Mäklare Marcus Ekström

Marcus Ekström

Om mig

Jag är uppvuxen på orten och representerar tredje generationen på Mäklarna Ekström. Detta gör att jag brinner extremt för firman, regionen och er som kunder – det är nöjda kunder som bygger vårt varumärke! Det är viktigt att välja rätt mäklare från start! Med vår MARKNADSFÖRING (både lokalt och på riksnivå) får vi ut... ...BÄSTA PRIS till bästa kund. Min... -...TILLGÄNGLIGHET är också något som mina kunder uppskattar. Välkommen till oss på Mäklarna Ekström & Co!

Mäklarens försäljning på Hemnet
Svabesholmsvägen 49, Stenshuvud, Simrishamns kommun
Svabesholmsvägen 49, Stenshuvud, Simrishamns kommun, bild 2
Svabesholmsvägen 49, Stenshuvud, Simrishamns kommun, bild 3

Svabesholmsvägen 49

Övrigt
Stenshuvud, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB
17 900 000 kr
4 063 m² tomt

Välkommen till Österlen och Blåsingsborgs Gårdshotell och dess ståtliga mangårdsbyggnad. Denna klassiska skånegård, som med varsam hand omvandlats till en sann idyll, ligger mitt i det böljande landskapet alldeles vid Stenshuvuds nationalpark. Här bedrivs idag en mycket väl fungerande, inarbetad och lönsam verksamhet! Fastigheten rymmer en magnifik mangårdsbyggnad, en u-formad gårdsbyggnad, ett separat gårdshus, carport, separat pizzahus och två isolerade förrådsbyggnader. Allt i perfekt symbios mellan det privata boendet och hotell-verksamheten. I den generöst tilltagna mangårdsbyggnaden finner vi ståtliga rum, kakelugnar, vinkällare och fina materialval. Hit hör även en privat trädgård i rakt västerläge med orangeri och pool, omgärdad av höga häckar. I hotellbyggnaderna finns 20 personligt inredda rum med totalt 48 sängplatser och passande konferenslokaler. Därtill restaurang, matsal och personalutrymmen, samt förråd. Byggnaderna har över åren kontinuerligt förbättrats och är i mycket gott skick. Det lugna och fria läget är perfekt, både för boende och verksamhet! I öster finner vi 400 hektar nationalpark med helt underbar natur och härliga bad. I norr ligger Kivik med restauranger och service. I väster tornar Södra Mellby kyrka upp sig medan vi söderöver når Simrishamn. I priset ingår både fastighet och aktiebolag, samt maskinell utrustning/rörelseinventarier. Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för detaljerad information.

  • Premium
Fredriksbergsvägen 225, Fredriksberg, Ystads kommun
Fredriksbergsvägen 225, Fredriksberg, Ystads kommun, bild 2
Fredriksbergsvägen 225, Fredriksberg, Ystads kommun, bild 3

Fredriksbergsvägen 225

Villa
Fredriksberg, Ystads kommun
Mäklarna Ekström & Co AB
19 000 000 kr
474 + 150 m²
12 rum
6 080 m² tomt

Fredriksbergs Gård är vackert belägen i en skogsglänta strax utanför Ystad. Detta ståtliga corps de logi byggdes 1796 av greve Hård och har sedan dess varit ett viktigt landmärke för trakten. Mangårdsbyggnaden, med sina salonger i fil och generösa representationsytor, har med perfektion - varsamt och grundligt totalrenoverats både interiört och exteriört, och består övervägande av hållbara och tidlösa material i sten och kärnvirke. Balansen mellan bevarade originalattribut och nutida inredningsdesign är noga avvägd och i smakfull symbios. Fem kakelugnar, ett flertal pardörrar, tre trapphus till ovanvåning, takrosetter, brädgolv och fiskbensparkett är bara några av de historiska inslagen i det pampiga boendet. Ljusflödet, som strömmar in genom otaliga, höga fönster i kärnvirke och med djupa fönsternischer - skapar vackra ljusspel och förstärker, tillsammans med takhöjden, det arkitektoniska och pompösa formspråket. Komforten och bekvämligheten är hög, tack vare många medvetna val och beslut om att skapa ett hem som är, trots dess storlek, enkelt att leva i och håller driftskostnaderna låga. Fredriksberg är omgärdat av en stor och insynsskyddad parkträdgård av gammaldags karaktär med biologisk mångfald och rikt djur- och fågelliv. I direkt anslutning till tomtgränsen väntar skogsslingor för powerwalks och löpturer, Ystad når du på några få minuter med bil eller via en härlig cykeltur på 20 minuter längs hagar och genom Sandskogen - och till havet tar du alltid cykeln, eller promenerar. Bara 2 km bort finns tågstation och livsmedelsbutik. Detta är ett unikt livsstilsboende för dig som drömmer om en privat och lugn herrgårdsoas á la Great Gatsby. Och Fredriksbergs Gård är inte bara unikt för sin karaktär och exklusivitet, utan också för att det är en av mycket få fastigheter som erbjuder ett herrgårdsboende, utan tillhörande lantbruk och ekonomibyggnader.

