Bergundavägen 6

Söder, Växjö Se på karta

5 495 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
164 m²
Biarea
149 m²
Tomtarea
1 033 m²
Byggår
1945
Driftkostnad
46 528 kr/år
Antal besök
4 353
Dagar på Hemnet
11

Välkommen till en friliggande villa med närhet till allt som attraktiva Söder har att erbjuda. Med sin rymliga storlek och lummiga hörntomt kan man skapa ett personligt hem med kreativa ytor och praktiska utrymmen. Det arkitektoniska uttrycket vittnar om tidsenligt 40-tal med putsad fasad, sadeltak och blyinfattade fönster. Den lummiga trädgården är insynsskyddad med en mysig rumskänsla och flera uteplatser. Här samsas gamla träd med vackra rabatter och buskar. Carporten har ett vackert sedumtak och garaget ligger integrerat på fastigheten.
Huset har stora sociala umgängesytor och med öppen känsla mellan vardagsrum och matsal. Möjlighet finns att skapa upp till fem sovrum. Boendet erbjuder rikligt med förvaring både i form av inbyggda garderober och ett helt källarplan med praktiska ytor med tvättstuga och extra förråd. Den generösa inglasade altanen har plats för det stora möblemanget och blir boendets egen oas stora delar av året. På övre plan finns de rymliga sovrummen varav ett med balkong som har vacker vy över trädgården.
Med sin centrala belägenhet mitt på Söder bor man endast en kort promenad från barnomsorg och skolor såsom Bäckaslövskolan, Procivitas och Kronobergs skola samt förskolor. Ett stenkast bort ligger Växjösjön och Bokhultet med dess omgivningar som erbjuder ett härligt natur och friluftsliv. Barn finner många spännande aktiviteter i närområdet med fotbollsplaner, tennishall och Kala Höjden. På sommaren erbjuder Strandbjörket både lek och bad och man har alltid nära till ett café eller picknick i området. Dessutom bor man nära både Växjö Lasarett och det pulserande stationsområdet med både World Trade Center och nya kommun- och stationshuset.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Växjö