059 m² i lokalyta! Det gamla kommunhuset rymmer idag stora generösa sällskapsrum, matsal och hela 18 sovrum i varierande storlekar. Genomgående en pampig byggnad, med högt i tak och fint ljusinsläpp. Framför huset finns ett torg med rader av ståtliga plataner och gott om parkeringsmöjligheter. Byggnaden är i mycket gott funktionellt skick och har hiss, godkänd OVK, energideklaration, nyinstallerat modernt brandlarm, nytt värmesystem och anslutet till fiber-nätet. Egna parkeringsmöjligheter och en mängd allmänna platser vid Gärsnäs Torg. Det centrala läget erbjuder smidiga kommunikationsmöjligheter med tågen till Simrishamn, Ystad, Malmö och Köpenhamn och passar utmärkt till t.ex. vårdboende, HBV-hem, kontor eller för en turistverksamhet. Gärsnäs är en levande by, med bl.a. förskola/skola, vårdcentral, livsmedelsbutik, affärer, konditori och mycket gott utbud med kollektivtrafik (både tåg och buss).

Hävdavägen 62, Örnahusen, Simrishamns kommun
 • Budgivning pågår
 • Tor 8 jun kl 15:00
Hävdavägen 62, Örnahusen, Simrishamns kommun, bild 2
Hävdavägen 62, Örnahusen, Simrishamns kommun, bild 3

Hävdavägen 62

Villa
Örnahusen, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

6 995 000 kr

110 m²

5 rum

4 360 m² tomt

Exceptionell designbostad på Örnahusen, Österlen! Här har ägaren tillsammans med arkitekt, inredningsdesigner och lokala hantverkare skapat något alldeles unikt, i både stil och utförande. Designkonceptet beskrivs som: "Visionen har från start varit att få in behagliga proportioner där vi har hämtat inspiration från naturens egen design, bland annat genom att använda oss av olika geometriska former som tillsammans bildar en harmonisk melodi. Utvalda hörn har blivit avrundade, en dagöppning har fått ett smalt högt valv medan en avskiljande vägg fått en bredare välvd form. Några rektangulära fönsterpartier har utarbetats efter det gyllene snittet i dess fönsterspröjssättning, varav någon är i ek och en annan i metall. Basen i interiören är ljus och levande där olika nyanser av kalkpigment från Island fått pryda väggar och tak, vilket ger en luftig karaktär till huset. Långa, breda golvtiljor och trappor i vitlaserad douglasgran möts upp med bronsfärgade glaspartier och där travertinsten möter brunbetsad ek i både köks- och garderobsfronter, allt för att få mjuka övergångar som tilltalar sinnet både visuellt och texturalt. Unika lösningar där formgivning och hantverket fått stå i centrum.” Den extremt omfattande renoveringen stod klar så sent som 2023 och är svår att beskriva i korta ordalag, men resultatet är så nära ett nybyggt hus man kan komma, vilket även besiktningsprotokollet visar. Materialen är valda med omsorg och håller högsta kvalitet. Fiber finns och vattenburen värme från bergvärmeanläggning, som är dimensionerad för kyla om sommaren och även för att värma en framtida pool. Husets biarea, utgörs främst av en källare, som verkligen är en del av husets bostadsutrymme. Den anlagda trädgården är mycket välplanerad med boulebana, murar, planteringar och belysning. Här ryms även en friggebod i cortenplåt, isolerad med indragen el och vatten. Dessutom finns bygglov för ett gästhus. I övrigt mäter tomten generösa 4 360 kvm och består till stora delar av lättskött ängsmark. Området har en sandig jordmån och ett stenkast från huset ligger Sveriges äldsta vinodlingar. Här på omtyckta Hävdavägen finns försäljning av närodlade grönsaker, samt bageri och kafé i form av välrenommerade Jord & Bord och Gamla Bageriet. Till fots nås även havet och omtyckta Tångvägen som tar dig till kritvita stränder eller till Skillinge. I detta levande fiskeläge finner vi förskola, livsmedelsbutik, hamnkrog, pizzeria, flera kaféer, små butiker och en uppskattad teater. Några kilometer inåt landet når vi Borrby, som även har bl.a. skola, närvård, apotek, bank och byggvaruhus.

 • Premium
Östersjögatan 4, Brantevik, Simrishamns kommun

Östersjögatan 4

Villa
Brantevik, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

9 750 000 kr

170 m²

6 rum

781 m² tomt

Välkommen till detta ståtliga skepparhus med vidsträckt havsutsikt på Branteviks fiskeläge på Österlen! Boningshuset ackompanjeras av ett fint gästhus och en underbar och skyddad utemiljö. Både boningshus och gästhus ritades av de erkända arkitekterna Barup & Edström och uppfördes 2008 av en välrenommerad lokal byggfirma. Byggnaderna är såväl funktionellt som estetiskt en sann dröm. Fördelarna är många i allt från en smart planlösning och exklusiva materialval, till det vattenburna värmesystemet som alldeles nyligen kompletterats med solceller. Fiber finns. Havet är ständigt närvarande och extra bländande från balkongen på övre plan. Utemiljön är sannerligen ett litet paradis! Trädgården är en insynsskyddad oas, som ramas in av gästhuset, en rejäl mur, uppväxta häckar och träd. Här finner vi anlagda uteplatser i flera väderstreck och en mängd spännande växter, så som fikon, magnolia, valnöt, silverpäron, blåregn, lavendel och buxbom. Alldeles nedanför huset finns en sandstrand, som nås via en gångstig. Anlagd cykelväg finns till Simrishamn, där du finner all tänkbar service och ett stort utbud av restauranger. På Brantevik finns också restauranger, kaféer, vinbar och om sommaren bjuder byn på Musik under Stjärnorna.