  • Premium
Gislingavägen 2, Gislöv, Simrishamns kommun
Gislingavägen 2, Gislöv, Simrishamns kommun, bild 2
Gislingavägen 2, Gislöv, Simrishamns kommun, bild 3

Gislingavägen 2

Övrigt
Gislöv, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB
7 950 000 kr
1 149 m² tomt

Välkommen till Karnelund Krog & Rum, en av Österlens mest inarbetade och väletablerade destinationer! Vid ett vägskäl i kulturbyn Gislöv, mitt bland böljande fält och med havet nedanför backen. Här ryms inte bara en omtyckt restaurang, ett hotell med sju dubbelrum, utan även en extra lägenhet för dig som ägare. De medelhavsinspirerade utemiljöerna är såväl insynsskyddade som underbara. På innergården står ett platanträd, kanske världens vackraste parasoll om sommaren. Ägarparet driver sedan 16 år verksamheten med stor framgång. Samtidigt bjuds här på potential för dig som vill kavla upp ärmarna ytterligare. Som gäst uppskattar man den gemytliga och harmoniska stämningen som genomsyrar hela anläggningen. Restaurangen är välrenommerad och omtyckt av såväl lokalbefolkningen som besökande gäster. Här finns fortfarande stor potential i att utöka med lunchservering eller julbord. Lägenheten kan nyttjas för eget boende, för personal eller varför inte skapa ytterligare några hotellrum? Hotellrummen av typerna superior, standard och mini har alla olika personlighet och känsla. Rummens namn anspelar på byggnaden bakgrund eller tidigare ägare; Herr Persson, Karna, E.G. Hansson och Telegrafen. Apropå historia, så sitter den här sannerligen i väggarna! Huvudbyggnaden och det som kom att kallas Karnas undantag uppfördes år 1876. Då drevs här under nästan 100 år en lanthandel, med perfekt läge i ”vrian”. I början av 1900-talet byggdes en telegraf i vinkeln till lanthandeln. Är det dags att förverkliga drömmen om Österlen? Kontakta fastighetsmäklaren för mer information. Notera att det även går att förvärva fastigheten på Stjärnevägen 3 (Gislöv 177:1).

  • Premium
Gamla vägen 54, Gamla Simrislund, Simrishamns kommun

Gamla vägen 54

Tomt
Gamla Simrislund, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB
5 750 000 kr
691 m² tomt

Nu ges ett unikt tillfälle att förvärva en byggklar tomt på ett riktigt A-läge, längst ner vid vattnet i Gamla Simrislund! 180 graders havsutsikt och med Bornholm i horisonten. Lugnt läge på hörntomt, ingen genomfartstrafik är tillåten. Nära havet och naturen, samtidigt som Simrishamns utbud finns på promenadavstånd. Här går det ypperligt att bo helt utan bil, då stadens lokala busslinje "Snurringen" passerar huset. Cykelväg leder till pittoreska Brantevik, som finns någon kilometer bort. Detaljplanen medger byggnation i 1,5-plan och bottenplattan får ta 20 procent av tomtens areal i anspråk. Anslutningsavgifter för el, va och fiber bekostas av dig som köpare.