Sjukhusvägen 2, Centrum, Simrishamns kommun

Sjukhusvägen 2

Lägenhet
Centrum, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

440 100 kr

16,3 m²

1 rum

1 643 kr/mån

27 000 kr/m²

På sjukhusvägen 2 i centrala Simrishamn, är vi stolta att nu kunna presentera detta investeringsprojekt vid namn BRF Aurora. Här erbjuds hotellrum i ett välfungerande och etablerat Bed & Breakfast, med garanterade hyresintäkter under de första tre åren. Upplägget är enkelt, man köper en eller fler hotellrum och har rätt att under några veckor nyttja sitt boende, därutöver hyrs rummet ut med garantier och fast avkastning. Storlekarna varierar från ca 9 kvm upp till hela 37 kvm. Aurora har bra parkeringsmöjligheter och området är väldigt tyst och lugnt. Under åren 2002-2003 skapades verksamheten genom en omfattande renovering och ombyggnad. Konceptet är lönsamt och mycket väl fungerande med alla tillstånd iordning. Fin omsättning och vattenburet värmesystem från fjärrvärme ger effektiv drift. Verksamheten har under många år förfinats och effektiviserats. Verksamheten bedrivs året runt. Passande nog är Aurora morgonrodnadens gudinna i den romerska mytologin. På grekiska heter hon Eos. Hon har till uppgift att varje morgon öppna österns portar så att solens vagn kan komma fram. Skyddat från både vind och insyn kan gästerna njuta av sin frukost på den stora terrassen. Trädgården är lummig och trevligt anlagd. Simrishamn med alla sina restauranger, tågstation, hamn och egen strand ligger centralt på Österlen och är en perfekt startpunkt för utflykter i regionen och en destination som blir mer och mer populär för varje år. Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för detaljerad information och för att boka visning.

 • Nyproduktion
Ryadalsvägen 27, Vitaby, Simrishamns kommun
Ryadalsvägen 27, Vitaby, Simrishamns kommun, bild 2
Ryadalsvägen 27, Vitaby, Simrishamns kommun, bild 3

Ryadalsvägen 27

Gård/Skog
Vitaby, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

11 500 000 kr

216 m²

8 rum

18 ha tomt

Välkomna till Ryadalsvägen strax utanför Vitaby! Här finner du en således unik fastighet med hela 14,1 ha mark fördelat på 10 ha åker, 2 ha park och resten består bl.a. av den uppvuxna, parkliknande trädgården. Genom fastigheten och trädgården rinner Mölle å med den gamla kvarndammen bevarad. I slutet av dammen passerar ån ett mindre vattenfall där djupet i dammen regleras. Här rör sig vilda flodkräftor och även foreller till och från. Du finner även ett väldigt rikt fågelliv runt dammen med både Sommargylling och Näktergal. Sommargyllingen häckar endast på omkring tio biotoper i Skåne, Grevlundamölla är en av dem! Trädgården är inramad av en vacker hög bokhäck. Bostaden rymmer den stora familjen, 216 kvm är fördelat på två rymliga allrum, kök med stor matplats och mysig kamin, två separata uppgångar till övre plan varav det ena rymmer två sovrum, allrum, badrum och det andra ett sovrum samt badrum. Perfekt om man vill att gästerna ska ha sin separata del alt. ungdomen. Delvis källare med tvättstuga, pannrum och förvaring. Utöver boningshuset finns även ett separat gästhus om ca 50 kvm med pentry och WC. Garage för tre bilar. Här är möjligheterna oändliga! Vad sägs om en hästgård eller varför inte ett generationsboende? Området med dess kuperade landskap är omtyckt av naturälskare. Utsikten mot Hanöbukten, Haväng och Vitemölla är magnifik. Ca 5 min bilväg ner till Havängs underbara strand! Service och skola finns i både Sankt Olof och Kivik. I området finner vi även en mängd omtyckta kaféer och restauranger. Bussförbindelse finns mot både Simrishamn och Kristianstad.

 • Premium
Ljunglyckevägen 39, Ljunglyckorna, Simrishamns kommun

Ljunglyckevägen 39

Fritidshus
Ljunglyckorna, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

2 900 000 kr

304 m²

7 rum

2,4 ha tomt

Upplev lugnet i denna naturskönt belägna fastighet på vackra Ljunglyckorna, en riktig pärla på Österlen! Vattenburen golvvärme finns i stora delar av nedre plan via energisparande jordvärmeanläggning. Öppet upp i nock med synliga bjälkar ger ett luftigt och charmigt intryck. Ett annat plus är indraget fiber. Detta är verkligen ett spännande hus med många möjligheter! Skånelängan ligger i vinkel och har en golvyta om ca 300 kvm. Det isolerade förrådet har potential att inredas till tex en gästlägenhet. Huset är i behov av lite renovering men med lite kärlek och insatser kan detta bli ett riktigt drömboende. De två hektaren öppnar upp möjlighet för egen djurhållning, och odling. Bortom ängar och bokskog på cykelavstånd finns populära Gyllebosjön. 2,5 km bort ligger Sankt Olof som erbjuder både skola/förskola, matbutik, bageri, gym och Österlens varmaste utomhuspool. Till Rörum och Waldorfsskolan är det inte heller så långt. Knäbäckshusen, en av Sveriges bästa stränder, ligger ca 10 min bort.

Östra kustvägen 1378 B, Sandhammaren, Ystads kommun

Östra kustvägen 1378 B

Tomt
Sandhammaren, Ystads kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

1 800 000 kr

4 795 m² tomt

Byggklar tomt om hela 4 795 kvm, på naturskönt läge i anslutning till Sandhammaren och Hagestad naturreservat. Här är närheten till naturen och kritvita sandstränder en stor fördel! En kort promenad på den lilla markvägen mot havet, nås Rytters kulle. Kullen har fått sitt namn efter en holländsk sjökapten Rytter, vars skepp lär ha fastnat i isen en kall vinter någon gång under 1700-talet. För att hålla utkik på sitt fastfrusna skepp, skall han med jämna mellanrum ha ridit upp på kullen. Härifrån finns oändliga promenadvägar ut i Sandhammarens naturreservat, över backlandskapet mot Backåkra, skogsmiljöer och Tyge å, det öppna åkerlandskapet och givetvis kritvita sandstränder, utan allmänna parkeringar. Ett positivt förhandsbesked om byggrätt erhölls 2022-07-27 (se bilagd handling) och inom två år från detta datum ska du ha sökt ditt bygglov. Egen brunn för dricksvatten finns på den egna tomten. Som ägare måste du anlägga ett enskilt avlopp. Fastigheten är belägen med ungefär lika långt avstånd till såväl Ystad som Simrishamn.

Lievägen 2, Glemmingebro, Ystads kommun

Lievägen 2

Villa
Glemmingebro, Ystads kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

2 650 000 kr

150 m²

6 rum

759 m² tomt

Varmt välkomna till detta mycket charmiga och trivsamma hus som bjuder på stora generösa ytor. Stämningshöjande kamin i vardagsrummet. En underbar trädgårdsoas med bland annat guldfiskdamm, små gångar, ett fint växthus, vackra blommor och planteringar. I sidobyggnaden finns 2 rum som passar utmärkt för den som bedriver verksamhet. Låga driftskostnader.

Sjukhusvägen 2, Centrum, Simrishamns kommun

Sjukhusvägen 2

Lägenhet
Centrum, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

289 800 kr

12,6 m²

1 rum

1 270 kr/mån

23 000 kr/m²

På sjukhusvägen 2 i centrala Simrishamn, är vi stolta att nu kunna presentera detta investeringsprojekt vid namn BRF Aurora. Här erbjuds hotellrum i ett välfungerande och etablerat Bed & Breakfast, med garanterade hyresintäkter under de första tre åren. Upplägget är enkelt, man köper en eller fler hotellrum och har rätt att under några veckor nyttja sitt boende, därutöver hyrs rummet ut med garantier och fast avkastning. Storlekarna varierar från ca 9 kvm upp till hela 37 kvm. Aurora har bra parkeringsmöjligheter och området är väldigt tyst och lugnt. Under åren 2002-2003 skapades verksamheten genom en omfattande renovering och ombyggnad. Konceptet är lönsamt och mycket väl fungerande med alla tillstånd iordning. Fin omsättning och vattenburet värmesystem från fjärrvärme ger effektiv drift. Verksamheten har under många år förfinats och effektiviserats. Verksamheten bedrivs året runt. Passande nog är Aurora morgonrodnadens gudinna i den romerska mytologin. På grekiska heter hon Eos. Hon har till uppgift att varje morgon öppna österns portar så att solens vagn kan komma fram. Skyddat från både vind och insyn kan gästerna njuta av sin frukost på den stora terrassen. Trädgården är lummig och trevligt anlagd. Simrishamn med alla sina restauranger, tågstation, hamn och egen strand ligger centralt på Österlen och är en perfekt startpunkt för utflykter i regionen och en destination som blir mer och mer populär för varje år. Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för detaljerad information och för att boka visning.

 • Nyproduktion
Köpmansgatan 114, Malen, Båstads kommun

Köpmansgatan 114

Lägenhet
Malen, Båstads kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

2 770 800 kr

34,6 m²

1 rum

2 684 kr/mån

80 081 kr/m²

På ypperligt läge i centrala Båstad, presenteras detta nyproduktionsprojekt i form av 10 moderna lägenheter. Storlekarna varierar från 27 kvm upp till 95 kvm där den minsta ligger i bottenplan och de största på vindsplan i etage. Till föreningen kommer man knyta en poolbil att gemensamt nyttja oavsett om man bor här permanent eller nyttjar bostaden endast som fritidsbostad. En kort promenad rakt norr över nås Malens havsbad och vidare västerut når Båstads rika utbud av både affärer, restauranger och inte minst samhällsservice som skola, vård, barnomsorg och kommunikationer. Båstad växer och utvecklas snabbt och har olika sidor att visa upp under årets olika årstider. Sommaren med tennisveckan och nu även paddelvecka samt alla andra event och roligheter som drar folk till byn, hösten som lugnet efter stormen när vardagen och rutinerna landar i naturens krispighet runt om på Bjäre och i Båstad, vintern med sitt stilla lugn och våren med naturens knoppande och förhoppningar. Båstad är en by som lever året om. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Aristokraten

 • Nyproduktion
Björksoppsvägen 2, Beddingestrand, Trelleborgs kommun

Björksoppsvägen 2

Tomt
Beddingestrand, Trelleborgs kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

1 595 000 kr

1 353 m² tomt

På Björksoppsvägen 2 i Beddingestrand, presenteras denna obebyggda tomt om 1353 kvm med en detaljplan som medger ett hus med en byggnadsyta om maximalt 25%, vilket för denna tomt innebär en bottenyta om ca 338 kvm. Högsta nockhöjden är 5 meter. Tomten är placerad på Björksoppsvägen i Beddingestrand, endast några hundra meter ifrån havet i söder. Mot väg 9 kommer en bullervall att anläggas och krav om staket mot vägen finns även. I väster blickar man ut över det Beddingestrand och dess vackra åkerlandskap. Intilliggande bebyggelse planeras för parhus i två plan. Mer information om detaljplanen går att ladda ner på mäklarens hemsida.

Österlenvägen 1099, Hagestad, Ystads kommun

Österlenvägen 1099

Villa
Hagestad, Ystads kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

3 975 000 kr

190 m²

6 rum

1 618 m² tomt

Vacker och mycket välskött villa uppförd i början av 1930-talet. Många tidstypiska detaljer bevarade som skapar en hemtrevlig atmosfär. Ljus och smakfull interiör med genomgående fina trägolv. Den trevliga planlösningen bjuder bla på ett vardagsrum med en stämningshöjande braskamin. En stor pampig matsal och ett trevligt kök med utgång till trädgården. På ovanvåningen finns 3 stora sovrum och ett sovloft, samt ett helkaklat badrum. Lantlig miljö med rogivande och fri utsikt över slättlandskapet. Välkomna på visning till denna fantastiska fastighet !

 • Plus
Impevägen 18, Gröstorp, Simrishamns kommun

Impevägen 18

Villa
Gröstorp, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

3 900 000 kr

90 m²

3 rum

5 630 m² tomt

Alldeles intill naturreservatet Impan, med ett högt läge och milsvidd utsikt över landskapet och Östersjön, finns en fastighet med många möjligheter. Det är två fastigheter som är samtaxerade. Kommunalt vatten och avlopp samt el finns. Skånelängan, som är av det enklare slaget, rymmer idag tre mindre bostäder alla med dusch och pentry samt sovplatser. I byn finns den lokala puben Bengtssons Loge med Bed and Breakfast, frisör, fysioterapeut, en fin lekplats, fotbollsplan och alpackor som betar invid fotbollsplanen. Fina strövområde finns runt knuten med bl.a. Impan som är ett stenbrott från 1500-talet. Berggrunden i området är mineralfattig och består av en hård sandsten som är över 500 miljoner år gammal. De gamla gruvgångarna utgör idag utmärkta övervintringslokaler för olika fladdermusarter. Ca 800 meter från huset når man gång- och cykelvägen till Simrishamn. Med bil, 1,5 km bort från byn, finns ett apotek och en större livsmedelsaffär. Till Simrishamns centrum med god service är det knappt 3 km.