Rubinolagatan 36-40, Vik, Simrishamns kommun

Rubinolagatan 36-40

Villa
Vik, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB
6 850 000 kr
125 m²
5 rum
889 m² tomt

Nyproducerad och energieffektiv skånelänga i Äppellunden på Vik! Äppellunden är inbäddad i grönska och hela området stäcker sig över en böljande sluttning. Utsikten är bedårande. Över havet, Stenshuvud, Viks fiskeläge och böljande ängs- och skogsmarker. Här finns nu möjligheten att verkliga din dröm om Österlen. I en nyproducerad energieffektiv skånelänga! I samarbete med Nordiska Villor uppförs ett nyckelfärdigt hus med smart planlösning och låga driftskostnader. Exteriört finner vi allt det klassiskt som kännetecknar en skånelänga; till exempel bornholmsgavlar, gesimser vid takfoten, spröjsade fönster och vitputsade väggar. Interiören är perfekt planerad med allt du behöver på ett plan och samtidigt två ytterligare sovrum och ett gästtoalett på övre plan. Över allrummet är det öppet upp i nock, vilket ger både ljus och rymd. Huset står på en betongplatta med vattenburen golvvärme och uppförs i lättbetong. Givetvis 3-glasfönster. Hög standard med bland annat kök från Ballingslöv, golv från Kährs, och vitvaror från Bosch/Siemens. Tillval efter tycke! I priset ingår förutom tomten, även samtliga ritningar/dokumentation för att få bygglov/startbesked, bygglov, markarbete för byggnation, nyckelfärdigt hus och utfärdande av slutbevis. Anslutningskostnader för el, fiber och vatten/avlopp ingår. I köpet ingår ej anläggning av trädgård eller gästhus. Som köpare väljer du vilken av tomterna Rubinolagatan 36-40 som du vill köpa. Det finns ytterligare tomter på området och skulle någon av dessa vara av intresse, så vänligen kontakta fastighetsmäklaren för mer information. Området har planlagts i samklang med naturens förutsättningar. Bevarade stengärden och stråk av natur- och parkmark skapar luft. Några äldre äppelträd påminner om svunna tider. Vägen slingrar sig mjukt upp för backen och följer landskapets former. Området är detaljplanerat och tomterna är därmed byggklara. I ditt framtida hem kan du njuta av denna lugna oas i naturen, samtidigt som havet, fiskeläget och två golfbanor finns inom gångavstånd. Vik är ett av Österlens fiskelägen och är otroligt charmigt med sina prång och strädden. Omgivningarna består i stor utsträckning av äppelodlingar. De två golfbanorna vid namn Lilla Vik och Djupadal håller hög klass och har varsin restaurang. Skåneleden passerar längs kusten och områdets härliga cykelbanor tar dig till Baskemölla och Simrishamn. I norr når vi Stenshuvuds nationalpark, Kivik och Vitemölla.

  • Nyproduktion
Storgatan 73A-D, Hörup, Ystads kommun

Storgatan 73A-D

Tomt
Hörup, Ystads kommun
Mäklarna Ekström & Co AB
950 000 kr
1 152 m² tomt

Välkommen till detta magiska läge, på Hörups Backe! Här har vi nöjet att presentera fyra byggklara och avstyckade tomter. Med milsvid utsikt över Hörups kyrka, det öppna böljande landskapet och havet i horisonten! Med sitt centrala läge på Österlen finns mycket spännande att besöka i omgivningarna. Hagestad Radby med Karl-Fredrik på Eklaholm och omtyckta restaurangerna Härden Matstudio, Örum 119 och Örums Nygård finns alldeles nära. Havet med fiskelägena Kåseberga och Skillinge samt världsunika stränder som Sandhammaren och Mälarhusen ligger inom 6-8 km. Både i Löderup och Borrby finns livsmedelsbutiker och skolor. Här på höjden låg tidigare ett riktigt landmärke, närmare bestämt en 140 m (!) lång svinalänga. Ägaren har genomfört en omfattande rivning och nu återstår bara grunden att forsla bort, vilket ägaren ansvarar för och bekostar. Ystad kommun utfärdade 2022-03-15 byggrätter för de fyra tomterna och därefter styckades de av lantmäteriet. I väster och öster finns de två något större tomterna om 1616-1820 kvm med de mittersta mäter mer normala 1126-1152 kvm. Vägen upp till fastigheterna kommer dels att justeras något mot väster (gäller den nedre tredjedelen) och dels förbättras. Dessutom kommer en allé planteras längs vägen. Detta ansvarar ägaren för. Det är möjligt att koppla fastigheterna till det kommunala nätet för vatten, avlopp och fiber. Möjlighet till el finns också.