Beddinge Söderläge, null, Trelleborgs kommun
 • 19 lediga bostäder

Beddinge Söderläge

Lägenhet
Trelleborgs kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

fr. 2 995 000 kr

116-134 m²

5 rum

4 995 kr/mån

I Beddingestrand på sydkusten presenteras detta enastående bostadsprojekt med lägenhetshus i två plan. Standaren är hög med vackra gråa kök, vitlaserade parkettgolv, helkaklade badrum, m.m. Totalt erbjuds tre olika storlekar; 117 kvm, 127 kvm och 134 kvm, samtliga med fem rum och kök. Varje hushåll står för sin egen drift och kan därför påverka sina egna driftskostnader. Möjlighet till solpaneler finns, så även kommer det finnas möjlighet för samtliga köpare att välja bland tillval så som elbilsladdare, stenskivor i kök, m.m. Området ligger endast några stenkast ifrån havet och bredvid bostäderna öppnar sig ett vackert skånskt landskap. Förbindelserna till Trelleborg för vidare transport är mycket goda med busshållplatsen precis nedanför. Välkommen att uppleva detta enastående projekt på Björksoppsvägen i Beddingestrand!

 • Nybyggnadsprojekt
Kastanjegatan 12, Löderup, Ystads kommun

Kastanjegatan 12

Villa
Löderup, Ystads kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

1 800 000 kr

104 m²

4 rum

783 m² tomt

På lugn villagata i ett trevligt område finner vi detta mycket välplanerade och yteffektiva 1-planshus. Stort vardagsrum och rymligt kök. 3 sovrum i varierande storlek. Grovkök med egen ingång. Trädgård och uteplats som vetter ut mot soligt söderläge. Carport och växthus.

 • Plus
Köpmansgatan 114, Malen, Båstads kommun

Köpmansgatan 114

Lägenhet
Malen, Båstads kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

2 168 000 kr

27,1 m²

1 rum

2 415 kr/mån

80 000 kr/m²

På ypperligt läge i centrala Båstad, presenteras detta nyproduktionsprojekt i form av 10 moderna lägenheter. Storlekarna varierar från 27 kvm upp till 95 kvm där den minsta ligger i bottenplan och de största på vindsplan i etage. Till föreningen kommer man knyta en poolbil att gemensamt nyttja oavsett om man bor här permanent eller nyttjar bostaden endast som fritidsbostad. En kort promenad rakt norr över nås Malens havsbad och vidare västerut når Båstads rika utbud av både affärer, restauranger och inte minst samhällsservice som skola, vård, barnomsorg och kommunikationer. Båstad växer och utvecklas snabbt och har olika sidor att visa upp under årets olika årstider. Sommaren med tennisveckan och nu även paddelvecka samt alla andra event och roligheter som drar folk till byn, hösten som lugnet efter stormen när vardagen och rutinerna landar i naturens krispighet runt om på Bjäre och i Båstad, vintern med sitt stilla lugn och våren med naturens knoppande och förhoppningar. Båstad är en by som lever året om. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Aristokraten

 • Nyproduktion
 • Balkong
 • Hiss
Fritidsvägen 12, Hammenhög, Simrishamns kommun

Fritidsvägen 12

Villa
Hammenhög, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

2 150 000 kr

80 m²

3 rum

730 m² tomt

Mitt i byn Hammenhög finner vi denna lilla villa som passar såväl för permanentboende som fritidshus. Här har man ett entréplan som flödar av ljus och sällskapsytor. En trappa upp når vi en mer privat sfär med två sovrum. Källarplan har mestadels använts som ett förrådsutrymme men här har nyligen inretts ett spelrum. Byn har god service med bl.a. matbutik, el-affär, gym och pizzeria. Här finns lite småbutiker och ett gästgiveri som serverar lunch och har pubkvällar. Dessutom har Hammenhög en kommunal utomhuspool. Byn har bussförbindelse till såväl Simrishamn som Ystad och det är ca 6 km till tågstationerna i Gärsnäs och Smedstorp och ca 15 minuters bilväg till härliga sandstränder. Varmt välkomna till en levande by!

Holmåkravägen 111, Skillinge, Simrishamns kommun

Holmåkravägen 111

Tomt
Skillinge, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

1 800 000 kr

7 500 m² tomt

Välkommen till denna gårdsfastighet på helt fritt läge utanför Skillinge fiskeläge! Den fyrlängade gården vid namn Slättåkra, var en gång en klassiskt kringbyggd gård, men ligger nu dessvärre i ruiner. Här finns en helt unik möjlighet för dig som vill skapa din egen drömgård! För dig som vill återbruka, så finns mängder av lertegel från taken och handslagen tegelsten. Fastighetens läge är unikt - detta då här redan finns en gård. Kommunens inriktning är nämligen numera är neka nybyggnation som inte ligger i sammanhållen bebyggelse. Därtill finns dessutom en allmän nationell inriktning att jordbruksmark inte ska tas i anspråk för nybyggnation. Omgivningarna är underbara, bland klassiskt öppna landskap och med havet inom promenadavstånd. Inom någon kilometer finns Skillinge fiskeläge, kritvita sandstränder och Örnahusens trevliga butiker och kaféer. El-anslutning finns. En äldre grävd brunn finns och likaså ett äldre avlopp, som ej längre är godkänt. Vägen från Holmåkravägen till gården ingår i köpet.

Laurusgatan 9, Brantevik, Simrishamns kommun

Laurusgatan 9

Villa
Brantevik, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

11 500 000 kr

186 m²

7 rum

856 m² tomt

Välkommen till denna nyproducerade skånelänga på Brantevik, Österlen! I ett fiskeläge finns havet givetvis ständigt närvarande. I trädgården, som är vänd mot sydväst, finns även en uppvärmd pool. Garage och poolhus ger en skyddande inramning. Lugnt läge på återvändsgata och härlig utsikt över öppna fält! Här ligger fokus på att leva ett liv utan måsten. Fastigheten erbjuder ett minimalt underhåll i både byggnad och den lättskötta trädgården. Poolen har påkostade bekvämligheter som automatisk vattenpåfyllning, klorreglering och motordrivet pooltak med fjärrkontroll. Vi finner ett vattenburen värme i betongplattan och i golv på övervåning plus FTX-luftåtervinning. Det effektiva värmesystemet kan fjärrstyras och är kopplat mot Internet för optimering av elförbrukning efter timpris. Den optimerade planlösningen är generöst tilltagen. Här finns plats för den stora familjen eller för dig som vill kunna ta emot tillresta gäster. Allt nödvändigt finns på entréplan. Vi finner förutom kök, vardagsrum, matrum, tvättstuga och badrum även ett stort sovrum. På övre plan finns allrum, ytterligare tre sovrum och ett badrum. Ytskikt och de kvalitativa materialvalen går i ljusa och sobra färger. Inbyggda spotlights styrs, precis som utebelysningen, med Plejd. Utemiljön är redan anlagd och kan nu bara avnjutas eller utvecklas ytterligare. På framsidan finner vi ytor av natursingel och ett rymligt garage/förråd. Baksidans trädgård, som vetter mot sydväst, rymmer en rymlig uteplats med ett soltak som kan rullas ut vid behov (motordrivet med fjärrkontroll). Här finner vi även den härliga poolen och ett poolhus. I trädgården är det förberett för belysning och vatten till ett framtida utekök. Brantevik är ett av Österlens omtyckta fiskelägen! Här finns havet runt knuten och det genuina äldre fiskeläget med kaptensvillor på ståtliga gator och små pittoreska fiskehus insprängda bland stensatta strädden. På Brantevik finns flera krogar och på "Grönet" kan du ta ett dopp eller promenader utmed havet. Anlagd cykelväg finns till Simrishamn, där du finner all tänkbar service.

Örnahusvägen 9, Örnahusen, Simrishamns kommun

Örnahusvägen 9

Fritidshus
Örnahusen, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

7 500 000 kr

59 m²

4 rum

2 187 m² tomt

Fastigheten är belägen strax söder om Skillinge fiskeläge alldeles vid havet. Underbar havsutsikt. Promenader och havsbad. I Skillinge finns all service som matbutik, matställen, teater, förskola, bastu, idrottsplats med fotbollsplaner, tennis- och padelbanor. Gott om parkeringsplatser.

 • Plus
Tångvägen 50, Örnahusen, Simrishamns kommun

Tångvägen 50

Fritidshus
Örnahusen, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

6 700 000 kr

78 m²

3 rum

1 161 m² tomt

Enastående läge alldeles vid havet på Örnahusen, strax söder om Skillinge fiskeläge. I närheten finns Jord & Bord, Örnahusens gamla bageri, Gårdsbutik, hantverk etc. Fin gemenskap och egen och aktiv samhällsförening. Vackra byggnader utmed kusten längs Skillinge, Norrekås och Örnahusen. Härliga strövområden längs hela kusten. Strax efter Örnahusen ligger Spraggehusen med fina sandstränder. Liten båthamn strax nedanför fastigheten med badstege. Buss utmed kustvägen Skillinge-Ystad. I Skillinge finns all service, Matöppet, matställen, Teater, aktiv idrottsförening Österlens FF (Div II).

Östersjögatan 21, Brantevik, Simrishamns kommun

Östersjögatan 21

Villa
Brantevik, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

18 500 000 kr

131 m²

5 rum

434 m² tomt

Unikt läge på Brantevik direkt vid havet! 180 graders havsutsikt med fartygstrafiken in- och ut ur Östersjön och Bornholm vid horisonten. Ingen genomsfartstrafik. Det arkitektritade huset från 2013 erbjuder härliga sällskapsytor med öppen planlösning. Kök och samvaroytor med öppen spis. Totalt fyra sovrum, tre badrum, varav ett enskilt. Altaner i öster och söder med markiser. Kompromisslöst materialval med skeppsgolv, Ölandssten, Carraramarmor samt svartgranit. Bredband och fiber finns. Liten badplats. Sommartid finns f.n. närbutik i byn, annars finns allt i Simrishamn ca 3 km. Busskommunikation samt cykelväg till Simrishamn alternativt Skillinge.

Tobisborgsgatan 3, Tobisvik, Simrishamns kommun
Tobisborgsgatan 3, Tobisvik, Simrishamns kommun, bild 2
Tobisborgsgatan 3, Tobisvik, Simrishamns kommun, bild 3

Tobisborgsgatan 3

Villa
Tobisvik, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

3 500 000 kr

134 m²

5 rum

1 033 m² tomt

Enplansvilla med tillbyggt annex och ett garage. Mellan åren 2012-2014 gjordes en stor renovering av bostaden. Vid totalrenoveringen inreddes byggnaden till två lägenheter, en fyrarums- och en enrums-lägenhet (annexet). Båda med separata toalett/dusch och tvättmöjligheter och med separata uteplatser. Hyresintäkterna för annexet kom för 2022 att uppgå till ca 69 000 kr vilket vida överstiger driftkostnaderna för fastigheten totalt. Nytt tak, nya fönster och ytterdörrar, trädäck och stensatt uteplats. Även interiört gjordes det iordning. Nya laminatgolv, ommålning av samtliga ytskikt, nytt kök, badrum och tvättstuga. Två nya luft/luftvärmepumpar installerades och elen har setts över och uppdaterats där det fanns behov för detta. Den öppna planlösningen mellan kök och allrum ger ett ljust och luftigt intryck. Köksinredning med bra förvaringsutrymme, stora arbetsytor och fönster vid spishällen ger naturligt ljus. Helkaklat badrum med dusch, dubbel tvättställskommod, handdukstork och ett fönster som ger ljus och vädringsmöjlighet. Separat tvättstuga med utgång till trädgård gör det enkelt att lufttorka tvätten. Tre sovrum varav två av dem är åt söder med en glimt av havet. Från bostaden når man det som idag är en enrumslägenhet för uthyrning. Egen ingång finns från trädäck till en hall med plats för ytterkläder. Badrum med dusch, ett enklare kök med pentry och matplats samt ett allrum åt söder. Vidare finns det vidbyggda garaget som har plats för en bil. På uppfarten finns det plats för ytterligare bilar. På tomtens nordöstra del finns ett enklare förråd för trädgårdsredskap. Trädgården är och upplevs som mycket stor, då fastighetens bostad är placerad en bit från vägen. Nära till badstrand (200 m), hundbad, Tobiksviksbadet med restaurang, kiosk, minigolf och camping, busshållplats ca 500 m bort samt Bäckhalladalen med härlig natur och gång/löpslingor inom gångavstånd. Till Simrishamns centrum tar det ca 20 minuter att gå.