  • Plus
Ullstorp 1444, Ullstorp, Tomelilla kommun

Ullstorp 1444

Övrigt
Ullstorp, Tomelilla kommun
Mäklarna Ekström & Co AB
5 950 000 kr
65 m²
1,5 ha tomt

Mitt på Österlen finner vi Ullstorp Garden Center! En synnerligen inarbetad och välkänd rörelse, beläget på ett mycket kommersiellt läge. Lokalerna är uppdaterade och funktionella. Vi finner såväl rymliga växthus och lagerbyggnader, som kontors- och personalutrymmen. Vädringsluckor, vävgardiner och det vattenburna värmesystemet är automatiskt och kan fjärrstyras, vilket skapar ekonomiska förutsättningar samtidigt som det effektiviserar driften. Marken, som mäter mäktiga 15 442 kvm, rymmer förutom affärsbyggnaderna även en rejäl parkeringsplats, ett äldre bostadshus och en stor äng. Boningshuset är invändigt i behov av en större renovering, men har en fin stomme för dig som vill skapa ditt eget boende, personalutrymmen eller kafé? Marken skulle kunna rymma odlingar, djurhållning, ytterligare växthus, stora maskinhall eller kanske styckas av för privatbostad? Nuvarande ägare har drivit verksamheten sedan 2003, men trädgårdsverksamhet på fastigheten har funnits sedan 50-talet. Med sin trogna kundstock har verksamheten en fin omsättning. Samtidigt finns det för dig som ny ägare stor utvecklingspotential i såväl byggnader och tomt som i själva verksamheten. Du förvärvar fastigheten och i priset ingår även inventarier. Övertagande av lager sker till dagspris på tillträdesdagen. För mer detaljerad information, kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

  • Plus
Herrestadsvägen 11, Hammenhög, Simrishamns kommun
  • Budgivning pågår

Herrestadsvägen 11

Övrigt
Hammenhög, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB
1 975 000 kr
1 506 m² tomt

Välkommen till denna spännande affärsfastighet i Hammenhög, Österlen. Här i byn med hög kultstatus finner vi en stor klassisk maskinhall, en mängd stora förråds- och lagerutrymmen. Därtill rymmer fastigheten en bevakningsbostad med allrum, kök och sovrum. Mycket kommersiellt läge och samtidigt helt ostört. Förr om åren gick godstransportjärnväg förbi alldeles utanför lokalen, som har sedan 20-talet ägts och förädlats av bland annat Lokalföreningen i Hammenhög, Skånska Lantmännens Lokalförening och Sveriges Utsädesförening. Weibulls nyttjade under senare år lokalerna för sin frö- och lökanläggning. Det odlades tulpaner på åkrarna runt om och lökarna skalades och förvarades i kylrummen på nedre plan. På de övre planen torkades och sorterades fröerna. Här finns en stor flexibilitet i lokalerna och de skulle passa för en mängd idéer! Hammenhög har under senaste decenniet utvecklats mycket med till exempel Garageprojektet och mysiga butiker. De häftigt ruffiga miljöerna skulle lämpa sig för en fotostudio, replokal/musikstudio eller för konstutställningar. Samtidigt skulle lika gärna en mekanisk verkstad eller någon typ av tillverkande verksamhet kunna husera i lokalerna. Hammenhögs läge är centralt placerat på Österlen, mitt emellan centralorterna Ystad, Simrishamn och Tomelilla. Och givetvis finns alla sommarnöjen och de kritvita sandstränderna runt knuten. Nuvarande ägare har hyrt ut maskinhallen, vilket med råge betalar för drift. Kontakta mäklaren för mer information.

Oscarsgatan 31, Lindesborg, Tomelilla kommun

Oscarsgatan 31

Villa
Lindesborg, Tomelilla kommun
Mäklarna Ekström & Co AB
4 200 000 kr
118 m²
5 rum
1 038 m² tomt

Nu finns möjlighet att flytta in i ett nytt energieffektivt stenhus! I samarbete med Nordiska Villor uppförs ett nyckelfärdigt hus med smart planlösning och låga driftskostnader. Huset står på en betongplatta med vattenburen golvvärme och uppförs i lättbetong. Givetvis 3-glasfönster. Hög standard med bland annat kök från Ballingslöv, golv från Kährs, och vitvaror från Bosch/Siemens. Tillval efter tycke! Villa Smögen är ett 1-planshus på 118 kvm med en kaxig exteriör och en smart planlösning. I priset ingår samtliga ritningar/dokumentation för att få bygglov/startbesked, bygglov, tomt, markarbete för byggnation, nyckelfärdigt hus och utfärdande av slutbevis. Anslutningskostnader för el, fiber och vatten/avlopp ingår. I köpet ingår ej anläggning av trädgård.