 • Premium
Vallbyvägen 145, Vallby, Simrishamns kommun

Vallbyvägen 145

Villa
Vallby, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

2 500 000 kr

156 m²

6 rum

1 013 m² tomt

Villa i 1 ½ plan med hel källare under bostaden. Belägen i utkanten av Vallby kyrkby med milsvid utsikt över landskapet och Glimmingehus. Bostaden har genomgått en större renovering interiört med bl.a. nytt kök, två nya badrum, ny el, nya fönster, målning, tapetsering mm. Exteriört har fasaden putsats om, taket åt söder är omlagt, trädäck är uppfört samt installation av luft/vattenvärmepump 2020. I källaren finns det ett tvättutrymme med nyputsade väggar, matförråd, ytterligare två rum för förvaring samt f.d. garage. Alla rum har vattenburna radiatorer kopplade till värmesystemet. Trädgård med bl.a. valnötsträd, magnolia, rhododendron och spirea på husets framsida. Det finns även jordgubbar, hallon, vinbär och äppleträd. Gräsmatta, träd och uppvuxna häckar ger skydd för väder och vind. En cykeltur på 20-30 minuter och du tar dig till Österlens fantastiska stränder eller kanske förbi Karl Fredrik på Eklaholm? En liten bit längre bort kan du finna god och mysig fika hos Maria på Reunion home eller varför inte äta en god lunch på Jord och Bord i Örnahusen eller en middag Köpmangatan 6 i Borrby. Här omkring finns många fina naturupplevelser som Ales stenar, Brösarps backar eller Stenshuvud men även kulturupplevelser och god mat.

Möllebacken, Vitemölla, Simrishamns kommun

Möllebacken

Villa
Vitemölla, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

6 875 000 kr

125 m²

5 rum

1 499 m² tomt

Skapa din dröm på Vitemölla! Här i en gammal äppelodling är omgivningarna alldeles underbara; intill Mölleån och med havet och Havängs naturreservat runt hörnet. På gångavstånd finns busshållsplats och goda kommunikationer till Kivik, Simrishamn och Kristianstad. Nu finns möjlighet att flytta in i en nyproducerad energieffektiv skånelänga! I samarbete med Nordiska Villor uppförs ett nyckelfärdigt hus med smart planlösning och låga driftskostnader. Exteriört finner vi allt det klassiskt som kännetecknar en skånelänga; till exempel tak av lertegel, så kallade bornholmsgavlar, gesimser vid takfoten, spröjsade fönster och vitputsade väggar. Interiören är perfekt planerad med allt du behöver på ett plan och samtidigt två ytterligare sovrum och ett extra badrum på övre plan. Över allrummet är det öppet upp i nock, vilket ger både ljus och rymd. Huset står på en betongplatta med vattenburen golvvärme och uppförs i lättbetong. Givetvis 3-glasfönster. Hög standard med bland annat kök från Ballingslöv, golv från Kährs, och vitvaror från Bosch/Siemens. Tillval efter tycke! I priset ingår förutom tomten, även samtliga ritningar/dokumentation för att få bygglov/startbesked, bygglov, markarbete för byggnation, nyckelfärdigt hus och utfärdande av slutbevis. Anslutningskostnader för el, fiber och vatten/avlopp ingår. I köpet ingår ej anläggning av trädgård.

 • Nyproduktion
Österlenvägen 1011, Hagestad, Ystads kommun

Österlenvägen 1011

Villa
Hagestad, Ystads kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

5 750 000 kr

134 m²

5 rum

1 272 m² tomt

I populära Hagestad Radby finner vi detta totalrenoverade och energieffektiva hem med tillhörande orangeri! Renoveringen var väldigt omfattande (allt är nytt, förutom grund och ytterväggar) och huset har invändigt fått en effektiv planlösning, samtidigt som genuina känslan bevarats. Spegeldörrar, tidstypisk kakelugn, massiva furugolv, djupa fönsternischer och specialbyggda smideslösningar är några av attributen. Planlösningen är smart med sällskapsrum och matrum i öppen planlösning till köket, sovrum och helkaklade badrum på båda plan, extra gästtoalett och gästrum. Det vattenburna värmesystemet värms av såväl en ny luft/vatten-värmepump som solceller; allt sammankopplat med ett batteri. Energideklarationen ger ett helt unikt betyg A! Fiber är indraget. Trädgårdens framsida är delvis bevarad och är full av perenna växter, medan den insynsskyddade baksidan är något mer modern och omgärdas av ett skyddande plank. Här har stengångar, gräsmattor och uteplatser i tre olika väderstreck anlagts. Större träd har planterats och överallt finns rosor och lavendel. Läget är optimalt, med spännande butiker i radbyn, samt närhet till både havet och service. Utsikten är milsvid!

 • Plus
Östra Kustvägen 1378, Sandhammaren, Ystads kommun
 • Budgivning pågår

Östra Kustvägen 1378

Villa
Sandhammaren, Ystads kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

2 400 000 kr

146 m²

6 rum

2 034 m² tomt

Stabil skånelänga i vinkel, på naturskönt läge i anslutning till Sandhammaren och Hagestad naturreservat. Här är närheten till naturen och kritvita sandstränder en stor fördel! En kort promenad från huset på den lilla markvägen mot havet, nås Rytters kulle. Kullen har fått sitt namn efter en holländsk sjökapten Rytter, vars skepp lär ha fastnat i isen en kall vinter någon gång under 1700-talet. För att hålla utkik på sitt fastfrusna skepp, skall han med jämna mellanrum ha ridit upp på kullen. Härifrån finns oändliga promenadvägar ut i Sandhammarens naturreservat, över backlandskapet mot Backåkra, skogsmiljöer och Tyge å, det öppna åkerlandskapet och givetvis kritvita sandstränder, utan allmänna parkeringar. Huset är uppfört på 80-talet och vinkeln byggdes till så sent som 2005. Vi finner en smart planlösning med stora sällskapsrum, sovrum i båda plan, två badrum etc. Vattenburen värme ger dig möjligheter till god ekonomi. Tomten är generöst tilltagen och består idag till merparten av gräsytor. Den skyddade innergården vetter mot söder. Här finns dubbelgarage och en gäst-stuga. Fastigheten är belägen med ungefär lika långt avstånd till såväl Ystad som Simrishamn.

Tistelstigen 6, null, Klippans kommun

Tistelstigen 6

Villa
Klippans kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

2 250 000 kr

155 m²

5 rum

873 m² tomt

På Tistelstigen i Klippan, presenteras denna trevliga bostad om 155 + 39 väldisponerade kvadratmeter. Huset välkomnar med en stor hall för avhämtning av kläder och skor. Intill öppnar sig ett stort rum som kombinerar matplats med kök. På golvet ligger en uppvärmd klinker och väggar och tak är ljusa. Köket är platsbyggd och med ekluckor ifrån Ballingslöv och bjuder in till stora middagar med nära och kära. Utrustningen är ifrån Electrolux / Husqvarna. Intill köket ligger tvättstugan med torktumlare och tvättmaskin. Bottenplan erbjuder vidare ett badrum, ett stort vardagsrum med en kamin, ett uterum som nås ifrån vardagsrummet och på gaveln av huset ligger ett sovrum. En trappa upp nås två sovrum, ett större och ett mindre, ett allrum och ett badrum med vägghängd toalett och en dusch med sittbänk. Utvändigt bjuds en fastighet i tegel med klassiskt betongtak. Trädgården har ett perfekt solläge och här finner vi bl.a. rododendron och en näckrosdamm. Här finns även ett trädäck intill huset och ett antal mindre uteplatser. Denna bostad ligger i ett lugnt och barnvänligt område med lekplats, tennisbanor och stora grönytor som angränsar. Det är också gångavstånd till Vedby skola och närhet till Vedby Strövområden. För den som pendlar till Helsingborg, Hässleholm, Malmö, Lund och Kristianstad finns det självklart tåg för transport ifrån Klippan. Även bussförbindelserna är mycket goda till kringliggande orter. Klippan ligger vidare med närhet till en storslagen natur och naturreservat på Söderåsen. Välkommen till Tistelstigen!

Oscarsgatan 31, Lindesborg, Tomelilla kommun

Oscarsgatan 31

Villa
Lindesborg, Tomelilla kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

4 200 000 kr

118 m²

5 rum

1 038 m² tomt

Nu finns möjlighet att flytta in i ett nytt energieffektivt stenhus! I samarbete med Nordiska Villor uppförs ett nyckelfärdigt hus med smart planlösning och låga driftskostnader. Huset står på en betongplatta med vattenburen golvvärme och uppförs i lättbetong. Givetvis 3-glasfönster. Hög standard med bland annat kök från Ballingslöv, golv från Kährs, och vitvaror från Bosch/Siemens. Tillval efter tycke! Villa Smögen är ett 1-planshus på 118 kvm med en kaxig exteriör och en smart planlösning. I priset ingår samtliga ritningar/dokumentation för att få bygglov/startbesked, bygglov, tomt, markarbete för byggnation, nyckelfärdigt hus och utfärdande av slutbevis. Anslutningskostnader för el, fiber och vatten/avlopp ingår. I köpet ingår ej anläggning av trädgård.

 • Nyproduktion
Landsvägen 30, Skivarp, Skurups kommun

Landsvägen 30

Övrigt
Skivarp, Skurups kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

9 995 000 kr

4 247 m² tomt

Klassisk fastighet med över 300 års spännande historia. Idag fungerar fastigheten framför allt som hotellrörelse med 17 stycken fräscha gästrum, alla med personlig utformning och stil. Det finns även en privat lägenhet på ca 80kvm som kommer att bli ledig vid övertagandet. Underbar trädgård med många mysiga uteplatser. Bilparkering på innergården. Verksamhetslokalerna uppfyller idag de krav och regelverk som krävs för den verksamhet som säljarna har bedrivet, dvs. hotell och restaurang. Köpet sker i form av ett rent fastighetsköp och nästintill samtliga inventarier och maskinell utrustning ingår i köpet. Uthyrningsbar area ca 1400kvm. Någon formell mätning av byggnadernas area är ej gjord, utan uppgifterna är angivna av säljarna. I det fall du finner det avgörande för köpet, så uppmanas du som köpare att själv genomföra en uppmätning. Verksamheten är sannerligen inarbetad och med mycket goda betyg från de många återkommande gästerna. Gästerna har framförallt uppskattat läget, den härliga atmosfären, och den förträffliga servicen. Nu är det dags för dig som ny ägare att förvalta och utveckla denna pärla till hotell! Läs mer på hotellets hemsida: www.skivarp.com

Glimmingevägen 16, Glimminge, Simrishamns kommun

Glimmingevägen 16

Villa
Glimminge, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

3 200 000 kr

80 m²

5 rum

355 m² tomt

Fastigheten ligger fritt belägen på slätten. Avskilt nära Gislövs Stjärnas naturreservat och ca 2,5 km från Skillinge fiskeläge, med affär, matställen, teater samt bussförbindelse. Stilenligt och vackert med trä- och tegelgolv, synliga takbjälkar, delvis spröjsade fönster, putsade väggar, spegeldörrar, öppen spis etc.

Ullstorp 1444, Ullstorp, Tomelilla kommun

Ullstorp 1444

Övrigt
Ullstorp, Tomelilla kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

6 250 000 kr

65 m²

1,5 ha tomt

Mitt på Österlen finner vi Ullstorp Garden Center! En synnerligen inarbetad och välkänd rörelse, beläget på ett mycket kommersiellt läge. Lokalerna är uppdaterade och funktionella. Vi finner såväl rymliga växthus och lagerbyggnader, som kontors- och personalutrymmen. Vädringsluckor, vävgardiner och det vattenburna värmesystemet är automatiskt och kan fjärrstyras, vilket skapar ekonomiska förutsättningar samtidigt som det effektiviserar driften. Marken, som mäter mäktiga 15 442 kvm, rymmer förutom affärsbyggnaderna även en rejäl parkeringsplats, ett äldre bostadshus och en stor äng. Boningshuset är invändigt i behov av en större renovering, men har en fin stomme för dig som vill skapa ditt eget boende, personalutrymmen eller kafé? Marken skulle kunna rymma odlingar, djurhållning, ytterligare växthus, stora maskinhall eller kanske styckas av för privatbostad? Nuvarande ägare har drivit verksamheten sedan 2003, men trädgårdsverksamhet på fastigheten har funnits sedan 50-talet. Med sin trogna kundstock har verksamheten en fin omsättning. Samtidigt finns det för dig som ny ägare stor utvecklingspotential i såväl byggnader och tomt som i själva verksamheten. Du förvärvar fastigheten och i priset ingår även inventarier. Övertagande av lager sker till dagspris på tillträdesdagen. För mer detaljerad information, kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

 • Plus
Österlenvägen 835, Löderup, Ystads kommun

Österlenvägen 835

Villa
Löderup, Ystads kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

3 995 000 kr

400 m²

7 rum

1 906 m² tomt

Den gamla byskolan i Löderup har många vackra detaljer. De tidsenliga attributen och de genuina materialen viskar historien om barnen som sprungit upp för de rustika stentrapporna. Den generösa takhöjden ger ett nästan magiskt ljus i hela byggnaden. Nuvarande ägare har påbörjat och gjort stora renoveringar för att kunna bo och driva verksamhet, men har inte riktigt nått sitt mål. Efter en vattenläcka under vintern har försäkringsbolaget utfört uttorkning av såväl källaren som Attefallshuset. Renoveringen har helt stannat av. Är du redo att ta vid den gamla skolan som längtar efter att vara mer än ett skal? Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information!