  • Nyproduktion
Gislingavägen 2 & Stjärnevägen 3, Gislöv, Simrishamns kommun

Gislingavägen 2 & Stjärnevägen 3

Övrigt
Gislöv, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB
12 900 000 kr
2 233 m² tomt

Välkommen till Karnelund Krog & Rum, en av Österlens mest inarbetade och väletablerade destinationer! Vid ett vägskäl i kulturbyn Gislöv, mitt bland böljande fält och med havet nedanför backen. Här ryms inte bara en omtyckt restaurang, ett hotell med 13 dubbelrum och fina konferensmöjligheter, utan även en extra lägenhet för dig som ägare. De medelhavsinspirerade utemiljöerna är såväl insynsskyddade som underbara. På innergården står ett platanträd, kanske världens vackraste parasoll om sommaren. Ägarparet driver sedan 16 år verksamheten med stor framgång. Samtidigt bjuds här på potential för dig som vill kavla upp ärmarna ytterligare. Som gäst uppskattar man den gemytliga och harmoniska stämningen som genomsyrar hela anläggningen. Restaurangen är välrenommerad och omtyckt av såväl lokalbefolkningen som besökande gäster. Här finns fortfarande stor potential i att utöka med lunchservering eller julbord. Lägenheten kan nyttjas för eget boende, för personal eller varför inte skapa ytterligare några hotellrum? Konferenslokalen är fantastisk och perfekt i storlek i förhållande till antal hotellrum, men har inte varit ett fokusområde för nuvarande ägare. Potentialen är stor, inte bara för konferenser utan även för fest och bröllop. Det intilliggande orangeriet kan dessutom relativt enkelt göras om till ett extra kök. Hotellrummen av typerna superior, standard och mini har alla olika personlighet och känsla. Rummens namn anspelar på byggnaden bakgrund eller tidigare ägare; Herr Persson, Karna, E.G. Hansson och Telegrafen. Apropå historia, så sitter den här sannerligen i väggarna! Huvudbyggnaden och det som kom att kallas Karnas undantag uppfördes år 1876. Då drevs här under nästan 100 år en lanthandel, med perfekt läge i ”vrian”. I början av 1900-talet byggdes en telegraf i vinkeln till lanthandeln. I den andra byggnaden drev familjen Adler en smedja. I denna byggnad skapades så sent som 2010 sex nya hotellrum och en konferenslokal. Det bedrivs fortfarande handel i den lilla byn; på andra sidan korsningen drivs byggnadsvårdsbutiken Tranes Handelskompagni. Är det dags att förverkliga drömmen om Österlen? Kontakta fastighetsmäklaren för mer information.

  • Plus
Mästergränd 2, Brantevik, Simrishamns kommun

Mästergränd 2

Övrigt
Brantevik, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB
7 900 000 kr
547 m² tomt

Nu har du möjlighet att förverkliga din dröm om att starta verksamhet i vacker marin miljö på Österlen. På första parkett, ett stenkast från havet ligger denna vackra tegelbyggnad. Under många år bedrevs en exklusiv bykrog här. Idag är det café och B&B med sju rum varav fyra med egna badrum. Matsal/bar med ca 45 sittplatser och utsikt över havet genom två stora fönster. Öppen spis för ytterligare mysfaktor när hösten smyger sig på. Härlig inglasad veranda med ytterligare 15-20 sittplatser ute på sommarverandan som idag används för cafédelen. På övre plan finner vi alla uthyrningsrummen med genomgående trägolv och inredning i varma färger. Möjlighet finns att sätta sin egen prägel då fastigheten är i behov av uppfräschning. Brantevik har mycket att erbjuda. Vejakåsens badplats och ”Grönets” fina naturområde som sträcker sig ända Gislövshammar. Varje år anordnas "musik under stjärnorna" som erbjuder en rad artister vid olika tillfällen hela sommaren. Detta är ett populärt evenemang där piclnick kan medtagas. Simrishamn kan du ta dig via vacker cykel-gångväg utmed kusten. För den sportintresserade kan man boka in sig på dom två nyuppförda padelbanorna. Ta nu chansen att förvärva denna fastighet med unikt läge i pittoreska Brantevik.

  • Plus

Visar alla 11