 • Plus
Gislingavägen 2 & Stjärnevägen 3, Gislöv, Simrishamns kommun

Gislingavägen 2 & Stjärnevägen 3

Övrigt
Gislöv, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

12 900 000 kr

2 233 m² tomt

Välkommen till Karnelund Krog & Rum, en av Österlens mest inarbetade och väletablerade destinationer! Vid ett vägskäl i kulturbyn Gislöv, mitt bland böljande fält och med havet nedanför backen. Här ryms inte bara en omtyckt restaurang, ett hotell med 13 dubbelrum och fina konferensmöjligheter, utan även en extra lägenhet för dig som ägare. De medelhavsinspirerade utemiljöerna är såväl insynsskyddade som underbara. På innergården står ett platanträd, kanske världens vackraste parasoll om sommaren. Ägarparet driver sedan 16 år verksamheten med stor framgång. Samtidigt bjuds här på potential för dig som vill kavla upp ärmarna ytterligare. Som gäst uppskattar man den gemytliga och harmoniska stämningen som genomsyrar hela anläggningen. Restaurangen är välrenommerad och omtyckt av såväl lokalbefolkningen som besökande gäster. Här finns fortfarande stor potential i att utöka med lunchservering eller julbord. Lägenheten kan nyttjas för eget boende, för personal eller varför inte skapa ytterligare några hotellrum? Konferenslokalen är fantastisk och perfekt i storlek i förhållande till antal hotellrum, men har inte varit ett fokusområde för nuvarande ägare. Potentialen är stor, inte bara för konferenser utan även för fest och bröllop. Det intilliggande orangeriet kan dessutom relativt enkelt göras om till ett extra kök. Hotellrummen av typerna superior, standard och mini har alla olika personlighet och känsla. Rummens namn anspelar på byggnaden bakgrund eller tidigare ägare; Herr Persson, Karna, E.G. Hansson och Telegrafen. Apropå historia, så sitter den här sannerligen i väggarna! Huvudbyggnaden och det som kom att kallas Karnas undantag uppfördes år 1876. Då drevs här under nästan 100 år en lanthandel, med perfekt läge i ”vrian”. I början av 1900-talet byggdes en telegraf i vinkeln till lanthandeln. I den andra byggnaden drev familjen Adler en smedja. I denna byggnad skapades så sent som 2010 sex nya hotellrum och en konferenslokal. Det bedrivs fortfarande handel i den lilla byn; på andra sidan korsningen drivs byggnadsvårdsbutiken Tranes Handelskompagni. Är det dags att förverkliga drömmen om Österlen? Kontakta fastighetsmäklaren för mer information.

 • Plus
Andvägen 8, Nybrostrand, Ystads kommun

Andvägen 8

Villa
Nybrostrand, Ystads kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

10 500 000 kr

230 m²

6 rum

1 242 m² tomt

På badrocksavstånd till den kritvita stranden i Nybrostrand, presenteras detta moderna drömboende om 230 kvadratmeter byggt 2019. Här erbjuds ett toppmodernt boende med betoning på energieffektivitet där jordvärme och solpaneler håller nere driftskostnaderna. Husets hjärta är det spatiösa köket som välkomnar med modern utrustning och en öppen planlösning mot både vardagsrum och ett stort orangeri i söder. Exteriört erbjuds en vacker och uppväxt trädgård med ett flertal mysiga uteplatser. Trädgården är anlagd med trädgårdsbelysning och på den norra sidan finner vi ett växthus på tegelgrund om ca 15 kvm med indraget el- och vatten. I anslutning finns odlingslådor. Runt hela huset ligger plattor utan avsatser, vilket förenklar transporter från huset till parkering, förråd och trädgård. Alla ingångar till huset är tillgänglighetsanpassade Utvändigt finner vi även uppställningsplats för bilar, en carport och en förrådsbyggnad med två rum varav ett större som används som verkstad. Välkommen till detta exklusiva och välbyggda stenhus i Nybrostrand.

 • Plus
Killebacken 3, Kivik, Simrishamns kommun

Killebacken 3

Övrigt
Kivik, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

5 500 000 kr

1 932 m² tomt

På kommersiellt läge vid torget på Kiviks fiskeläge finner vi denna ståtliga lokal! Fastigheten rymmer en byggnad med två ändamålsenliga lokaler, en uteservering till respektive lokal, väl tilltaget parkeringsområde och goda möjligheter att ta emot varuleveranser. Här i området kring Kiviks torg finns en bank och flera olika butiker och restauranger. I en av de två lokalerna driver idag fastighetsägarna Kiviks Café & Bageri, en verksamhet som etablerades för drygt 20 år sedan. Detta är sannerligen en väl inarbetad verksamhet! I köpet ingår samtliga inventarier och maskinell utrustning. I den andra lokalen finns idag en hyresgäst, som driver en vedeldad pizzeria. Som köpare tar du över lokalen där Kiviks Café & Bageri idag har sin verksamhet. Här har du möjlighet att driva din egen verksamhet eller ta över den existerande. Kivik är en av Österlens absolut mest välbesökta destinationer, där de årliga evenemangen Äppelmarknaden och Kiviks marknad lockar många långväga gäster. Kivik är också ett samhälle med ett stort utbud av bland annat butiker, restauranger, caféer, skola och bank. Mycket goda bussförbindelser ger ovanligt bra förutsättningar till ett gott liv året om.

Gamla Mälarhusvägen 214, Hagestad, Ystads kommun

Gamla Mälarhusvägen 214

Villa
Hagestad, Ystads kommun
Mäklarna Ekström & Co AB

1 950 000 kr

163 m²

6 rum

1 702 m² tomt

Med cykelavstånd till havet och vackra sandstränder vid Mälarhusen och till vackra byn Hagestad, finner du ett rymligt hus under renovering som passar såväl den händige som är företagsam eller som vill ha en liten verksamhet. Stora möjligheter med tanke på de stora garagen och verkstadsytorna. Enligt uppgift fanns här ett hus redan 1880 som då hette Hagestad 31. En man som föddes i huset 1894 arbetade sedan som folkskollärare på Löderups södra skola (numera Backåkra vandrarhem). Huset var i deras ägo fram till 1936. Fastigheten var då beklädd med brädor och hade stråtak. 1995 fanns en byggfirma i fastigheten och då var den redan ombyggd och tillbyggd likt det som är idag.

 • Plus

Visar 1 - 50 av 52